Translate

donderdag 19 december 2019

( Video) Campagne Dierenbuddy van start: Met de inzet van Dierenbuddy’s helpen we ouderen en chronisch zieken bij de zorg voor hun huisdieren, als ze dat zelf niet meer kunnen



Campagne Dierenbuddy van start



Met het project Dierenbuddy biedt de Dierenbescherming hulp aan ouderen en chronisch zieken die niet meer in staat zijn om de volledige zorg voor hun huisdier te dragen. Vrijwilligers wandelen met de hond, verschonen het konijnenhok of gaan met de kat naar de dierenarts. Alles om ervoor te zorgen dat mens en dier zo lang mogelijk van elkaars gezelschap kunnen genieten.

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar ook studies wijzen uit dat huisdieren een positief effect hebben op de lichamelijke en mentale gezondheid van mensen. Helaas nemen met het stijgen van de leeftijd vaak de ongemakken toe en wordt in veel gevallen het sociale netwerk kleiner. Door de veranderende zorg in ons land blijven kwetsbare ouderen steeds langer zelfstandig wonen, vaak noodgedwongen. Met als gevolg dat de zorg voor hun dieren in de knel kan komen.
“Bram voelt me feilloos aan, ik gun hem de wereld. Dankzij Dierenbuddy kan hij weer lekker naar buiten.” -Gerda Le Blanc (88) is buitenshuis gebonden aan een rolstoel. Sinds een jaar maakt zij dankbaar gebruik van een aantal vrijwillige dierenbuddy’s die vier keer per week met Bram gaan wandelen.

Meer levensgeluk

Dierenbuddy biedt hulp. Het project begon twaalf jaar geleden in Utrecht. Toen nog kleinschalig en vanuit de gedachte dat de Dierenbescherming een oplossing kan bieden als mensen vanwege ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig voor hun dier kunnen zorgen. Als wij ze samen kunnen laten blijven, bijvoorbeeld door een paar keer per week de kattenbak te verschonen, komt dat het levensgeluk van deze mensen én hun dieren ten goede.

Dierenbuddy's in het hele land

Er zijn inmiddels dierenbuddy's werkzaam in tien gemeenten, waaronder Rotterdam, Enschede en Amsterdam. Hoe mooi zou het zijn als wij het project in 2020 verder kunnen uitbreiden? Jouw hulp kunnen we daarbij goed gebruiken.


Hartverwarmende televisiespot voor DierenbuddyJoël Domingos (jong talent aan de Rockacademie) rapt over een oudere dame die gek is op haar hondje. Met de inzet van Dierenbuddy’s helpen we ouderen en chronisch zieken bij de zorg voor hun huisdieren, als ze dat zelf niet meer kunnen. Zo kunnen ze langer bij elkaar blijven, want de beste plek voor een dier is bij zijn baasje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten