Translate

zondag 5 januari 2020

Hij kon geen kant meer op: Jonge kangoeroe kwam vast te zitten in omheinig en sterft in vuurzee Adelaide (schokkende foto)



De bosbranden in Australiƫ eisen niet alleen tientallen mensenlevens, ook vele dieren overleven de vlammen niet. Weten ze te ontsnappen aan de vuurzee, dan vaak met brandwonden.

Zo ook een kangoeroe, die in New South Wales een jongen om hulp vraagt. Hij is verbrand door de bosbranden en heeft flinke brandwonden op zijn lichaam, schrijft Metro UK. De jongen aarzelt geen moment en gooit met een gieter water over het dier heen. Ook zet hij een drinkbakje neer, zodat de kangoeroe zijn dorst kan lessen.

Toch komt deze kangoeroe er nog beter vanaf dan de meeste van zijn soortgenoten. Kangaroo Island werd vrijdag bedreigd door een „vrijwel onbedwingbare bosbrand". Het volledige eiland vormde een gevarenzone en kangoeroes vluchtten massaal weg voor de vlammen.
Waar die kangoeroes nog weg konden komen, is het voor een kleine soortgenoot slecht afgelopen. Het dier probeerde in de regio Adelaide Hills te vluchten voor de vuurzee, toen het vast kwam te zitten in een omheining. Hij kon geen kant meer op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten