Translate

zondag 26 april 2020

Kenia stopt met het slachten en villen van jaarlijks 500.000 ezels voor het 'medicijn' ejiao gebruikt in China voor de mannelijke potentie


Kenia sluit belangrijke ezelabattoirs!





Bij al het nare coronanieuws dat ons dagelijks overvalt, vergeten we weleens dat er ook nog goede dingen in de wereld gebeuren. In Kenia bijvoorbeeld. Daar heeft de regering besloten vier grote ezelslachterijen te sluiten. Dat is geweldig nieuws in de strijd tegen de verderfelijke ezelhuidenhandel én voor alle ezels wereldwijd!

Vlak onder de ezelhuid zit een soort gel dat de Chinezen gebruiken om het duistere ‘medicijn’ ejiao van te maken. U weet, het zou goed zou zijn voor onder meer de manlijke potentie en de vrouwelijke vruchtbaarheid. De vraag naar het medicijn is in China zo groot dat ezels overal ter wereld massaal worden geslacht. Vooral in Kenia, een van de landen waar de meeste ezels gehouden worden.

De vier ezelabattoirs waar het om gaat, konden op volle capaciteit 1.500 ezels per dag slachten en villen. Per jaar waren dat er meer dan een half miljoen! Dat de slachterijen nu gesloten zijn, is echt geweldig nieuws voor alle ezels in Kenia. Én voor alle boeren die voortdurend van hun belangrijkste middel van bestaan beroofd werden.

Een hoge regeringsfunctionaris in Kenia zegt: “We willen de wreedheid tegen ezels stoppen en de dieren hun rechtmatige plaats in onze samenleving teruggeven. Ze zijn zo belangrijk voor de armste mensen in ons land.”



Mike Baker, directeur van The Donkey Sanctuary, voegt hieraan toe: “Door deze stap van de Keniaanse regering stopt ook het vermoorden van tienduizenden ezels uit landen als Zuid-Soedan, Ethiopië, Somalië en Tanzania. Die werden namelijk naar Kenia geëxporteerd om daar te worden geslacht.”

Met uw steun voor onze campagne ‘Stop het Stropen’ is dit mogelijk. Ook in andere landen waar nog steeds ezels geslacht worden.
Hartelijk bedankt alvast voor uw gift, trouwe donateur!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten