Translate

zondag 26 februari 2017

De Dierenbescherming heeft 60 zwaar verwaarloosde katten uit een huis in IJsselmuiden gehaald


In IJsselmuiden heeft de Dierenbescherming 60 katten uit een huis gehaald. De eigenaren deden na een controle van onze inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) vrijwillig afstand van de dieren.www.dierenbescherming.nl
De inspecteur was naar het adres gekomen na een anonieme tip en constateerde dat de katten in erbarmelijke omstandigheden leefden. Met een Animal Rescue Vehicle en twee dierenambulances zijn de dieren naar een opvang gebracht. Daar worden ze medisch onderzocht. Zodra ze weer op krachten zijn, zal een nieuw baasje voor ze worden gezocht.

Het jongste katje werd direct naar de opvang gebracht.

Duurzaam diervervoer

De Dierenbescherming wil graag verduurzamen. Echter, niet al onze werkzaamheden lenen zich hier voor. Dierenvervoer is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van goede zorg aan dieren, maar overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark is helaas niet haalbaar, vanwege het vaak spoedeisende karakter.
Dankzij de toekenning van een extra schenking van de Nationale Postcode Loterij van bijna 2,7 miljoen euro komen we nu wel dichter in de buurt van ons groene ideaal. Met deze schenking kunnen wij Animal Rescue Vehicles en elektrische dierentransporters aanschaffen. Deze vervoersmiddelen gebruiken wij als het gaat om ritten die vooraf ingepland kunnen worden en voor het vervoer van grote groepen dieren. Met de steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen we:
  • betere dieren(nood)hulp verlenen;
  • minder milieubelastend zijn;
  • een prettigere manier van werken voor al onze vrijwilligers realiseren!

Duurzame ambulances in gebruik genomen. Op 22 oktober 2015 ontvingen de medewerkers van de Dierenbescherming de autosleutels van de duurzame dierenambulances.

Animal Rescue Vehicles

De Animal Rescue Vehicles worden speciaal ingericht voor het vervoer van grote aantallen dieren tegelijk. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen van dieren uit het huis van een dierenverzamelaar. Afhankelijk van de diersoort kunnen er tot wel 60 dieren worden vervoerd in één rit. Dit is veel veiliger en efficiënter dan 20 keer heen en weer rijden met een ander vervoermiddel. Ook hoeft er geen beroep gedaan te worden op instanties als de politie of gemeente. Daarnaast kan stress voor de dieren en de emotioneel betrokken eigenaar zoveel mogelijk worden beperkt. Bij de inrichting van de auto’s is goed nagedacht over zaken als:
  • voldoende frisse lucht voor de dieren;
  • gescheiden laadruimtes om vervoersstress te beperken bij vervoer van meerdere diersoorten;
  • maximaal inzetbare ruimtes: de indeling staat niet vast, maar kan met benches en kooien naar behoefte ingedeeld worden;
  • laadruimte voorzien van makkelijk en grondig te reinigen materialen, waardoor infectiegevaar vermindert. Ook is er een handwasinstallatie voor de vrijwilligers;
  • prettig werkbare auto voor vrijwilligers, voorzien van bijvoorbeeld achteruitrijcamera, makkelijke instap in de laadruimte en minimale tilhoogte bij het laden.



Elektrische dierentransporters

Met 40 dierenambulanceorganisaties voeren wij jaarlijks zo’n 90.000 ritten uit. Een deel hiervan wordt overgenomen door de elektrische Dierentransporters. Het gaat dan om vervoer van dieren waarbij niet alle faciliteiten van een dierenambulance nodig zijn. Denk aan het vervoer van en naar gespecialiseerde dierenopvangcentra, de dierenarts of dierenkliniek of het vervoer van zwerfkatten na een vangactie. Met de Dierentransporters verkleint de Dierenbescherming haar impact op het milieu en de dierenambulance blijft inzetbaar voor het verlenen van acute noodhulp.

Rijden op de zon!

De Elektrische Dierentransporters rijden op de zon! Op 6 locaties in het land zijn in totaal 624 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen leveren voldoende energie om alle 30 auto’s te laten rijden. Daarnaast heeft elke auto ook nog een eigen zonnepaneel op het dak. De auto’s zijn sober en efficiënt ingericht en daardoor voor diverse activiteiten inzetbaar.

Investeren in een dergelijke kwaliteitsverbetering van het diervervoer zou voor de Dierenbescherming zonder deze extra steun van de Nationale Postcode Loterij niet mogelijk zijn. Naast de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zijn deze voertuigen mede mogelijk gemaakt door:
  • NL Mobility: zij hielpen het duurzame rijden kosteloos organiseren door tijd te investeren in zaken als het organiseren van oplaadpunten op diverse Dierenbeschermingslocaties en het opleiden van onze vrijwilligers in het rijden met de elektrische auto’s.
  • Paul Vreman Design: maakte kosteloos de ontwerpen voor beide voertuigen.
  • Peijs Verpakkingen B.V.: zij leverden kosteloos de houders voor zeep en handdoekjes in alle auto’s.
  • Washmobile.nl: zij wassen gratis onze Animal Rescue Vehicles.
  • Mobilita Bedrijfswageninrichtingen: heeft de elektrische dierentransporters en Animal Rescue Vehicles voorzien van een inrichting.
  • Verhagen Dakbedekking: heeft 8 van onze locaties voorzien van zonnepanelen.


Bekijk hier de folder van de Animal Rescue Vehicles

Geen opmerkingen:

Een reactie posten