Dierenwelzijnsorganisaties blij met voornemen ANVR http://www.anvr.nl/
De dierenwelzijnsorganisaties Stichting SPOTS http://www.stichtingspots.nl/ , het IFAW http://www.ifaw.org/nederland en World Animal Protection www.worldanimalprotection.nl zijn verheugd over de aankondiging tijdens de Vakantiebeurs 2015 dat reisbrancheorganisatie ANVR bij haar leden - reisagenten en touroperators, meer aandacht voor dierenwelzijn gaat vragen. Excursies met dieren in de hoofdrol zijn populaire reisonderdelen en diverse reisorganisaties bieden die excursies aan. Maar onbewust en ongewild kan zo dierenleed ontstaan of in stand worden gehouden. Samen met dierenwelzijnsorganisaties een beter bewustzijn in de branche creëren kan daar een einde aan maken.
Wist u dat baby olifanten een week lang worden geslagen en vernederd om alle 'spirit' uit de dieren te slaan zodat ze uiteindelijk alles doen, zoals olifantenritten, voor hun eigenaar?
Het IFAW, SPOTS en World Animal Protection voeren al geruime tijd campagne om dierenleed dat samenhangt met toerisme aan de orde te stellen en uit te bannen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het knuffelen van of wandelen met leeuwen, het consumeren van walvisvlees of het maken van een rit op een olifant. Het bewustzijn bij reisorganisaties én bij reizigers neemt al toe; extra richtlijnen kunnen daarbij helpen. Zo bieden steeds meer reisorganisaties geen olifantenritten en -shows meer aan en blijven excursies waarbij je kunt knuffelen met leeuwen achterwege.
Beyonce
Beyonce kreeg de dierenwelzijnsactivisten over haar heen toen zij en haar gezin baby tijgertjes ging aaien
De reisbranche kan nog op veel meer manieren bijdragen aan een beter leven voor dieren, met name door bewustwording bij hun klanten te stimuleren en te verbeteren met duidelijke informatie. Veel vakantiegangers, zoals recentelijk nog popdiva Beyoncé, hebben geen idee welke ellende schuilgaat achter allerlei ‘directe contacten’ met wilde dieren. Dieren worden gewelddadig afgericht, herhaaldelijk gedrogeerd en er wordt veelal gebruik gemaakt van dwangmiddelen als kooien en kettingen om dieren ‘hanteerbaar’ te maken. Geen enkele vakantieganger of reisorganisatie wil zich hieraan schuldig maken. Samen met de ANVR willen dierenwelzijnsorganisaties een beter bewustzijn creëren bij reisorganisaties en reizigers.
Samenwerking
De drie dierenwelzijnsorganisaties werken al geruime tijd samen met enkele reisorganisaties aan diervriendelijke excursies. Ook werken ze met de ANVR aan dierenwelzijnsrichtlijnen, zoals de Britse reisbrancheorganisatie ABTA die al heeft uitgevaardigd. Daar komen termen als geweld, africhten, verdovende middelen, tam maken, etc. niet in voor. Dieren in het wild bewonderen blijft een fantastische (vakantie)ervaring, maar dan wel op de juiste voorwaarden in de juiste omstandigheden. Het is goed dat de ANVR daarin nu het voortouw neemt, aldus het IFAW, SPOTS en World Animal Protection.
Tijgers zijn niet om mee te knuffelen. Vaak zijn ze gedrogeerd en aan een ketting vastgebonden
Stichting SPOTS zet zich in voor bedreigde grote wilde katachtigen, onder meer door het geven van voorlichting bijvoorbeeld over verantwoord toerisme. Toeristen worden vaak gelokt naar onethische projecten, zoals knuffelfarms. Daar kun je leeuwen- en tijgerwelpen knuffelen. Als de dieren niet langer ‘knuffelbaar’ zijn, eindigen ze vaak als schietschijf in zogeheten ‘canned hunting’, een specifieke vorm van jagen.
World Animal Protection is de internationale organisatie voor dierenwelzijn die in meer dan vijftig landen wereldwijd actief is. We bieden noodhulp, lobbyen voor betere wet- en regelgeving en beschermen met lokale partners onder meer honden, beren, olifanten en dieren in de vee-industrie. Op naar een betere wereld voor dieren!
De tijgertempel is idd een grote flop. Natuurlijk worden deze tijgers gedrogeerd, ik heb de reactie van de dieren met eigen ogen gezien. Ook Edwin Wiek van WFFT kan dat bevestigen.
BeantwoordenVerwijderen