Translate

zaterdag 17 april 2021

2 Berenwelpjes van een paar maanden oud gered uit de klauwen van dierensmokkelaars bedoeld voor de verschrikkingen van de berengalindustrie

 


De wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie FOUR PAWS www.four-paws.org heeft zojuist twee Aziatische zwarte berenwelpen gered en door de milieupolitie in beslag zijn genomen in de provincie Lai Chau aan de grens  met Vietnam met China. De welpen, een mannetje en een vrouwtje, zijn slechts een paar maanden oud.

De beschuldigde dierensmokkelaar werd nauwlettend in de gaten gehouden door de politie vanwege zijn strafblad over het stropen en verhandelen van wilde dieren. Hij werd gearresteerd nadat hij probeerde de welpen online te verkopen via een social media platform.


Video van  Bear Sanctuary Ninh Binh

FOUR PAWS werd door de autoriteiten gecontacteerd om ze naar hun BEAR SANCTUARY Ninh Binh ( video) in Noord-Vietnam te brengen, waar ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben om op te groeien tot gezonde beren.

Slechts enkele dagen na de confiscatie kondigde Vietnam een onmiddellijk verbod aan op alle handel in wilde dieren en planten, inclusief de invoer van wilde dieren en wilde dieren en planten in het land. FOUR PAWS juicht de Vietnamese regering toe bij deze mijlpaalstap en hoopt dat deze wordt gevolgd met strenge handhavingsinspanningen.


Een klein FOUR PAWS-team maakte de 11-uur durende reis naar de provincie Lai Chau en bevrijdde de welpen uit de kleine kooi waarin ze werden gehouden voordat ze de volgende dag naar BEAR SANCTUARY Ninh Binh vertrokken. Voor het vertrek kregen de welpen een gezondheidscheck en kregen ze melk. De welpen zouden het niet overleven als ze weer in het wild zouden worden vrijgelaten, dus zullen ze in het heiligdom blijven.

"Beide welpen waren erg gestrest Het mannetje is behoorlijk beschermend voor het vrouwtje, dat erg timide is, zich in een hoek verstopt en zich onder hem nestelt. Ze krijgen nu alle zorg die ze nodig hebben om te kalmeren en te herstellen van een turbulente start van hun leven", aldus Emily Lloyd, Animal Manager bij BEAR SANCTUARY Ninh Binh in een verklaring. Beide welpen zijn in stabiele conditie, maar enigszins ondergewicht. Onze dierenartsen onderzoeken ze grondig en zodra we zeker weten dat ze ziektevrij zijn, zullen we ze socialiseren met een andere berenwelp die we eerder dit jaar uit vergelijkbare omstandigheden hebben gered."


"Hoewel de verkoop en het bezit van berengal illegaal is in Vietnam, bestaat het nog steeds vanwege de zwakke handhaving van de wetten. Wij hopen dat deze nieuwe richtlijn en de daaropvolgende herziene handhavingsinspanningen ook van invloed zullen zijn op de galberen industrie en de illegale verkoop en het bezit van galproducten zullen uitbannen. We hopen ook dat deze inspanningen ervoor zullen zorgen dat er geen nieuwe en illegale beren berenboerderijen binnenkomen en dat niet-geregistreerde beren snel in beslag worden genomen", aldus Kieran Harkin van FOUR PAWS. www.four-paws.org

Na jaren van werk om een einde te maken aan illegale berengalteelt en handel in wilde dieren en planten in Vietnam, dringt FOUR PAWS er bij de Vietnamese autoriteiten op aan om het verbod volledig af te dwingen om wilde dieren efficiënt te beschermen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten