Translate

zondag 18 december 2016

Het afbranden van krulstaartjes bij varkens is verboden maar waarom gebeurd dat nog ? ( twee video's )


De video's zijn positief geen nare beelden

https://www.varkensinnood.nl/sites/dierenrecht.nl/files/field/attachment/dierenrecht-rapport750miljoenbiggenstaarten.pdf    Extra informatie

Boeren, politici, veeartsen en supermarkten proberen ons voor te houden dat het afbranden van staartjes noodzakelijk is. Stoppen zou een bloedbad opleveren, stellen zij. Raar, want in sommige andere landen mogen de biggen wél hun staart houden. Laat je dus niet voor de gek houden: ook een Nederlandse big kan zijn krulstaartje behouden.

We hebben het met eigen ogen gezien: de varkens van Johnny Hogenkamp hebben een lange krulstaart, en in zijn stallen is er geen spettertje bloed te bekennen. Om dit voor elkaar te krijgen, laat hij zijn biggen met jute zakken en ander afleidingsmateriaal spelen in plaats van met elkaars staartjes. Daarnaast zorgt hij voor goed voer en extra zorg en aandacht. Hoewel zo'n stal natuurlijk nog lang niet de norm is die we nastreven, is het toch een mooie stap vooruit onder de huidige omstandigheden. ​

En nee, dit is natuurlijk niet gratis. Om de 'extraatjes' mogelijk te maken, moet een supermarkt 20 euro meer betalen voor een varken. Omgerekend betekent dit dat een onsje ham 10 cent extra kost.

Supermarkten hebben dus de macht om betere omstandigheden voor de varkens mogelijk te maken. Laat ze daarom weten dat ze moeten stoppen met de inkoop van vlees van varkens die hun staartjes moesten missen.
Stuur een e-mail aan je supermarkt:
www.varkensinnood.nl

Heb je al meegedaan aan deze actie? Vraag dan ook aan anderen om te protesteren. Stuur deze email door aan vrienden, familie en kennissen, of deel onze actie op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Samen kunnen we de biggetjes helpen hun krulstaart te houden!

Deel met je vrienden!

Graag wil ik de lezers bekend maken met Het Wroetvarken
www.wroetvarken.nl


Het Wroetvarken
Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij varkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Lekker wroeten en spelen

Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen met de wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming.
Maar de Wroetstal gaat verder dan 1 ster !
De varkens hebben meer bewegingsvrijheid en de dikke laag met strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten en lekker kunnen wroeten.
Onze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben onze varkens 3x meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.
De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Wij streven ernaar om de staarten niet meer te couperen. De varkens kunnen naar hartenlust wroeten en hebben voldoende afleiding, zodat dit niet meer nodig is.

Dat wij goed voer gebruiken voor onze varkens, proeft u terug in het vlees.

Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio. Door het gebruik van granen geteeld in de eigen regio wordt de kringloop bevorderd. Het streven is om de mest op eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.
Meer informatie op : www.wroetvarken.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten