Translate

dinsdag 24 oktober 2017

Video: Tijgers Sayeda en Sultan voelen zich thuis in Nijebekoop.....wat zegt u in het koude Friesland?

Dierenverzorger Felida vertelt over Syrische tijgers bij omroep MAX

  • Tijgerin Sayeeda voelde zich al snel op haar gemak bij Felida. © Rens Hooyenga www.vier-voeters.nl
Nijeberkoop - Het programma Tijd voor MAX Radio besteedt woensdag aandacht aan de uit Syrië afkomstige tijgers Sayeeda en Sultan, die sinds vorige week maandag worden opgevangen bij roofdierenopvang Felida in Nijeberkoop.

Juno van Zon, dierenverzorger bij Felida, is te gast bij het radioprogramma. Het redden van dieren uit verwoeste dierentuinen is zijn specialiteit. Juno was betrokken bij het evacueren van Sayeeda en Sultan uit de verlaten Magic World-dierentuin bij de door de burgeroorlog geteisterde stad Aleppo.
Roofdierenopvang Felida is gespecialiseerd in crisiszorg. Door middel van training moeten Sultan en Sayeeda weer vertrouwen in andere dieren en mensen krijgen.

Getraumatiseerd

Tijgerin Sayeeda voelde zich al gauw na aankomst in Nijeberkoop redelijk op haar gemak. Sultan heeft wat meer tijd nodig, laat Felida op Facebook weten. 'We merken duidelijk aan zijn onrustige gedrag dat hij nog een lange weg te gaan heeft. Sultan is een prachtige maar tegelijkertijd onzekere en schuchtere tijger. Hij heeft al veel meegemaakt in zijn nog korte leven en is duidelijk getraumatiseerd. De weg naar herstel is lang, maar we kunnen hem alle specialistische zorg geven die hij zo dringend nodig heeft'.

Ieder hun eigen verblijf

Omdat het onbekend is of Sayeeda en Sultan een verblijf deelden in Magic World, hebben ze bij Felida ieder hun eigen verblijf. Ze kunnen elkaar wel zien, horen, ruiken en aanraken. 'De komende maanden zullen we ze dagelijks observeren en monitoren. Dan wordt ook gekeken of de twee tijgers eventueel gesocialiseerd kunnen worden'.
De tijgers blijven ongeveer twee jaar in Nijeberkoop. Daarna gaan ze mogelijk naar een permanent verblijf van de internationale dierenhulporganisatie Four Paws (Vier Voeters) in Zuid-Afrika. www.lionsrock.org
De uitzending van Tijd voor MAX Radio begint woensdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.
Kijk voor meer informatie op de website van Felida.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten