Translate

woensdag 2 september 2020

Waanzin! Oliereus Total staat op het punt de grootste verwarmde oliepijpleiding ter wereld te bouwen -- recht door het hart van Afrika!




Oliereus Total staat op het punt de grootste verwarmde oliepijpleiding ter wereld te bouwen -- recht door het hart van Afrika!

De pijpleiding zal enkele van ‘s werelds belangrijkste natuurreservaten voor olifanten, leeuwen en chimpansees openrijten, tienduizenden gezinnen uit hun woonplaats verdrijven en de hele planeet dichter bij een volslagen klimaatramp brengen.

Lokale gemeenschappen doen wat ze kunnen om het project tegen te houden, maar ze moeten opboksen tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld. Ze hebben hulp nodig om hun protest in Afrika even krachtig te maken als dat van de Standing Rock-stam in de VS. Onze beweging kan die hulp bieden!



Zelfs terwijl hij plannen voor deze pijpleiding vordert, probeert de Franse CEO Total af te beelden als klimaatleider. Laten we hem verantwoordelijk houden met een enorme petitie -- wanneer we voldoende handtekeningen hebben, zullen we onze oproep delen in strategische advertenties in Frankrijk en een PR-nachtmerrie creëren voor Total. Teken de petitie en sluit je aan bij de moedige gemeenschappen die deze strijd voeren -- voor het te laat is!

Teken de petitie nu

Vergis je niet -- dit project is gigantisch. De pijpleiding zou door meer dan 200 rivieren en 12 beschermde bossen lopen, waar talloze prachtige dieren nu al vechten voor hun leven. Eén olielek zou een ramp zijn.

Het wordt niet eenvoudig om dit tegen te houden, maar Avaaz heeft een solide plan -- ervoor zorgen dat iedereen weet dat Total verantwoordelijk is voor de pijpleiding; advertenties en opiniestukken publiceren voorafgaand aan een historische rechtszaak in Frankrijk; samenwerken met lokale en internationale organisaties om de druk op te voeren; en ons aansluiten bij belangrijk lobbywerk om invloedrijke stemmen in de politiek en de zakenwereld ervan te overtuigen zich tegen het project uit te spreken.

De stakeholders beweren dat de pijpleiding werk zal creëren voor de plaatselijke bevolking, maar volgens experts draait het om amper 300 vaste banen -- om nog maar te zwijgen van de milieuschade en de massale verdrijving van lokale boeren die ze veroorzaakt. Dit project zal de regio in de val lokken van vervuilende energie -- juist op een moment dat de wereld zich klaarstoomt voor een schone toekomst!


Deze campagne draait niet alleen om het tegenhouden van een roekeloze investering of zelfs het beschermen van de flora en fauna in Afrika. We kunnen het ons niet permitteren om olie te blijven oppompen -- dit gevecht gaat iedereen aan en is nodig om kostbare biodiversiteit op deze planeet te beschermen, de meest kwetsbare mensen te verdedigen en de toekomst van onze kinderen boven de belangen van enkele rijkelui te plaatsen. Teken de petitie en deel dit met iedereen die je kent:

Teken de petitie nu
De strijd tegen klimaatchaos zit in het DNA van onze beweging. We hebben de klimaatovereenkomst van Parijs helpen winnen met onverschrokken mediacampagnes en pleitbezorging, en door met miljoenen mensen de straat op te gaan. We hebben het ook opgenomen tegen gigantische bedrijven zoals Monsanto -- en ook dat hebben we gewonnen. Laten we nu alles op alles zetten om dit waanzinnige project van Total tegen te houden voor het te laat is.

Met hoop en vastberadenheid,

Martyna, Pascal, Alice, Bert, Aloys, Luis en de rest van het Avaaz-team

PS - We zouden heel graag bronnen vermelden in jouw taal, maar dat is deel van het probleem. Internationale media brengen geen verslag uit van deze kwestie en daarom hebben we je handtekening nodig! Je vindt hier wel wat informatie in het Engels.

Meer informatie:

In het Engels:

A Major Oil Pipeline Project Strikes Deep at the Heart of Africa (Yale Environment 360)
https://e360.yale.edu/features/a-major-oil-pipeline-project-strikes-deep-at-the-heart-of-africa

Civil society concerned over oil pipeline (The Independent)
https://www.independent.co.ug/civil-society-concerned-over-oil-pipeline/

Serious breaches of the duty of vigilance law: The case of Total in Uganda (Business & Human Rights)
https://www.business-humanrights.org/en/latest-news/serious-breaches-of-the-duty-of-vigilance-law-the-case-of-total-in-uganda/

Ugandan farmers take on French oil giant in game changer case for multinationals (PRI)
https://www.pri.org/stories/2020-01-10/ugandan-farmers-take-french-oil-giant-game-changer-case-multinationals

Safeguarding people & nature in the East Africa crude oil pipeline project (WWF)
https://www.wwf.no/assets/attachments/99-safeguarding_nature_and_people___oil_and_gas_pipeline_factsheet.pdf

Total, see you in court! (Friends of the Earth)
www.totalincourt.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten