Translate

dinsdag 2 februari 2021

De redding van circusbeer Jambolina: Zij hoeft nooit meer circustrucs te doen en verblijft inmiddels in het Zwitserse Berenwoud Arosa ( video )




Eind vorig jaar hebben we in Oekraïne de voormalige circusbeer Jambolina gered. Inmiddels woont ze in ons Zwitserse BERENWOUD Arosa en hoeft ze nooit meer circustrucs te doen.




VIER VOETERS-BERENWOUD Arosa

Het eerste Zwitserse berenreservaat, BERENWOUD Arosa, wordt gebouwd op een terrein van drie hectare in de gemeente Arosa. Het BERENWOUD wordt gebouwd op de berg Weisshorn, op een hoogte van ongeveer 1.500 meter boven de zeespiegel. Vanaf zomer 2018 kunnen wij daar vijf beren huisvesten, die gered zullen worden uit erbarmelijke omstandigheden. Op het moment leven hier drie bruine beren die gered zijn uit erbarmelijke leefomstandigheden.



De verblijven in Arosa zijn ruim en bevatten alle elementen die overeenkomen met de beren hun natuurlijke behoeften. Naast gebieden om te zwemmen en terug te trekken, zijn er verschillende activiteiten gepland om de beertjes bezig te houden. Om de beren te motiveren en de ontwikkeling van hun instincten te stimuleren, zal hun voedsel elke dag op nieuwe plekken worden verstopt. Net als in het wild, zullen de dieren het grootste deel van hun dag op zoek gaan naar voedsel. Een natuurpad en uitkijkplatform bieden bezoekers van Arosa een opwindend en educatief inzicht in het leven van de beren.


BERENWOUD Arosa verbindt dierenwelzijn en toeristische ontwikkeling en creëert een 'win-win'-situatie voor beide partijen. Aan de ene kant maakt het VIER VOETERS in staat om nog meer geredde beren onder de juiste omstandigheden te huisvesten, terwijl aan de andere kant de gemeente Arosa de mogelijkheid heeft om een duurzame vorm van toerisme te ontwikkelen. Daarmee wordt de bescherming van dieren en de natuur op een opwindende en natuurlijke manier toegankelijk gemaakt voor het brede publiek. Last but not least wil het project de acceptatie van de beren bij de lokale bevolking verhogen.

Volg daarnaast onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws over deze reddingsacties te volgen!


Bron: www.vier-voeters.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten