Translate

dinsdag 5 november 2024

House of Animals Nederland helpt dieren in rampgebied Spanje, help jij mee?

 Het extreme noodweer in Spanje is een ongekende ramp voor mensen en dieren. De overheid coördineert de noodhulp voor mensen, maar dieren in het rampgebied zijn vooral aangewezen op dierenwelzijnsorganisaties. Die zetten zich onvermoeibaar in om gewonde en verlaten dieren te redden. House of Animals wil ze daarbij helpen.


House of Animals helpt dieren in rampgebied Spanje Foto: |  Ayuntamiento Cártama Eerder publiceerde AnimalsToday beelden en ervaringen uit de autonome regio’s ValenciaCastilla-La Mancha en Andalusië. Er zijn inmiddels meer dan 200 mensen omgekomen. Dit geeft de ernst van de situatie aan. Daarom is er ook veel inzet nodig van dierenwelzijnsorganisaties, want net als mensen zijn dieren massaal het slachtoffer van wat de Spaanse pers een ‘ramp van Bijbelse proporties’ noemt. Huis- en landbouwdieren lijden onder de gevolgen van deze ‘zondvloed’, zoals het paard op bovenstaande foto. Gelukkig is het dier op tijd gered.

.

Verdronken, vermist, gewond

Verschillende dierenasielen in de regio kampen door de natuurramp met grote vernielingen, waardoor zij geen veilig onderkomen kunnen bieden aan dieren. Een groot aantal is verdronken en vermist en veel ontheemde dieren lopen verdwaald rond, met verwondingen, stress en angst in hun lichaam. Wie kan helpen doet dat, zoals de Guardia Civil op onderstaande foto.

House of Animals helpt dieren in rampgebied Spanje
Deze hond is gered door de Guardia Civil | Foto: Guardia Civil

Help dieren in rampgebied Spanje

Door de catastrofe draaien hulporganisatie voor dieren op volle toeren en House of Animals wil ze daarbij ondersteunen. Voor directe noodhulp aan dieren in het rampgebied is opvang, voedsel en medische zorg noodzakelijk. Om te voorkomen dat dierenorganisaties in Spanje zonder hulpmiddelen komen te zitten, vragen we iedereen om een bijdrage te leverenKaren Soeters, oprichter van House of Animals:

“Samen hebben we sterke schouders, dat is al vaker gebleken. De ramp in Spanje is van een gruwelijke omvang, die ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Daarom willen we maar één ding en dat is helpen. Doneer alsjeblieft voor de dieren in Spanje, waarmee je ook helpt om dieren die zijn zoekgeraakt weer te herenigen met hun eigenaar.”

Ga naar de website van House of Animals en doneer wat je kunt missen voor dieren in Spanje. De hoogte van het bedrag is niet het belangrijkste, wél dat er internationale solidariteit is met het rampgebied. En met het helpen van dieren steun je ook de mensen, waardoor je donatie heel veel verschil maakt. House of Animals heeft goede contacten in het rampgebied en kan daarom heel gericht hulp bieden.

House of Animals helpt dieren in rampgebied Spanje
House of Animals helpt dieren die slachtoffer zijn van de overstromingen in Spanje | Foto: El Refugio de Maria

.
©AnimalsToday.nl | 
House of Animals  

maandag 4 november 2024

31 aapjes zijn gered van het gruwelijke wrede training van dansende, verklede aapjes voor de toeristenindustrie in Indonesië

 

Om rechtop te moeten blijven staan is een marteling voor aapjes. In het wild gebruiken zij hun 4 poten

Afbeeldingen met dank aan Jakarta Animal Aid Network

In een grote overwinning voor dierenwelzijn zijn 31 makaakapen gered uit het laatst overgebleven 'apendanstrainingsdorp' van Indonesië door het Jakarta Animal Aid Network (JAAN), met steun van World Animal Protection. Het geredde gezelschap, dat vroeger werd gebruikt in wrede straatoptredens, is verplaatst van Cirebon naar het JAAN-revalidatiecentrum in Cikole, West-Java.


Deze langstaart makaken, sommige nog maar acht maanden oud, werden op gruwelijke wijze uit het wild gerukt en onderworpen aan maanden van wrede training om hen te dwingen voor geld te dansen voor toeristen en winkelend publiek.

Het gewelddadige trainingsproces omvatte uithongering, afranselingen en het vastketenen van de apen aan hun nek. Gedwongen om maskers en poppenoutfits te dragen, werden de dieren gedwongen om urenlang op twee benen te staan onder de constante dreiging van verstikking. Als ze niet optraden, werden de apen opgesloten in kleine, enkele kooien, verstoken van voldoende ruimte en zorg.

 

"Deze apen hebben een van de wreedste trainingsregimes doorstaan die je je kunt voorstellen. Nadat ze als baby's van hun moeders zijn gestolen en maandenlang zijn gemarteld, is hun levende nachtmerrie eindelijk voorbij", zegt Dr. Jan Schmidt-Burbach, hoofd dierenwelzijn en onderzoek bij World Animal Protection.

De apen zullen nu een uitgebreid revalidatieprogramma ondergaan dat gericht is op het herstellen van hun fysieke en mentale gezondheid, met als langetermijndoel ze indien mogelijk opnieuw in het wild te introduceren. Dit proces zal tijd kosten, aangezien de dieren ernstig getraumatiseerd zijn, maar experts zijn optimistisch over hun herstel.


"We hebben geholpen een einde te maken aan berendansen in Griekenland, Turkije, India en Nepal, en nu zijn we een stap dichter bij het voorgoed beëindigen van deze gruwelijke dansende apenpraktijken in Indonesië. We kijken uit naar de dag dat we een landelijk verbod op dansende apen kunnen vieren", vervolgde Dr. Schmidt-Burbach. "Makaken zijn wilde dieren die het recht hebben om een wild leven te leiden. We zijn blij dat we samen met onze partners bij JAAN deze apen een tweede kans kunnen geven."

"Het is zo'n ongelooflijke opluchting om te zien dat de donkere dozen, waarin de apen werden vastgehouden als ze niet optraden, eindelijk worden geopend", zegt Femke den Haas, CEO van JAAN. "Het is echt hartverwarmend om te weten dat hun reis naar vrijheid is begonnen, waarin ze in staat zullen zijn om met elkaar en met andere primaten in contact te komen en een leven te leiden dat ze echt verdienen."

Nu deze 31 apen gelukkig zijn gered, zal elk van hen ongeveer twee tot drie maanden in quarantaine worden geplaatst om het risico op overdracht van ziekten te verminderen. Tijdens deze periode ondergaan ze een reeks veterinaire onderzoeken, waaronder röntgenfoto's om schotwonden op te sporen. Dit is nodig omdat makaken vaak worden geschoten wanneer ze uit het wild worden gestroopt, meestal met luchtbuksen die kleine kogels gebruiken die zijn ontworpen om te verwonden in plaats van te doden.

Als onderdeel van hun revalidatie zullen de geredde apen nieuwe diëten en omgevingen verkennen, terwijl ze ook essentiële vaardigheden ontwikkelen, zoals klimmen, foerageren en het vermijden van roofdieren. JAAN zet zich ook in voor het bevorderen van nieuwe sociale banden tussen de geredde apen, met als doel ze samen als een familiegroep vrij te laten, zodat ze kunnen socialiseren zoals ze dat in het wild zouden doen.

De praktijk van het gebruik van dansende apen voor amusement staat in Indonesië bekend als Topeng Monyet, wat zich letterlijk vertaalt naar 'apenmasker'. In 2019 heeft het Indonesische ministerie van Bosbouw en Milieu een verbod uitgevaardigd op het gebruik van dansende apen, maar dit moet nog volledig worden gehandhaafd. Hoewel Cirebon het laatst bekende dansdorp is, is er meer actie nodig om de praktijk in het hele land volledig uit te roeien.

World Animal Protection werkt samen met JAAN om ervoor te zorgen dat dit de laatste generatie dansende apen is. De Indonesische regering en JAAN helpen de verzorgers bij de overgang naar alternatieve bestaansmiddelen waarbij geen dieren worden uitgebuit. Veel handlers hebben nieuwe wegen gekozen, zoals het verkopen van speelgoed, accessoires en voedsel.

Langstaartmakaken zijn een van de meest verhandelde en uitgebuite primaten in Indonesië. Vanwege hun intelligentie en sociale aard is deze soort tragisch genoeg een doelwit geworden voor de entertainment-, huisdieren- en onderzoeksindustrie. Jarenlange uitbuiting heeft ertoe geleid dat de soort met uitsterven wordt bedreigd.

Uit het "Bred for Profit"-onderzoek van World Animal Protection blijkt dat ongeveer 5,5 miljard dieren worden gehouden in boerderijen met wilde dieren over de hele wereld, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, voor gebruik in entertainment, kinderattracties, of om te worden omgezet in ornamenten, luxe voedsel, modeproducten of traditionele medicijnen.

Met deze laatste redding komt Indonesië dichter bij het uitroeien van de wrede praktijk van 'dansende apen', een overblijfsel van straatentertainment dat al lang wordt veroordeeld door dierenwelzijnsgroepen. De samenwerking tussen JAAN en World Animal Protection is een hoopvolle stap om ervoor te zorgen dat deze intelligente, sociale dieren op een dag vrij van mishandeling kunnen leven.

In augustus lanceerde World Animal Protection een oproep om geld in te zamelen om deze reddingsmissie te ondersteunen. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om voedsel en veterinaire zorg te bieden aan de apen terwijl ze revalideren. U kunt dit doel HIER steunen!




zondag 3 november 2024

Jaarlijkse prijzen voor betere dierenwelzijn in de vee-industrie wereldwijd, waren er ook 4 Nederlandse winnaars: 2 keer Kalverliefde, kipster kippen, en zonvarken ( voorbeeld foto's en informatie over winnaars)


Bij onze jaarlijkse uitreiking van prijzen voor beter dierenwelzijn waren ditmaal vier Nederlandse winnaars. Het zuivelmerk Kalverliefde, waar kalfjes niet direct bij hun moeder worden weggehaald maar een tijd bij haar mogen blijven, viel onder andere in de prijzen. Ook de boerderijen van Zonvarken, waar varkens meer ruimte hebben, werden geprezen. Albert Heijn kreeg erkenning voor het stoppen met de verkoop van garnalen uit kwekerijen waar de ogen van de dieren worden afgeknipt.

Tijdens de feestelijke uitreiking in Parijs van onze ‘Good Farm Animal Welfare Awards’ ontvingen in totaal 49 bedrijven van over de hele wereld een prijs voor hun stappen naar beter dierenwelzijn in de veehouderij.

https://kalver-liefde.nl/nieuws   Adressen van de boeren en waar kan ik Kalverliefde producten kopen? 



Kalverliefde ontving twee prijzen: een prijs was er voor hun manier van kalveren houden, waarin pasgeboren kalfjes niet meteen bij hun moeder worden weggehaald. Vrouwelijke kalfje blijven 2,5 tot 3 maanden bij hun moeder en stiertjes minstens 35 dagen. Samen kunnen ze genieten van veel bewegingsruimte in de wei. De andere prijs was voor de positieve campagne waarmee Kalverliefde haar zuivelproducten bekend maakt aan een breed publiek dat koopt bij Albert Heijn, Plus en sinds kort ook Jumbo.



Zonvarken kreeg een 'Innovation Award' voor hun vernieuwende manier van varkens houden. In een stal van Zonvarken hebben de dieren veel daglicht en frisse lucht, leven ze op stro en worden de moedervarkens niet vastgezet in stalen kooien.


Kipster kreeg een prijs voor het introduceren van het introduceren van haar diervriendelijkere houderij en klimaatneutrale stallen in de Verenigde Staten.

Albert Heijn tenslotte kreeg een prijs voor het stoppen met de verkoop van garnalen waarvan de ogen werden verwijderd en het bevorderen van onderzoek naar welzijnsverbeteringen voor vissen.


Lees meer over alle winnaars op de internationale website.

Bron: www.ciwf.nl   Compassion in World Farming


zaterdag 2 november 2024

Noodoproep van Stichting Dierennood: Dringende hulp nodig voor duizenden dieren wegens watersnood in Spanje

 

Het paard is gered  door de Brandweer Spanje


Foto: Ayuntamiento Cártama 

Je hebt ongetwijfeld al de vreselijke beelden gezien op de TV, kranten en/of online: de overstromingsramp in diverse delen van Spanje is zeer aangrijpend.

Al meer dan 200 doden onder de mensen, maar natuurlijk zijn er ook vreselijk veel dieren onder de slachtoffers.

Zoals zo vaak worden bij reddingspogingen allereerst zoveel mogelijk mensen in veiligheid gebracht.
 
 

Foto: Ayuntamiento Cártama 

Gelukkig zijn er geweldige mensen waaronder dierenasielhouders die er alles aan doen om daar ook hun dieren in veiligheid te brengen.


Helaas zijn die dierenredders dan vaak alles verder kwijt. Geen onderdak meer, geen voer, geen medicijnen, enz. 

Wij werden benaderd door Laura Hoitsema, een Nederlandse vrouw die al meer dan 15 jaar een zwerfpaarden opvang heeft in het zuiden van Spanje.https://www.paardinnoodspanje.nl/adoptie

Zij gaat z.s.m. samen met een paar andere asielhouders naar de plekken toe waar de ergste nood voor dieren is.

Daar willen zij met de opbrengst van deze noodactie voer voor honden en katten, hooi voor paarden en ezels, etc. gaan uitdelen aan asielhouders en particulieren die geen huisvesting meer hebben.

Daarvan worden foto's gemaakt, die wij z.s.m. hier zullen laten zien.

Dus geen geld uitdelen, maar meteen omzetten naar praktische zaken die direct voor de geredde dieren gebruikt kunnen worden.

Jouw donatie komt dan ook heel goed terecht. Alvast veel dank voor je steun voor deze extra tussentijdse noodactie!



 
Doneer ajb vandaag nog voor deze extra noodactie:
 NL16 INGB 0004 7841 60
t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v.
 'Noodactie Spanje'
of via onderstaande doneerknoppen.
Bezoek onze website.
 Henri Dunantstraat 337
6441 XK Brunssum - NL
010 420 23 44
info@dierennood.nl

ANBI-erkenning
nr.: 8212 50 280
K.v.K. 2447 1674
Onze websites:
 
Website
 
Facebook
 
Instagram