Translate

maandag 15 oktober 2018

U kunt er ook logeren......Lionsrock Zuid-Afrika waar veel grote katachtige worden opgevangen gered uit vreselijke situaties


Foto : Vier Voeters van Lionsrock

Leeuwin Nala naar LIONSROCK


LEEUWIN NALA NAAR LIONSROCK




Voor leeuw Saeed, gered uit een Syrische dierentuin door de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS, zijn de eenzame dagen binnenkort voorbij. Op 11 oktober is leeuwin Nala vanuit Stichting AAP aangekomen in LIONSROCK en leeft nu in het verblijf naast Saeed, zodat ze alvast aan elkaar kunnen wennen. Nala is afkomstig van een illegale fokker in Frankrijk en werd gered door AAP (Animal Advocacy and Protection). Na een lang revalidatieproces in Spanje is de leeuwin eindelijk aangekomen bij LIONSROCK in Zuid-Afrika. Daar zal ze worden gekoppeld aan haar buurman Saeed.

Jonge leeuwen zoals Saeed en Nala zijn zeer sociale dieren die zich het meest comfortabel voelen in het gezelschap van soortgenoten. Vanwege hun vergelijkbare leeftijd is de kans groot dat het socialisatieproces van de twee dieren soepel verloopt. "We nemen aan dat Saeed, die tijdens de oorlog in gevangenschap was geboren, samenwoonde met andere grote katten in Syriƫ, hij laat duidelijk tekenen zien dat hij gezelschap nodig heeft." Met zijn nieuwe buurman Nala geloven we dat we de perfecte metgezel hebben gevonden. Ze kunnen nu elkaar door het hek alvast leren kennen.Als er aan beide kanten belangstelling is, zullen Saeed en Nala naar een gemeenschappelijk verblijf verhuizen, "legde Ioana Dungler, directeur van het Wild Aninmals Department bij VIER VOETERS, uit.



Nala in haar nieuwe verblijf
© VIER VOETERS - Jasmine Duthie





Geen opmerkingen:

Een reactie posten