OOGGETUIGE VIDEO LAAT VERZWAKTE HONDEN ZIEN DIE LIJDEN IN FRANSE LABORATORIA
PETA roept op een eind te maken aan de wrede musculaire dystrofie experimenten op beagles, golden retrievers en andere honden
Amsterdam – PETA heeft een ooggetuigenvideo bemachtigd die is opgenomen in de Franse École nationale vétérinaire Alfort, waar honden met opzet worden gefokt om beperkende en pijnlijke spierziekten en zwakten te ontwikkelen. Terwijl musculaire dystrofie (MD) – inclusief een zeer agressieve vorm genaamd Duchenne musculaire dystrofie (DMD) – door hun lichaam raast, hebben ze problemen met lopen, slikken en zelfs ademhaling.
PETA roept de Franse stichting AFM-Téléthon op om te stoppen met het financieren van experimenten op dieren en in plaats daarvan enkel moderne onderzoeksprojecten die geen dieren gebruiken te steunen. De groep roept ook de École nationale vétérinaire Alfort op om de overstap te maken naar humane onderzoeksmethoden. De ooggetuigenvideo werd aan PETA Frankrijk gegeven door de Franse dierenrechtenorganisatie Animal Testing.
"Decennia van pijnlijke experimenten op generaties van verzwakte en lijdende honden hebben geen resultaat gegeven in de vorm van een geneesmiddel of zelfs een behandeling die de musculaire dystrofie kan terugdraaien in mensen", zegt Dr. Alka Chandna, de senior laboratory oversight specialist van PETA US. "PETA roept op tot een onmiddellijke beëindiging van deze wrede, nutteloze experimenten zowel als een toename in de steun voor veelbelovend onderzoek dat geen dieren inzet."
Op de beelden is te zien dat het gezicht van een hond met braaksel is bedekt omdat de spieren in zijn luchtpijp te zwak zijn geworden om normaal te kunnen slikken. Kwijl druipt van de monden van honden wiens kaakspieren verzwakt zijn. Er wordt gezegd dat sommigen volledig kreupel zijn voordat ze nog maar 6 maanden oud zijn, en de helft overlijdt voor ze 10 maanden bereiken. Sommigen kunnen niet langer normaal eten en moeten met een maagsonde gevoerd worden. Diegenen die lang genoeg overleven, ontwikkelen hartproblemen. Een medewerker erkende, "Ik zou die beagle niet willen zijn. Het leed is echt".
PETA benadrukt dat de toepasbaarheid van experimenten op honden duidelijk grenzen kent wanneer deze worden toegepast op mensen. Tegelijkertijd hebben ontwikkelingen van baanbrekende technieken, zoals het gebruik van stamcellen van DMD-patiënten om specifieke geneesmiddelen te ontwikkelen, het ontdekken van manieren om gezonde menselijke spiercellen te ontwikkelen die in patiënten met MD getransplanteerd zouden kunnen worden en het creëren van menselijk relevante medicijnproeven die hebben geleid naar de ontwikkeling van meer veelbelovende therapieën.
#
Grote schoften zijn het die zoiets doen!!!
BeantwoordenVerwijderen