Translate

zaterdag 22 april 2023

GOED NIEUWS !! Nieuw Zeeland stopt met de export van levende dieren naar het buitenland


 https://worldanimalnews.com/author/llewiswan/

Een kritisch wetsvoorstel in Nieuw-Zeeland dat in 2021 werd aangenomen om de levende export van dieren naar het buitenland te verbieden, wordt op 30 april van kracht. De laatste export van levende dieren over zee vertrok gisteren vanuit New Plymouth, Nieuw-Zeeland.



Na een onderzoek naar de live-exportsector van Nieuw-Zeeland werd besloten om de export van levende dieren over zee te staken gedurende een overgangsperiode van twee jaar die eindigt op 30 april 2023. Zoals eerder gemeld door WAN, kwam die beslissing twee jaar na een levende exportramp die het leven kostte aan 6.000 koeien en 41 bemanningsleden nadat een schip dat Nieuw-Zeeland verliet, op weg naar China, vervolgens kapseisde voor de kust van Japan.

"In een markt waar consumenten steeds kritischer worden over ethische en ecologische referenties, heeft deze regering actie ondernomen om ervoor te zorgen dat de reputatie van Nieuw-Zeeland voor ethische handel niet in gevaar komt", zei minister van Landbouw Damien O'Connor in een verklaring. "Onze positie op de kaart betekent dat de reis naar markten op het noordelijk halfrond altijd lang zal zijn en dit brengt onvermijdelijke uitdagingen op het gebied van dierenwelzijn met zich mee."

Volgens O'Connor vertegenwoordigt de export van levende dieren over zee sinds 2015 slechts 0,32% van de exportinkomsten van de primaire sector voor het land. Hoewel O'Connor erkende dat dit resulteerde in de economische voordelen voor sommige boeren, moet Nieuw-Zeeland de internationale reputatie van zijn jaarlijkse primaire exportindustrie van $ 53 miljard dollar beschermen.

"Daarom zijn we in 2019 gestart met de evaluatie en hebben we vervolgens de beslissing genomen om de export van levende dieren over zee tegen eind april 2023 te staken. Een beslissing die wordt ondersteund door het National Animal Welfare Advisory Committee," verklaarde O'Connor, verder uitleggend dat de overgangsperiode van twee jaar getroffen boeren de tijd gaf om hun toeleveringsketens en bedrijfsplannen aan te passen.

O'Connor merkte ook op dat Nieuw-Zeeland nu in de pas loopt met gelijkgestemde partners over het belang van dierenwelzijn, zoals Australië, dat is overgegaan tot het uitfaseren van de levende export van schapen.

"Recent gepraat over het herstarten van de export van levende dieren over zee negeert eenvoudigweg de realiteit dat onze consumenten in het buitenland kwesties van duurzaamheid, klimaat en dierenwelzijn serieus nemen, en daarom worden ze weerspiegeld in onze recente vrijhandelsovereenkomsten (vrijhandelsovereenkomsten)," verklaarde O'Connor.

De regering van Nieuw-Zeeland zet zich in om ervoor te zorgen dat haar boeren in de voorhoede blijven van duurzame en ethische handel en dat elk deel van het voedselproductiesysteem van het land hoge normen voor dierenwelzijn handhaaft, aldus O'Connor.

Misschien moet de overheid boeren en consumenten stimuleren om meer plantaardige opties te overwegen.

Elk jaar lijden meer dan 1,5 miljard vogels en 49 miljoen levende koeien, varkens, schapen, geiten en paarden vreselijk onder het vervoer over de grenzen binnen de EU en naar derdewereldlanden. De EU-brede wetgeving met betrekking tot het vervoer van levende dieren zal de komende jaren eindelijk worden herzien. Dit is een belangrijke gelegenheid om besluitvormers te vertellen dat deze wreedheid onaanvaardbaar is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten