Translate

donderdag 26 oktober 2017

Beeldschone foto's van een heel jong olifantje gered uit een afvoerput (4 foto's)

Bron:www.ifaw.org
In de Wildlife Week, die in India in de eerste week van oktober wordt gevierd, bereikte het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC) van IFAW-WTI een belangrijke mijlpaal: 5.000 behandelde dieren. De meest recente aanwinst in dit gezamenlijk gerunde centrum is een drie maanden oud olifantenkalfje dat kortgeleden werd binnengebracht.
Het kleine vrouwelijke kalf werd in oktober aangetroffen in een afvoerput op de Misa Theeplantage, in de Nagaon Wildlife Division, en werd gered door boswachters. Er waren meldingen dat er die nacht een kudde van zo'n 30 olifanten over de theeplantage aan de rand van het North Diggoo Reserve Forest was getrokken. Het kalf is op dat moment in de put terechtgekomen. Na vruchteloze pogingen om het kalfje te bevrijden, trokken haar moeder en de rest van de kudde verder naar de heuvels in het noorden.
Boswachters van het North Salna Forest Range slaagden er de volgende ochtend met de hulp van een aantal lokale inwoners in om haar te bevrijden. “Ons team spoorde haar kudde op en deed meerdere pogingen om een hereniging te bewerkstelligen, maar helaas werd het kalfje niet door de kudde geaccepteerd,” aldus Suvasish Das, de Divisional Forest Officer van de Nagaon Wildlife Division. Daarop werd het kalfje overgebracht naar het CWRC, waar ze langdurig zal worden opgevangen en gerehabiliteerd.
CWRC-dierenarts Samshul Ali onderwierp het kalf bij aankomst in het centrum aan een eerste onderzoek. “Ze had lichte uitdrogingsverschijnselen en haar schaamstreek was ontstoken,” vertelde hij. “Ze is ondergebracht in de crèche voor grote dieren."
Het kalfje wordt onder observatie gehouden tot ze stabiel is. Op dit moment reageert ze goed op orale vochttoediening. Ze heeft al kennisgemaakt met de twee andere kalfjes in de crèche. Met dit nieuwe kalfje erbij komt het totale aantal olifantenkalfjes dat op dit moment in het CWRC wordt gerehabiliteerd op 13.Rescued from a tea garden drain, a three-month-old elephant calf admitted to CWRC
We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen rond de 13 kalfjes die op dit moment in het CWRC verblijven. Blijf onze website in de gaten houden.
--RGC

2 opmerkingen: