Translate

donderdag 8 oktober 2020

De provincie Utrecht heeft toestemming gegeven om knobbelzwanen in bijna de hele provincie dood te schieten wegens schade aan gras

 


Knobbelzwanen
ZWANEN IN GEVAAR

We slaan alarm voor de zwanen. De provincie Utrecht heeft toestemming gegeven om knobbelzwanen in bijna de hele provincie dood te schieten wegens schade aan gras. Niet alleen is de knobbelzwaan een beschermde diersoort, maar ook twee andere zwanensoorten, de kleine en wilde zwaan, worden door het afschot onnodig in gevaar gebracht. 
Verwondingen en illegaal afschot van de andere zwanensoorten zijn een reëel gevaar.

Knobbelzwanen zijn grote dieren die bijna nooit in één keer dood worden geschoten. Bijna iedereen kent de beelden van half aangeschoten zwanen in Zuid-Holland die een vreselijke doodsstrijd doormaken. Keer op keer verlenen provinciebesturen ontheffingen die het doden van wilde dieren mogelijk maken.
Knobbelzwanen
In Friesland hebben we het afschot voorkomen.
HELP ONS DIEREN BESCHERMEN
De afgelopen drie jaren zijn er in Utrecht maar liefst 2.251 knobbelzwanen gedood. Als er niemand bezwaar aantekent worden duizenden dieren zonder protest veroordeeld tot de kogel. Wij starten samen met Fauna4Life een juridische procedure.

Erna, ook zwanen horen thuis in Nederland en hebben net zoveel recht om hier te leven als wij. We moeten opnieuw leren samenleven met wilde dieren. Oók als hun belangen botsen met menselijke belangen. We zijn hier niet alleen voor onszelf, maar met elkaar.

Hartelijke groet,
Afbeelding
PS Goed nieuws! Jagers in Groningen mogen niet meer 's nachts op vossen schieten.

PS Eerder procedeerden we tegen het afschot van zwanen in Friesland. Daar is het afschot van zwanen verboden.
STEUN ONZE PROCEDURES
Kleine zwaan
Ook kleine en wilde zwanen zijn in gevaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten