Translate

zaterdag 22 augustus 2020

Stop de knuppels: 60.000 Kaapse pelsrobben gedood voor hun vacht ( petitie )

PETITIE


De aankomende maanden worden er weer tot 60.000 Kaapse pelsrobben gedood voor hun vacht. In de vroege ochtend worden de pups bij elkaar gedreven op de stranden van Namibië. Ontsnappen aan de jagers met hun knuppels is onmogelijk. De jacht blijft bestaan, ondanks dat de vraag naar bont afneemt en al ruim 35 landen een importverbod hebben.

De nieuwe Namibische minister van Visserij, Albert Kawana, maakt binnen zijn ministerie van transparantie een prioriteit. Dat biedt hoop, want de jacht in Namibië wordt al jarenlang verborgen gehouden voor media en toeristen. Tijd om het tij te keren!
Wij hebben minister Kawana een officiële brief gestuurd waarin wij vragen om de details van de jacht openbaar te maken. Vragen als: hoeveel pelsrobben worden er daadwerkelijk gedood? Is er toezicht op het doden? En waar gaan de huiden heen?

Jouw steun tegen de knuppels is hard nodig! Teken onze petitie en help ons mee druk uit te oefenen op deze minister voor openheid van zaken en voor een eind aan de barbaarse jacht.

Begin september zullen wij onze petitie aanbieden aan het Namibische ministerie van Visserij. Wij pleiten dan, met of zonder eerdere reactie, voor een eind aan deze jacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten