Translate

zaterdag 9 september 2017

Veetransport, kippencrisis en massauitsterving in de vee-idustrie doe mee met een wereldwijd protest tegen deze verschrikkingen ( video )


Veetransport, kippencrisis en massa-uitsterving
Compassion in World Farming

www.ciwf.nl
Op 13 september organiseren wij voor de tweede maal de Internationale actiedag tegen verre veetransporten. Van Australië tot Sierra Leone en van Zuid-Korea tot aan Canada, overal ter wereld komen mensen in actie tegen het dierenleed bij verre veetransporten. Op de officiële website lees je alles over de dag en hoe jij in actie kunt komen. In Nederland zal in de week voor de actiedag onze indringende bioscoopspot te zien zijn in 22 bioscopen. Dit is geheel mogelijk gemaakt door alle supporters die meededen aan de crowdfundingactie! Heb jij de spot nog niet gezien? Bekijk ‘m dan hier!


Steun jij ons werk tegen verre veetransporten?
 Ja ik doe mee 
Ruimen of ruien? De kip is de klos
1,5 miljoen kippen zijn vergast naar aanleiding van de fipronilcrisis. Andere boeren kiezen voor ruien en zetten hun kippen op een hongerdieet. Zij mogen blijven leven, maar hoeveel wenselijker is dat als je in een potdichte, overvolle schuur moet leven? Wat deze crisis bovenal weer aantoont is dat het verziekte systeem van de vee-industrie zo kwetsbaar is geworden dat er maar één ding mis hoeft te gaan en de gevolgen zijn desastreus. Lees hier het opinieartikel van onze directeur over de fipronilcrisis.
Samen werken aan een nieuw voedselsysteem
Hoe stoppen we de vernietigende gevolgen van de vee-industrie? En hoe ontwikkelen we een nieuw voedselsysteem dat niet ten koste gaat van natuur, dieren, mensen en de aarde? Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseren Compassion in World Farming en het Wereld Natuur Fonds op 5 en 6 oktober 2017 een grote internationale conferentie getiteld ‘Extinction and Livestock’ in Londen.

Een van de hoofdsprekers is schrijver en activist professor Raj Patel. “De intensieve landbouw is de oorzaak van de komende golf van massa-uitsterving op aarde,” zegt hij in een interview in de Independent deze week. De toekomst ligt volgens Patel in een nieuwe, duurzame manier van consumeren.

Op de conferentie komen experts samen op het gebied van onder andere natuurbescherming, dierenwelzijn, klimaatverandering, gezondheid en economie. Lees hier alles over de conferentie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten