Translate

donderdag 20 februari 2020

2 weken na de geboorte gaan 1.5 miljoen kalfjes naar een Nederlandse kalvermester waarvan de helft uit het buitenland komt ( petitie )




De Tweede Kamer debatteert vandaag opnieuw over de aanpak van de stikstofcrisis. Vrijwel alle sectoren binnen de sterk vervuilende vee-industrie worden terecht aan banden gelegd door regelgeving uit Den Haag.

Verbazend genoeg mogen de kalverhouders ongestoord doorgaan met vervuilen. De sector mag zelfs ongestoord groeien van dit kabinet! Onbegrijpelijk, want naast veel dierenleed produceert deze sector ook flink wat mest en dus stikstof.

Mestvervuiling
Er bestaat in Nederland vrijwel geen vraag naar kalfsvlees: 95% van onze productie is bestemd voor de export. De huidige deal? Het kalfsvleesvlees is voor het buitenland en de winst gaat naar de familie Van Drie. Het dierenleed is voor de kalfjes. En de mestvervuiling? Die is voor Nederland.

De kalverhouderij voorziet in geen enkele Nederlandse behoefte.Het is dan ook absurd dat juist deze sector wordt gespaard bij de aanpak van de stikstofcrisis. Sterker nog; terwijl de hele Nederlandse veestapel moet krimpen mogen kalverhouders onbeperkt kalfjes importeren! Het is te bizar voor woorden dat hier geen grenzen aan zijn.

Restproduct
Per jaar ‘verwerkt’ de kalversector anderhalf miljoen kalfjes. De helft daarvan wordt geïmporteerd uit het buitenland. Kalfjes zijn een restproduct van de zuivelindustrie. Een koe moet nu eenmaal ieder jaar een kalf krijgen om melk te produceren.

70% van al deze kalfjes (alle stiertjes en een deel van de vrouwelijke kalveren) heeft geen economisch nut voor de melkveehouderij. Binnen twee weken na hun geboorte gaan ze op transport naar een kalvermester. Daar slijten ze hun korte en treurige leven in kale stallen op harde, gladde roostervloeren. Ze zullen nooit een dag grazen in de buitenlucht.

Het is al erg genoeg dat dit gebeurt met Nederlandse kalveren, waarom zouden we extra kalfjes importeren?

Teken de brandbrief
Vind jij ook dat het importeren van jonge kalfjes vanuit heel Europa moet stoppen? Onderteken de brandbrief voor de invoering van kalverrechten! Samen leggen we ook deze dieronvriendelijke en vervuilende sector aan banden. De kalfjes hebben jouw hulp hard nodig! 

Ja, ik help de kalveren >>



Geen opmerkingen:

Een reactie posten