Translate

dinsdag 26 september 2017

Na 6 maanden onderhandelen zijn honden en geiten gered uit de hondenvleesindustrie Zuid-Korea en het slachthuis vernietigd





Nieuwsbrief september 2017

www.moonbears.nl 




Beer kaew en haar vrienden hebben een nieuw tehuis nodig!


Beer Kaew en haar vrienden hebben een nieuw tehuis nodig!

Een Aziatische beer, die “Kaew” heet, haalde begin augustus 2017 de hoofdpagina van een krant. Ze had namelijk een dronken man aangevallen, die in de cementen kuil was gesprongen waarin het dier gehouden werd en die hoorde bij een tempel met meer dan 100 wilde varkens. Kaew was als jong beertje in die kuil geplaatst, maar was inmiddels tot een zeer grote, zware beer uitgegroeid, en mocht niet meer vrij rondlopen. De dronken man had Kaew meer dan een uur getreiterd, totdat het dier genoeg van hem kreeg en hem aanviel, beet en in haar nachthok sleepte. De man heeft de aanval overleefd en is herstellende van de “bestraffing”, maar Kaew is nu naar een centrum van de regering gebracht, waar wilde dieren gefokt worden. Ze zit daar opgesloten in een kleine kooi, zonder uitzicht op een beter verblijf – tenzij wij haar helpen.





Help mee Kaew een goed leven te geven en doneer!






Happy


Ze sneden haar oren en een stuk van haar staart af, sloegen de rug van haar snuit kapot en hakten haar voetjes allemaal af. Ze werd gevonden op een hondenvlees-markt in het Noorden van China en naar een dierenarts gebracht, vanwaar ze door een gezin werd geadopteerd. Op social media verscheen deze week een video, waarop de kritieke toestand van Happy te zien is, veroorzaakt door verwaarlozing en gebrekkige zorg.  Het kostte ons drie dagen om haar lichamelijke toestand te stabiliseren. Als we haar niet hadden kunnen redden, zou ze gestorven zijn. LEES VERDER>>>>


Doneer !




SLOOP VAN HONDENBOERDERIJ/-SLACHTHUIS

Marc Ching:

31 augustus 2017: "We hebben een hondenfarm/-slachthuis in Zuid-Korea gesloten!  De kooien zijn leeg, en U kunt hier zien hoe we die allemaal vernietigd hebben. De bevrijde dieren zijn onderweg naar de dierenarts voor een medische behandeling. Toen we nog eens voor controle langs de lege kooien liepen, ontdekten we nog een jong geitje dat zich verstopt had. Het diertje is nu veilig en zal voorlopig in een houten schuur  worden gehuisvest, totdat we een reservaat vinden waar het (met de andere geiten) terecht kan".

De dieren – ongeveer 60 tot 70 honden en 8 geiten -  zaten opgesloten in een hondenvlees-boerderij annex slachthuis op de grens met Busan, Zuid-Korea, een bedrijf waar ruimte is voor wel 1000 dieren.

"Ik vloog vandaag terug, speciaal voor deze redding. Ik wilde erbij zijn, samen met de anderen de dieren uit hun ellendige gevangenissen weghalen. Deze boerderij heeft meer dan 20 jaar bestaan. Na 6 maanden van onderhandelen werd tenslotte besloten de boerderij te sluiten. We hebben niet alleen de dieren gered, maar ook alle kooien vernietigd, zodat het nu zeker is dat hierin geen dieren meer zullen sterven. Het was de enige manier om hiervoor te zorgen."



Help Marc Ching om nog meer honden te redden!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten