Translate

zaterdag 24 oktober 2020

Dutch Cell Dogs: Achter tralies en je grootste bezit ontnomen 'je vrijheid' : Het overkomt mens én asielhond.....

 


Je grootste bezit ontnomen

Achter tralies. Geen vrijheid. Het overkomt mens én asielhond. Zeker zelf naar gemaakt… Eén van de vele doorsnee reacties en aannames. Bij Dutch Cell Dogs denken we daar anders over. Het leven is niet altijd even maakbaar. En het is vreselijk om je vrijheid kwijt te zijn. Als mens, en als hond. Wij geven hen graag een tweede kans. Dat doen we door asielhonden te laten trainen door gedetineerden, zodat ze meer kans hebben op een nieuw thuis. We focussen ons op de honden, maar helpen zo indirect ook mensen.

We houden van honden, en van mensen. Van een positieve kijk op het leven, van een click tussen mens en dier. Van een trainingsprogramma waar iedereen beter van wordt. Dát is pas gerechtigheid.


Achter tralies

Momenteel werken wij binnen Penitentiaire Inrichtingen, Forensische Psychiatrische Klinieken, Jeugdinrichtingen en verslavingsklinieken. Denk hierbij aan locaties als: PI Vught, PI Heerhugowaard, PI Almelo, PI Alphen aan de Rijn, FPC De Oostvaarderskliniek, FPC De Woenselse Poort, FPC De Kijvelanden, FPC De Rooyse Wissel en de jeugdinrichten van Breda, Nijmegen, Spijkenisse, Sassenheim en Veenhuizen. En tot slot werken wij in verslavingskliniek Basalt.


De asielhonden waarmee wij positief trainen zijn afkomstig uit asielen in de omgeving van de trainingslocatie. Net als bij de gedetineerden geldt dat alle honden – ongeacht hun voorgeschiedenis – welkom zijn bij Dutch Cell Dogs. Alleen honden die vanwege hun gedrag een gevaar opleveren voor de deelnemers worden uitgesloten van het programma. Een strenge voorselectie bepaalt de geschiktheid voor deelname aan het programma. Meer interesse in ons trainingsprogramma? Neem contact op met Betty Buijtels, via: 
betty@dutchcelldogs.nl.

Ben je op zoek naar een hond die een nieuwe kans verdient? De honden hieronder kennen alle basisvaardigheden en hebben in de intensieve trainingsperiode ontzettend veel geleerd. Sommige honden zitten nog midden in de training.

 https://dutchcelldogs.nl/help-mee/baasje-gezocht/



Bent u het nieuwe baasje voor Rusty?  Wat een schatje! Zo van hier ben ik kom mij maar halen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten