Translate

maandag 25 september 2017

Na orkaan Irma ging een noodhulpteam van World Animal Protection op zoek naar achtergelaten huisdieren Hoe gaat het nu met katten Irma en Tigger? (3 video's)


Hoe gaat het met katten Irma en Tigger en hond Ivory?


Op de eerste dag op eiland Barbuda ging ons noodhulpteam op zoek naar achtergebleven huisdieren. Katten Tigger en Irma en hond Ivory waren één van de eerste dieren die wij mee konden nemen naar Antigua om op zoek te gaan naar hun baasjes.


Ivory

Bezorgde bewoners van Barbuda, die na de evacuatie van het eiland op Antigua verblijven, gaven ons noodhulpteam een lijst mee van hun geliefde huisdieren. Het team ging met de lijst naar Barbuda, op zoek naar huisdieren die werden achtergelaten. Bij een van de stops vonden ze Ivory, een enthousiaste 18 maanden oude Staffordshire terrier. Wat was hij blij om mensen te zien! Ivory werd meegenomen om te worden herenigd met zijn baasje. Ivory’s baasje was ontzettend blij dat zijn hond veilig is en ze weer samen kunnen zijn. Helaas is het bij de opvangplekken op Antigua veelal niet mogelijk om een huisdier te houden. Ivory’s baasje is momenteel hard bezig om een veilige plek voor Ivory te bouwen. Daarna zullen ze eindelijk weer samenzijn!


Irma

De militaire officieren op Barbuda vonden de eerste dagen na de orkaan een kleine kitten. Ze noemden haar Irma, naar de orkaan. De kitten werd gevonden zonder haar moeder. Het team schatte dat ze pas twee of drie weken oud was. Korporaal Williams nam de zorg voor Irma op zich, tot ze met ons naar Antigua vertrok. Ze verblijft bij Antigua en Barbuda Humane Society samen met kat Tigger. Het is onduidelijk of Irma een baasje heeft of op straat leefde. We zullen hoe dan ook een warm mandje voor haar vinden.


Tigger  

Tigger werd gevonden onder een golfplaat in de puin die orkaan Irma achterliet. Vanwege haar goede conditie was het direct duidelijk dat ze iemands huisdier moest zijn. Omdat ze waarschijnlijk niet gewend was aan het buitenleven en daardoor erg kwetsbaar was voor loslopende honden, nam ons noodhulpteam haar mee naar Antigua. Hier verblijft ze bij Antigua en Barbuda Humane Society met Irma. Om het makkelijker te maken haar baasje te vinden, bouwen we een website waar we foto’s van de gevonden dieren plaatsen. Mochten we haar baasje niet vinden, dan zullen we zorgen dat ze wordt geadopteerd door een liefdevol gezin.

Help mee
Categorieën: 

Deel het met de rest van de wereld:



       





Geen opmerkingen:

Een reactie posten