Translate

woensdag 24 december 2014

Nieuwe regelgeving: Jaarlijks komen er 80.000 honden naar Nederland.....dit moet anders!



Zo schattig....

Alleen gevaccineerde pups en kittens naar Nederland

Jonge honden, katten en fretten kunnen pas met 15 weken worden geïmporteerd in Nederland. Vanaf 29 december 2014 is een inenting tegen rabiës (hondsdolheid) verplicht. De vaccinatie is pas geldig als deze is toegediend op een leeftijd van 12 weken en daarna 3 weken wachttijd in acht zijn genomen (i.v.m. werkzaamheid vaccin). Ook worden de regels voor dierenpaspoorten strenger.
Dijksma: 'Pups en kittens moeten gezond zijn als ze naar Nederland komen. Het verplicht vaccineren verkleint de kans op import van dieren met hondsdolheid en het overdragen ervan. Er komen jaarlijks ongeveer 80.000 honden naar Nederland.'

Vaccinatie

De maatregel van verplicht vaccineren wordt genomen, omdat de handel van pups toeneemt uit onder andere nieuw toegetreden Oost-Europese lidstaten die niet allemaal vrij van hondsdolheid zijn. Ook de aandacht voor dierenleed in het buitenland en daarmee de groeiende behoefte dieren naar Nederland te halen, vergroten de kans op deze aandoening in Nederland. Op dit moment heeft Nederland een rabiësvrije status en wil deze graag behouden.

Dierenpaspoort

De regels voor het verspreiden van dierenpaspoorten worden strenger. In een dierenpaspoort zijn de kenmerken (inclusief een chipnummer) en de gegeven vaccinaties geregistreerd. Lege paspoorten mogen straks alleen nog maar aan dierenartsen worden verkocht. Nu kan iedereen nog een dierenpaspoort aanschaffen, waardoor er makkelijk met de gegevens in een paspoort kan worden gesjoemeld. Zo circuleren in andere lidstaten bijvoorbeeld ook lege Nederlandse dierenpaspoorten.


 
     Dit is niet schattig    ......   dit is misdadig !        
                            
Bericht van www.vier-voeters.nl :


Puppyhandel

Een triest begin van het leven

De illegale handel in puppy's is een wijdverbreid verschijnsel waar veel mensen geen weet van hebben. Onverantwoordelijke fokkers en handelaren zien puppy’s als een ‘product’ dat goedkoop geproduceerd wordt en verkocht kan worden met een aanzienlijke winst. De honden zelf zijn niet belangrijk. De puppy’s worden geboren in enorme fokkerijen in garages of kelders en veel te vroeg bij hun moeder weggehaald. De moedermelk, de aanwezigheid van broertjes en zusjes, meerdere mensen en de stimulans van hun omgeving zijn essentieel voor hun ontwikkeling.
De problemen die ontstaan door ze te vroeg bij hun moeder weg te halen zijn bijna niet meer op te lossen in hun verdere leven. Een slechte gezondheid en gedragsproblemen zijn het resultaat.

Wreed vervoer
In Europa worden puppy’s enkele weken na hun geboorte in een kist, kooi of tas gestopt en vervoerd naar de locatie waar ze zullen worden verkocht. Ze verblijven vaak dagen in de kofferbak van een auto zonder eten en drinken, bevend van angst. Hun bestemmingen zijn dierenwinkels, hondenmarkten of genadeloze handelaren die zich voordoen als verantwoordelijke fokkers.
Als ze aankomen worden de verzwakte dieren aan hun potentiële kopers gepresenteerd. Gecharmeerd geraakt door de jonge hondjes kopen ze de puppy’s zonder enig besef dat de jonge dieren vaak ziek of onvoldoende ingeënt zijn, en geen microchip bij zich dragen. De meeste papieren voor de puppy’s zijn vervalst.


Noodlottige gevolgen
Al snel kunnen er problemen ontstaan. De slechte fokcondities en de verschrikkelijke ervaringen eisen hun tol bij deze dieren: ze zijn bang, en sommige worden zelfs agressief. Ze zijn ook eerder vatbaar voor hondenziektes zoals het parvovirus of hondsdolheid. Deze ziektes kunnen zelfs worden overgedragen op mensen. De dierenarts is vaak de laatste hoop voor de opgelichte eigenaren, maar de honden zijn vaak zo ziek, dat zelfs intensieve en dure behandelingen niet meer werken. En dus sterven ze uit zichzelf of krijgen ze een spuitje.

Wat jij kunt doen
  • Honden kunnen 20 jaar of zelfs ouder worden. Overleg met het gezin wie zo lang voor een hond kan zorgen en financieel verantwoordelijk is. Naast eten en drinken, en regelmatig een medische behandeling, heeft een hond elke dag een paar uur aandacht nodig.
  • Vermijdt de impulsieve aankoop van een puppy. Deze goedbedoelde ‘redding’ steunt alleen dubieuze handelaren en eventueel neem je zelfs een besmettelijke ziekte mee naar huis.
  • Pas op voor ‘speciale aanbiedingen’ op internet of gerubriceerde advertenties. Vaak zitten hier handelaren achter die de honden kopen in het buitenland en doen alsof zij ze zelf hebben gefokt.
  • Als je voor een huisdier wilt gaan zorgen, wees er dan zeker van dat het ras bij je past. Vraag advies aan een dierenarts en bezoek een asiel. Deze zitten vol met honden, zelfs zuivere rassen, die een nieuw huis zoeken. Deze dieren zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en hebben een inentingscertificaat.
  • Slachtoffer geworden van een malafide handelaar? Meld het op www.meldmalafidehondenhandel.nl

                                                                             

Tips voor het kopen van een puppy
  • Zorg voor een volledig adres van de fokker en haal het dier altijd van dit adres op!
  • Let op dat je ziet of de puppy nog bij de moeder is!
  • De puppy’s moeten minstens acht weken oud zijn en gescheiden zijn van de moeder.
  • Het aanbieden van diverse, verschillende rassen of geen gelegenheid krijgen om de conditie van de moeder te zien, kan wijzen op een dubieuze handelaar.

Wat wil Vier Voeters?
Een verplichte Europese certificering en registratie voor alle honden als fundamentele stap richting verantwoordelijke zorg voor honden.

Wist je dat…
  • De conditionering en socialisatie, die plaatsvinden tussen de vierde en zestiende week na de geboorte, de belangrijkste ontwikkelings- en leerfase is in het leven van een hond?
  • Elk dier een relatie vraagt met een persoon en zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelt?
  • Er in veel asiels duizenden honden in alle leeftijden en rassen wanhopig wachten op een nieuw baasje?
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten