Translate

maandag 15 februari 2021

Nieuwsbericht: 'Vrienden van de Olifant' zetten zich in voor gewonde, mishandelde, getraumatiseerde olifanten en alle andere dieren die onder afschuwelijke omstandigheden leven

 


Nieuwsbericht

www.olifant.org

Lek heeft dringend hulp nodig
Lek:"First of my though when I wake up in the morning that I pray that I don’t see animal suffer, and no one dump animal at our project, but it seem I get opposite from my wish."

Lek is een 'nik name' van Sangduen Chailert Oprichtster Elephant Nature Park
Sinds de Corona-uitbraak verkeert Elephant Nature Park (ENP) in behoorlijke financiële zorgen. We hebben eerder een beroep op onze achterban gedaan en gevraagd om een donatie voor de olifanten in ENP. Het was hartverwarmend hoe er werd meegeleefd en dat we door alle donaties ruim € 40.000 naar Elephant Nature Park konden overmaken. Verleden jaar wisten we nog niet hoe lang deze situatie zou gaan duren. De noodsituatie houdt aan, zo erg dat Lek (oprichtster van ENP) ons wederom om hulp heeft gevraagd. 
Deze katjes zijn bij Elephant Nature Park gedumpt, zwaar verwaarloosd en met ernstige oogproblemen. 
Lek: "Because every day we have seen the animal with poor condition get dump to our project. Within two day , it more than twenty cats camp to our clinic with the critical condition. Most cat get abandon by the owner . One group of cat the owner left them at their house to rent , left them sick and staff. The last group we get all baby are blind and eyes infected . We can not turn our back or deny to help them and we have to take them and trying to rescue their eyes back by immediate to treat them ."
Lek zet zich niet alleen in voor gewonde, mishandelde en getraumatiseerde olifanten, maar ook voor andere dieren die onder afschuwelijke omstandigheden leven en het verdienen om hieruit gered te worden. Vanwege corona hebben bepaalde groepen van de bevolking nauwelijks tot geen inkomen, waardoor ze niet meer voor hun dieren (grotendeels uit een fokkerij) kunnen zorgen. Dagelijks worden er dieren gedumpt bij de opvang. Het is afschuwelijk om te zien hoe slecht deze dieren eraan toe zijn. Zo slecht dat vele van hen zweven tussen leven en dood. Lek kan deze dieren niet laten creperen en zal er alles aan doen wat in haar vermogen ligt om elk dier te redden en de verzorging te geven die zo ontzettend hard nodig is. 
Zwaar verwaarloosde honden zijn gered van de dood. 
 Gered uit ermbarmelijke leefsituaties

Er zijn honderden dieren gered uit ermbarmelijke omstandigheden die allemaal een plekje in Elephant Nature Park hebben gekregen. Hier krijgen zij de verzorging die zij zo hard nodig hebben. Honden en katten die nog nooit eerder buiten een hok hebben geleefd, zwaar verwaarloosd waren en totaal geen liefde hebben gekregen. Deze honden en katten verdienen een nieuw leven. Steun is heel hard nodig. 

Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van de olifanten. Maar het trieste beeld van de andere dieren gaat ons aan het hart. We kunnen deze dieren niet aan hun lot overlaten en toekijken. We moeten iets doen! Elke donatie maakt het grote verschil voor heel veel dieren. Zonder hulp zullen zij niet overleven. 
 
Help alsjeblieft mee door een donatie over te maken
Ja, ik geef een donatie
De dieren krijgen in ENP een dierwaardig leven.
Gehandicapte olifant gered
Lek samen met Mae Mai opweg naar ENP.
Mae Mai is jarenlang gebruikt in het toerisme voor olifantenritjes. Dit is NIET de moeder van het olifantje Wan Mai, maar een andere olifant met dezelfde naam. Omdat de olifantenritjes onvoldoende inkomsten opleverden besloot de eigenaar om haar in de houtkapindustrie te gebruiken. Helaas kwam Mae Mai lelijk ten val en blesseerde haar achterpoot. Ze is 6 maanden behandeld in een olifantenziekenhuis en ging toen weer met de eigenaar mee. Een jaar later was haar achterpoot nog steeds niet verbeterd. Onlangs zocht de eigenaar contact met Lek omdat hij, door het gebrek aan inkomsten als gevolg van de coronacrisis, niet langer voor de olifant kon zorgen. Mae Mai is opgevangen naast de kliniek in ENP. Er zijn röntgenfoto's gemaakt van haar achterpoot, die aantoonden dat ze breuken heeft in haar heup en knie. Daarnaast is ze ondervoed en heeft ze verwondingen over haar hele lichaam. Voor een zo goed mogelijk herstel moet Mae Mai dagelijks gebruik maken van het therapeutisch bassin. Ze krijgt pijnstillers en haar geïnfecteerde wonden worden driemaal daags verzorgd. Met intensieve medische verzorging zal Mae Mai grotendeels herstellen; wel zal ze gehandicapt blijven aan haar achterpoot.
Moeder en haar baby gered
Onlangs heeft Lek een moederolifant en haar pasgeboren dochter gered. De eigenaar heeft als gevolg van de coronacrisis in het afgelopen jaar al 20 van zijn olifanten verkocht aan de houtkap-industrie. Het lot van moeder en kind was ook al bezegeld. Zodra de baby ongeveer zes maanden oud was zou ze aan een circus worden verkocht en haar moeder zou verkocht worden aan de houtkapindustrie. Nu zijn moeder en kind voorgoed veilig in ENP. Lek heeft de baby, die op 22 november is geboren, Pyi Mai genoemd. Momenteel verblijven moeder en baby nog in quarantaine. Pyi Mai heeft abcessen aan haar rechter voorpootje en onder haar kin, die medisch behandeld worden. Daarnaast is ze ondervoed en heeft hierdoor problemen met haar spijsvertering. Dit komt doordat haar moeder ook ondervoed en uitgedroogd is en hierdoor te weinig moedermelk produceert. Met gezonde en regelmatige voeding zal de moeder in korte tijd aansterken en wel weer voldoende moedermelk aan Pyi Mai kunnen geven. 
Ja, ik geef een donatie
 Lek: "I still wish and hope education will help to change the animal lives. Please help us to educate to the young kid.
To live with love and compassion to the other.
The world will be truely happy if we are kind to the other."
Mocht je na het lezen van deze brief nog vragen hebben, neem dan alsjeblieft contact op via de e-mail info@olifanten.org 

Vriendelijke groet,
Inge Lenior, secretaris
Vrienden van de Olifant
Binnenweg 4
2132 CT Hoofddorp
Tel. 023 7370558
E-mail: info@olifanten.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten