Translate

zondag 17 augustus 2014

Ondragelijke stank: 10 ondervoede en zwaar verwaarloosde stinkdieren en 26 katten uit woning gehaald


De Dierenbescherming heeft altijd eenzijdige berichten. Uiteraard zijn ze er alleen voor de dieren, maar wat ik wil weten is het hoe en waarom . Is hij ziek? Geen geld, dement ?Wat bezield hem om 10 stinkdieren in huis te nemen. We zullen het nooit komen te weten maar jammer is het wel.
Trouwens petje af voor de mensen die in deze enorme stank de dieren hebben gered!!


Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Dierenpolitie hebben op dinsdag 12 augustus een grote groep ondervoede en verwaarloosde dieren weggehaald uit een woning in Leiden. Behalve 26 katten en 3 honden verbleven er 10 stinkdieren en een fret.

Een enorme stankoverlast was de aanleiding geweest voor een telefoontje naar het landelijk meldnummer 144. Een eerste verkenning door onze inspecteur maakte duidelijk dat direct ingrijpen geboden was: “Door de ramen zag ik katten waar de vlooien in polonaise overheen liepen”. Ze nam daarop contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl*), die onmiddellijk toestemming gaf om de dieren weg te halen.

Ondraaglijke stank

In de woning zelf hing volgens de inspecteur inderdaad een ondraaglijke stank. De dieren liepen rond in hun eigen ontlasting en hadden duidelijk langere tijd geen verzorging gehad. Bovendien zaten ze onder de vlooien, hadden een vieze vacht, waren ziek en hadden enorme honger. Een dierenarts is woensdag ruim vier uur bezig geweest met de behandeling en controle van de dieren. Voor een kat met een nierafwijking en een kitten kwam de reddingsactie te laat.
Tegen de 53-jarige eigenaresse wordt proces-verbaal opgemaakt. De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht en krijgen adequate verzorging. De kosten hiervan zullen worden verhaald op de eigenaresse.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten