Translate

dinsdag 10 december 2019

Undercoverbeelden van de getraumatiseerde, verlamde, verwonde en dode konijnen en wat nog leefde voor de consumptie ( video )





Red de konijnen
UNDERCOVER IN DE KONIJNENFOKKERIJ
Animal Rights en Konijn in Nood laten vandaag undercoverbeelden zien uit een kwart van de naar schatting 40 Nederlandse konijnenfokkerijen. We zien getraumatiseerde en verlamde konijnen: dieren met scheve nekken en gebroken achterpoten in smerige, kale hokken. Vele dieren hebben voetverwondingen en beschadigde of ontbrekende oren. Bijna overal treffen we dode, zieke en stervende dieren aan.

De konijnen hebben nauwelijks ruimte om te huppelen en te rennen. Er is geen enkele mogelijkheid tot graven. De konijnen komen nooit buiten en zien enkel daglicht wanneer ze vervoerd worden naar het slachthuis.
Red de konijnen
Maar liefst 1.5 miljoen konijnen worden jaarlijks in Nederland gefokt. Vrijwel al het vlees gaat de grens over omdat de Nederlander amper konijnenvlees eet. Ondertussen brengen  een groot aantal konijnen hun hele korte leven op een bodem van gaas door waar hun pootjes niet op gebouwd zijn. Gaasbodems veroorzaken voetzoolaandoeningen: wonden, kale plekken en eeltknobbels.

Deze gemaakte undercoverbeelden tonen aan dat dierenwelzijn een illusie is in de konijnenfokkerij. We willen dit systeem dan ook niet verbeteren maar direct afschaffen.
placeholder
PS Animal Rights is een crowdfunding gestart zodat we in 2020 door kunnen gaan met het zichtbaar maken van het verborgen dierenleed in de veehouderij. Daarbij hebben we jouw steun daarbij hard nodig.
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af .
Je kunt ook je gegevens inzien en wijzigen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten