Translate

dinsdag 20 juli 2021

Wat betekenen deze weerextremen voor ons op korte en lange termijn?

 


De overstromingen in Limburg, Duitsland en België zorgen voor enorm veel leed. De schade van de regenval is groot, de zorg over de toekomst groter. Weerkundigen zeggen dat klimaatverandering leidt tot steeds vaker extreem weer. Het klimaatdebat is weer in een stroomversnelling geraakt en roept veel vragen op:

 

👉 Wat betekenen deze weerextremen voor ons op korte en lange termijn?
👉 Wie is verantwoordelijk?
👉 Wat kan je doen tegen deze ontwikkeling?

 

Door ambitieuze maatregelen voorkomen we gevaarlijkere klimaatverandering. Dat kan door de CO2-uitstoot te reduceren naar nul.

Kijk wat jij kan doen
Shell hoger beroep

Shell in hoger beroep in klimaatzaak
Shell heeft vandaag aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter in onze klimaatzaak. Jammer, we zien liever dat Shell energie steekt in het voorkomen van gevaarlijke klimaatverandering. Help ons mee nog een keer winnen.

Fair Future Generators

Gezocht: Fair Future Generators
Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en wil je werken aan een groene, eerlijke toekomst? Meld je dan aan als Fair Future Generator in regio Noord, Midden of Zuid en maak impact! Leer actievoeren, stadstuinen onderhouden of bijvoorbeeld video's produceren. Goed voor je skills en goed voor je cv.

duurzaam boek

€ 5 korting op een mooi boek
Wil jij een reisgids voor duurzame oplossingen? Trouw-journalist Vincent Dekker verzamelde 10 jaar aan tips in zijn boek Duurzaam denken doen en schrijven. Stuur een mail naar info@gbooksinternational.nl met je postadres en o.v.v. 'Nieuwsbrief Milieudefensie'. Dan ontvang je een betaalverzoek mét € 5 korting!

5 tips dagje weg

Dagje weg in eigen land
De zomer is weer aangebroken, en iedereen snakt naar een leuke vakantie. Dat kan ook prima in eigen land en dan hoef je niet ver te reizen. Want wist je dat we hier ook prachtige plekken hebben? Lees onze 5 tips voor een duurzaam dagje uit in Nederland en laat je inspireren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten