Translate

maandag 31 maart 2025

Bij de piramides van Gizeh in Egypte is het leven voor kamelen, paarden, ezels een hel : Airbnb is een van de weinige organisaties die gestopt is met de verkoop van kaartjes

 


Na het horen van PETA US www.peta.nl heeft vakantieverhuurgigant Airbnb ermee ingestemd om te stoppen met het promoten en verkopen van kaartjes voor uitbuitende dierenritten bij de Grote Piramides van Gizeh.


Het leven voor dieren bij de Piramides

Uit reportages van PETA is gebleken dat kamelen en paarden die worden gebruikt voor toeristische ritten bij populaire bezienswaardigheden in Egypte worden geslagen, op hun testikels worden geslagen en geen rust krijgen, terwijl dode dieren als afval worden weggegooid. Ondanks hun beloften heeft de Egyptische regering weinig gedaan om de mishandeling van dieren op populaire toeristische locaties te stoppen.

Kamelen die te oud, ziek of gewond waren om nog nuttig te zijn, werden vaak naar het slachthuis gesleept, waar hun keel werd doorgesneden terwijl ze nog bij bewustzijn waren. Een kameel bleef nog vier pijnlijke minuten doortrappen nadat een arbeider de keel van het dier had doorgesneden.

Zie de individuen

Paarden zijn kuddedieren die gestrest kunnen raken als ze gedwongen worden om alleen te leven, en ze rouwen om elkaars dood. Kamelen begroeten elkaar door lucht op elkaars gezicht te blazen. Beide diersoorten voelen pijn, vreugde, eenzaamheid en geluk net als mensen – ze zijn geen toeristische foto props of “taxi’s” en verdienen een leven zonder leed.

Reisorganisaties

Talloze reisorganisaties verwerpen kameelritten en moedigen toeristen aan om te genieten van het prachtige uitzicht op de Grote Piramides zonder dierenleed te steunen.

Airbnb sluit zich aan bij tientallen andere bedrijven die geen dierenritten bij de piramides promoten of verkopen, waaronder Audley Travel, British Airways Holidays, easyJet holidays, G Adventures, Hays Travel en Scott Dunn.

Wat jij kunt doen

Toeristen die betalen voor een ritje op een kameel of paard houden deze wrede praktijken in stand. Als je van plan bent Egypte te bezoeken, laat dieren er dan buiten.

Het is al jaren geleden dat het Egyptische Ministerie van Toerisme en Oudheden voor het eerst beloofde om veranderingen aan te brengen voor de dieren die lijden bij de piramides, maar toch lijden de paarden en kamelen nog steeds. Dring er alsjeblieft bij de Egyptische autoriteiten op aan om het gebruik van paarden en kamelen om bezoekers te vermaken bij de piramides en andere toeristische trekpleisters te verbieden.

 

 

 

zondag 30 maart 2025

Vijf zussen, één missie: het redden van zwerfdieren in Noord-Turkije.

 

Foto: De 5 vrolijke zussen

Midden in een afgelegen gebied in Noord-Turkije, waar honden worden genegeerd, mishandeld en aan hun lot worden overgelaten, zetten vijf Nederlandse zussen van Turkse afkomst zich volledig in voor de dieren in nood.

Er is geen opvang, geen hulp, geen wetgeving die hen beschermt.

De meeste mensen zien de zwerfhonden als een last, en vaak ontbreekt de kennis om hen te helpen.
 

Plaatjes vergroten als je erop klikt.

Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129

tikkie doneerknop

Voor Ayse, een van de zussen, veranderde alles op een avond in het dorp van haar ouders.

Terwijl ze terugreed naar huis, zag ze een gewonde hond midden op de weg liggen. Niemand stopte. Niemand keek om.

Maar Ayse kon niet doorrijden. Ze stapte uit, pakte de hond op en wist op dat moment: "Dit is wat ik moet doen."

Vanaf die dag besloot ze, samen met haar vier zussen, haar leven te wijden aan het redden van deze kansarme dieren.

Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129

Het harde werk van Stichting Hand & Poot

Met hun eigen middelen en oneindige toewijding zorgen de zussen voor meer dan 40 zwerfhonden op hun terrein. Daarnaast voeren ze dagelijks tientallen honden op straat en zetten ze zich in voor sterilisatieprojecten om het zwerfdierenprobleem bij de kern aan te pakken.

Maar dit alles kunnen ze niet alleen. De situatie is schrijnend en zonder hulp kunnen ze dit niet blijven volhouden. Lokale hulp is er niet. De honden hebben ons nodig. Jou nodig.

Hoe jij kunt helpen

Het is nog steeds heel koud daar en voor de dieren is het heel belangrijk en cruciaal dat er warme en veilige schuilplaatsen gebouwd worden.

Zonder voldoende ruimte raken de honden gestrest, ontstaan er conflicten en wordt het voor de zussen steeds moeilijker om alle dieren goed te verzorgen.

Een duurzamere oplossing is noodzakelijk. Voor de honden én voor hun verzorgers.

Elke dag worden er 43 honden gevoerd, waaronder 20 puppy’s.

Daarnaast komen de zussen op vaste plekken in het dorp om de straathonden te voorzien van eten.

De kosten voor voeding en medische zorg rijzen de pan uit, en iedere maand is het opnieuw een strijd om alles rond te krijgen.

Elke donatie, hoe klein ook, betekent een volle voerbak voor een hongerige hond.

Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129
Stichting Dierennood klein project 129

Om het zwerfdierenprobleem structureel aan te pakken, willen de zussen een speciale ruimte binnen hun opvang creëren waar dierenartsen hun werk kunnen doen.

Hier kunnen honden binnen een straal van 50 kilometer geholpen worden met sterilisaties en andere noodzakelijke medische zorg.

Dit is de enige manier om écht verschil te maken.

Help mee!

Deze zussen doen wat niemand anders doet.

Ze geven alles om het leven van zwerfdieren te verbeteren.

Maar zonder hulp is dit werk niet vol te houden.IER

Doneer nu en geef deze honden een kans op een beter leven en voorkom het lijden van duizenden zwerfhonden in de toekomst.

Samen kunnen we een verschil maken.

Doneer rechtstreeks via de bank:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'KP 129 - Dieren Turkije'

(BIC-code: INGBNL2A)

of doneer via onderstaande knoppen...

Streefbedrag: 3.500 euro - Stand per 23 maart: 556 euro

Alle donateurs heel veel dank!!

24 maart - Wat erbij, maar dit moet nog op 'stoom' komen... ;o)

17 maart - Weer een nieuw en wij denken ook weer mooi Klein Hulpproject.

Week t/m 16 maart: 290 euro
Week t/m 23 maart: 226 euro

zaterdag 29 maart 2025

Ondanks hun beloften heeft de Egyptische regering niets gedaan om de mishandeling van paarden, ezels en kamelen op populaire toeristische locaties te stoppen (Petitie en video's)

 

 
Hongerige paarden eten uit de afvalbakken en krijgen daardoor veel plastic binnen

https://secure.peta.nl/page/125945/action/1   PETITIE

Kamelen en paarden die worden gebruikt voor toeristische attracties op populaire locaties in Egypte worden afgeranseld, op de testikels geslagen en krijgen geen rust, terwijl dode dieren als afval worden gedumpt. Ondanks hun beloften heeft de Egyptische regering niets gedaan om de mishandeling van dieren op populaire toeristische locaties te stoppen.

In 2019 onthulden onderzoeken van PETA Azië op de belangrijkste toeristische trekpleisters van Egypte, waaronder de Grote Piramide van Gizeh en de koninklijke graftombes van Luxor, de ontstellende mishandeling van paarden en kamelen die gedwongen werden om toeristen in koetsen te vervoeren of om als fotorekwisieten te dienen in de verzengende hitte zonder voldoende schaduw of voedsel.

Toen het eerste onderzoek bekend werd, beloofde het Egyptische Ministerie van Toerisme en Oudheden om ingrijpende veranderingen door te voeren. Maar toen de onderzoekers van PETA Azië jaren later, in 2023 en 2024, terugkeerden, bleven de omstandigheden hetzelfde. De autoriteiten hadden niet eens de moeite genomen om de eenvoudigste beloften na te komen, namelijk het bieden van voldoende schaduw voor de wanhopig hete dieren bij de piramides. In correspondentie met PETA gaf een woordvoerder van het ministerie toe dat het doel van eventuele verbeteringen ten goede kwam aan de toeristen, niet aan de mishandelde dieren.

Bekijk alsjeblieft de volgende video volledig om de ernst van de wijdverbreide mishandeling van paarden en kamelen in Egypte te begrijpen. Deel het daarna met je vrienden en familie.

Dode paarden en een kameel gedumpt als afval

Paarden worden gedwongen om toeristen te dragen in verzengende temperaturen, en terwijl ze worstelen om dat te doen, worden ze routinematig afgeranseld, zelfs als ze uitgeput zijn. De dieren zijn constant hongerig en moe en ze krijgen geen veterinaire zorg voor hun wonden en verwondingen.

Onderzoekers van PETA Azië gingen achter de muur van het toeristische gebied met kaartjes bij de piramides en vonden elke dag de dode lichamen van paarden die op een hoop met afval waren gedumpt. Ze vonden ook een kameel. Waarschijnlijk werden de dieren doodgewerkt. Op een steenworp afstand van de rottende lichamen aasden ondervoede paarden tussen het afval naar voedsel. Bij één bezoek vonden onderzoekers een paard dat nauwelijks nog leefde en was achtergelaten om in ondraaglijke pijn te sterven.

 https://secure.peta.nl/page/125945/action/1   PETITIE 

www.peta.nl