Translate

donderdag 4 april 2024

Washington neemt wereldwijd het voortouw bij het verbieden van de onethische en milieuschadelijke praktijk van het kweken van octopussen ( Nexflix trailer )


De staat Washington heeft het kweken van octopussen officieel verboden na de handtekening van gouverneur Jay Inslee op House Bill 1153 op 13 maart.

Deze wetgevende actie markeert een belangrijke mijlpaal, aangezien het Washington positioneert om wereldwijd het voortouw te nemen bij het verbieden van de onethische en milieuschadelijke praktijk van het kweken van octopussen, nadat het met succes is aangenomen in zowel het State House als de Senaat



We hoeven niet alles wat los en vast zit te eten.. Helaas gebeurd dit wel. Chapeau Washington !

 Een nieuw wetsvoorstel in de staat Washington wordt 's werelds allereerste wetgeving om de wrede en milieuschadelijke praktijk van het kweken van octopussen te verbieden. House Bill 1153 is vorige week gelukkig door de Senaat aangenomen met 29-20 stemmen. Het wetsvoorstel ligt nu op het bureau van gouverneur Jay Inslee om in de wet te worden ondertekend.

Het wetsvoorstel, dat isingediend door de Democratische vertegenwoordiger Strom Peterson van Edmonds, is op 7 februari door het Huis van Afgevaardigden van de staat aangenomen met 70-27 stemmen.

"Het kweken van octopussen leidt tot lijden en ziekte voor een van de intelligentere en meer voelende dieren in onze oceanen," zei Rep. Peterson. "Het kan ook leiden tot enorme milieu- en ecologische effecten. Het kweken van octopussen is schadelijk voor de dieren en het milieu en is onnodig. Het is tijd om verder te gaan." 

Californië en Hawaï hebben ook wetsvoorstellen ingediend om het kweken van octopussen te verbieden voordat het in de staten is gevestigd.

De Amerikaanse campagnemanager van Compassion in World Farming, Allison Molinaro, getuigde eerder vorige maand tijdens een hoorzitting ter ondersteuning van een verbod.

"Dit is een monumentale overwinning voor octopussen en de toekomst van ethische voedselproductie", zegt Dr. Elena Lara, Senior Research Manager van Compassion in World Farming. "We juichen de staat Washington toe voor het nemen van deze beslissende stap om deze intelligente en gevoelige wezens te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van commerciële landbouw en we kijken ernaar uit dat dit zeer binnenkort in de wet wordt bevestigd."

“It shows the growing global support that exists for a ban on octopus farming. We will also continue to do everything we can to stop the plans to build the world’s first commercial octopus farm in Gran Canaria. Octopuses are sentient, intelligent creatures that feel pain, suffering and distress, just like other animals. They belong in our oceans, not in farms,” continued Dr. Elena Lara.

De enige bekende octopuskwekerij in de Verenigde Staten was de Kanaloa Octopus Farm op het Grote Eiland van Hawaï. Gelukkig werd het in januari permanent gesloten nadat de boerderij was bevolen om niet-toegestane activiteiten te staken.

Bron: World Animal News

Geen opmerkingen:

Een reactie posten