Translate

dinsdag 11 maart 2014

Sluit uw ogen niet voor deze beestachtige praktijken want ze gebeuren hier en niet in verweggistan ( petitie )


http://www.landerdcampus.com/    petitie

Beestige praktijken


Om een schizofreniemedicijn te testen heb je psychotische dieren nodig. Tot dan toe was de standaardmethode om antipsychotica te testen: dieren in een ‘jumping box’ opsluiten en als gekken heen en weer laten springen door middel van elektrische schokken. In stageverslagen van studenten lezen wij hoe de onderzoekers van Janssen Pharmaceutica een nieuwe methode uitproberen.

Ze injecteren dieren met amfetamines, in de volksmond gekend onder de naam “Speed”. Op die manier worden de dieren in een toestand van mentale verwarring gebracht die sterk lijkt op een psychose bij de mens. Deze methode werd al gebruikt bij ratten, maar zoals we weten gaan ze bij Janssen graag met beagles aan  de slag. Niet zo maar beagles, neen, “Marshall beagles”. Wat is daar zo bijzonder aan, vragen wij ons af? “De Marshall is een lijn van de beagle, speciaal gefokt voor de proefdierkunde. Deze honden zijn een stuk kleiner dan de normale beagle. Ze zijn nog gemakkelijker in omgang en ook beter te hanteren.”

Er worden verschillende doses amfetamines uitgetest om te bepalen bij welke hoeveelheid de honden in de vereiste staat van waanzin geraken. De studenten mogen actief meewerken aan het onderzoek: er wordt hen gevraagd de dieren te observeren en te noteren welk stereotiep gedrag de honden vertonen naargelang de ingespoten doses amfetamines. Menselijke gebruikers zeggen dat zij onder invloed van amfetamines last krijgen van hartkloppingen, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn… Voeg daar nog aan toe: waandenkbeelden, paranoia, angstaanvallen, hallucinaties. Maar dat kunnen de dieren die Janssen gebruikt in zijn experimenten niet vertellen natuurlijk.

Onder het motto 'Janssen, toon op Valentijn je hart voor honden!' eisten meer dan 100 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) op Valentijnsdag 2013, alle honden opgesloten bij Janssen Pharmaceutica op. Janssen Pharmaceutica heeft een vergunning om 600 honden te houden. Het grootste deel van deze proeven op honden wordt trouwens betaald met geld van de belastingbetaler. Het Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) van de Vlaamse overheid schonk dit bedrijf maar liefst 34 miljoen euro subsidiegeld in de periode 2002-2011...
 
In de nacht van 9 april 2013 zijn 6 beagles gered uit een proefdierfokkerij in Escharen. De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) heeft ingebroken om de honden te redden van dierproeven.
bevrijding-beagles-3




ADC-campagneleider Robert Molenaar:
'Deze honden zouden ten dode zijn opgeschreven als wij niet gehandeld hadden. De honden zijn eigendom van MSD Animal Health in Boxmeer. Door onze reddingsactie zullen deze honden niet gebruikt worden voor dierproeven! De honden zijn ondertussen veilig ondergebracht bij warme gezinnen.'
De activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) hebben zich vrijwillig gemeld bij de politie.
Molenaar:
'Ik heb met voorbedachte rade de honden meegenomen. Ik heb dit gedaan omdat ik onmogelijk kan wegkijken als onze trouwe viervoeters gebruikt worden in experimenten. Ik stap met open vizier en vol trots het politiebureau binnen en zal mij vrijwillig aangeven. Dit geldt ook voor de andere deelnemers van deze actie.'
Bekijk de beelden van de bevrijdingsactie:
http://www.youtube.com/watch?v=m6ufqUWi53I http://www.youtube.com/watch?v=Y-PiNpddjhI


Foto:Robert Molenaar in het midden
word lid van ADC
 
  
http://www.stopdierproeven.org/adc/images/rapporten/janssen-drugtesten.pdf met foto's
 
 

 







7 opmerkingen:

  1. Ik zie een hoop gebrul en gekerm. Ik struikel echter over het volgende, zoals ik lees heeft het bedrijf juist een minder dieronvriendelijk methode toegepast, namelijk drugs ipv electroshock springbox. Verder breekt de anti-dier coalitie in (misdaad) bij zult soort bedrijven om dieren te 'redden'. Redden staat tussen haakjes want ze redden niets. Die bedrijven halen net zo snel nieuwe proefdieren op. Het enige dat er gebeurd is dat er enkele asieldieren bijkomen, waardoor de al zijnde asieldieren een grotere kans op inslaping hebben omdat ze geen nieuw baasje krijgen binnen een bepaalde tijd.

    Dit soort shock artikelen is voor maar één doel. Nieuwe leden werven voor een instantie. In dit geval het ADC. Het ADC draag door bevrijding echter niets bij. Want door het ADC te steunen maak je het probleem alleen maar erger.

    Mens, denk na voordat je het bovenstaande artikel opvat als 'Ooooh, al die zielige diertjes!'. Lees goed door en laat het bezinken. Naast dit dierleed zijn er 1000 andere vormen in NL. Steun dan in elk geval een actiegroep die echt een verschil maakt.

    Dierenleed zal nooit geheel stoppen totdat de mens andere manieren heeft gevonden om dingen te testen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Marco,

      Bedankt voor je reactie. Even voor alle duidelijkheid ik ben geen donateur van het ADC. Ik stond niet achter de illegale actie van het bevrijden van de pups. Ik speel het liefst alle acties via de politiek. Ik probeer mijn lezers te prikkelen om zoals jij dat nu deed, na te denken en te reageren met hun eigen mening. http://www.nujij.nl/algemeen/moslim-rechtsgeleerden-hebben-een-fatwa.27404691.lynkx dat is gisteren goed gelukt met dit artikel op nujij.nl Het artikel van het ADC van vandaag is door de redactie afgehaald Dan is de kritiek blijkbaar TE overweldigend geweest. Let wel, ik blijf een amateur met geen schrijvers ervaring. Mede daarom ben ik zo blij met waardevolle reacties zoals die van jou waarna ik dan zelf weer kan beoordelen of ik het anders had moeten overbrengen

      Vriendelijke groeten,

      Erna

      Verwijderen
    2. De reactie van Marco raakt kant noch wal. Misschien dat hij eerst eens kan vertellen wat HIJ bijdraagt om dierproeven te beëindigen?

      Het ADC is een uitstekende organisatie, er bestaat geen betere zelfs. Onafgebroken verzet leveren, dat is het enige wat mensen kunnen doen.

      Indien Janssen Pharmaceutica een andere methode gebruikt, maakt dat geen enkel principieel verschil. Wat bij dat bedrijf vooropstaat is het commerciële gewin, bepaald niet medelijden met de honden.

      Dat er nog ander misbruik en leed bestaan, dat is erg genoeg. Ook die worden zo goed mogelijk bestreden, maar hiermee heeft dat niets van doen.

      Verwijderen
    3. Het ADC is een prima club maar hun methode staat mij tegen. Ik ben meer van www.ciwf.nl netjes spelen via de politiek Heb wel een goed contact met Molenaar. Er is inderdaad zoveel dierenleed. De beren in de berengalindustrie bijvoorbeeld. Beer-hondengevechten, dansaapjes om maar wat te noemen. Dank je Barend voor je reactie

      Verwijderen
  2. Hoe komen die spatsies daar nou? Internet blijft een raadsel voor me !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een familielid van ons werkte heel zijn leven voor de US Johnson & Johnson multinational , wiens afdeling hier in België 'Janssen Pharmaceutica' is. Het bedrijf is nu ook vertegenwoordigd in India en vooral China (met alle gevolgen vandien wat het testen op dieren betreft...). Men voert inderdaad experimenten op dieren uit bij Janssen. En - zoals de KUL's en andere laboratoria in België - geeft men er de voorkeur aan die rotmethode over de peperdure alternatieven nu beschikbaar. Paul Janssen zelf, en een aantal anderen managers, werden tot baron benoemd door de Belgische Staat, ingenomen de - in de US opgeleide - Ajit Shetti, die succesvol het bedrijf leidde van 1994 tot 2008. Janssen ging wereldwijd helpen met het herstel van 'historische monumenten'; veel bezwaar tegen testen op dieren kwam er niet. De Staat + de economie hebben steeds "andere prioriteiten" gehad ( dieren kunnen zich eenmaal toch niet verdedigen hé!). De enige hoop voor ze is een EU WET die ALLE experimenten verbiedt; iets dat de 'groene partijen' en EU lobbies kunnen waarmaken : het zijn de enigen die verandering kunnen teweegbrengen! - Laat ons hopen dat de wet er gauw komt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kim,
      Is er dan zo'n wet in de maak? Denk zelf dat die er nooit zal komen TE veel belangenverstrengeling. Je informatie omtrent Johnson & Johnson is fascinerend.. Super leuk dat je een artikel leest die ik afgelopen maart schreef. Warme groet,
      Erna

      Verwijderen