Translate

maandag 5 april 2021

Leuk voor de paasdagen: 6 positieve dieren berichten met foto's

 

www.vier-voeters.nl

In maart hebben we het leven van veel dieren kunnen verbeteren. We hebben zestien honden uit een Cambodjaans slachthuis gered; galberen Xuan en Mo uit een donkere kelder zonder ramen bevrijd en actiegevoerd tegen het wrede transport van levende dieren over lange afstanden. Daarnaast kregen we mooie beelden van olifant Kaavan bij zijn nieuwe thuis, Cambodia Wildlife Sanctuary. Tot slot werd leeuw Terez, die in onze FELIDA Grote-katachtigen-opvang in Friesland woont, medisch onderzocht.
We hebben weer een hondenslachthuis gesloten in Cambodja!
Op vier maart hebben we een Cambodjaans hondenslachthuis gesloten waar sinds de opening al meer dan een miljoen honden werden gedood. We hebben zestien honden kunnen redden en ze naar onze partner Animal Rescue Cambodia gebracht voor een medische check-up. Veel honden waren ziek en hadden intensieve zorg nodig om te herstellen van de gruwelijkheden die ze hadden doorstaan.
Galberen Xuan en Mo zijn gered 
We hebben galberen Xuan en Mo kunnen bevrijden uit hun erbarmelijke onderkomen in de Vietnamese provincie Son La. Ze zaten jarenlang in roestige kooien in een donkere kelder en zagen nooit daglicht.
Beide beren lijden onder de gevolgen van het aftappen van hun gal. Daarnaast heeft Xuan overgewicht, een leverziekte en drie gebroken hoektanden.

Inmiddels zijn Xuan en Mo aangekomen bij ons BERENWOUD Ninh Binh, waar ze intensieve zorg krijgen. Ze wennen stapje voor stapje aan hun nieuwe omgeving en beginnen onze verzorgers steeds meer te vertrouwen.
Veetransport petitie
De 2500 runderen die drie maanden lang vastzaten op de schepen de Elbeik en Karim Allah zijn in de Spaanse havenstad Cartagena geëuthanaseerd. De langeafstandstransporten van levende dieren vanuit Spanje gaan echter onverminderd door.

Ons team was in Cartagena om aandacht te vragen voor het wrede transport van levende dieren over lange afstanden. VIER VOETERS eist een herziening van de transportregelgeving op Europees niveau. Steun jij onze missie? 
Teken de petitie
Hoe gaat het met olifant Kaavan?
Eind 2020 hebben we Kaavan - ooit 'de eenzaamste olifant ter wereld' - van Marghazar Zoo in Pakistan naar Cambodia Wildlife Sanctuary gebracht. Bekijk de video en ontdek hoe het nu met Kaavan gaat en wat de toekomst voor hem in petto heeft!
Leeuw Terez is medisch onderzocht! 
Terez was pas vijf maanden oud toen hij in 2018 bij onze FELIDA Grote-katachtigen-opvang in Friesland aankwam. Hij is het resultaat van meerdere generaties inteelt, wat diverse gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Daarom hebben we Terez laten onderzoeken door medisch specialisten van de Universiteit Utrecht.

Terez heeft een vergroeiing in zijn eerste nekwervel en lijdt aan progressief nierfalen, dat al in een vergevorderd stadium is. Dit betekent dat zijn nierwaarden onomkeerbaar steeds verder achteruit zullen gaan. Het nieuws over zijn nierfalen en neurologische afwijkingen is geen verrassing, maar wel een flinke tegenslag.

Dankzij het onderzoek hebben we het behandelplan voor Terez kunnen aanscherpen en hem kunnen voorzien van de best passende zorg en medicatie.

We willen iedereen die het onderzoek van Terez mogelijk gemaakt heeft, waaronder wildlife dierenarts Marc Gölkel van IZW Berlin en de specialisten van de Universiteit Utrecht, ontzettend bedanken.
Vooruitblik Wereld Zwerfdierendag
Aanstaande zondag vier april is het Wereld Zwerfdierendag. Dan wordt aandacht gevraagd voor de meer dan 600 miljoen zwerfdieren wereldwijd.

Momenteel hebben zwerfdieren het nog zwaarder dan anders door de coronacrisis. Vooral de dieren die in landen leven waar normaal gesproken veel toerisme is, worden hard getroffen. Doorgaans eten zwerfdieren vaak voedselresten van restaurants en markten en stoppen toeristen ze eten toe. Maar op dit moment zijn er geen toeristen en is alles dicht. VIER VOETERS is vorig jaar onder meer op Bali en in landen als Roemenië, Moldavië, Vietnam en Cambodja begonnen met voederprojecten om uithongering van de zwerfdieren te voorkomen.
Lees hier meer over onze projecten voor zwerfdieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten