Translate

zondag 22 december 2019

Zolang we niets doen aan bevolkingsgroei, heeft minder vlees eten geen zin: Nederland kan geen 20 miljoen inwoners opvangen


Foto: Amsterdam


Volgens de opstellers van het concept-Klimaatakkoord zouden Nederlanders er goed aan doen om nog maar één of twee keer per week vlees te eten. Bent u bereid om vaker te kiezen voor een vleesvrije maaltijd als dat het klimaat ten goede komt, of alleen om gezondheidsredenen? Of is minder vlees eten überhaupt onbespreekbaar?

Hoogleraren slaan alarm: Nederland niet klaar om 20 miljoen inwoners op te vangen


Nederland is er nog lang niet klaar voor om de vele extra miljoenen inwoners, die hier de komende jaren verwacht worden, fatsoenlijk op te vangen. Er ontbreekt een duidelijke visie en een helder plan om de woningcrisis en het integratieprobleem op te lossen, zeggen hoogleraren Peter Boelhouwer (housing systems) en Jan Latten (sociale demografie) tegen deze nieuwssite. ,,Het is te gek voor woorden dat er nul fatsoenlijke overheidsplannen op tafel liggen.”





Volgens de nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeit de bevolking de komende tien jaar met gemiddeld 105.000 mensen per jaar. In 2030 zijn er naar verwachting één miljoen meer mensen dan nu. Dertig jaar later lopen er ongeveer 20 miljoen mensen rond in Nederland. Behapbaar, of echt veel te veel voor een kikkerlandje als Nederland?

Overbevolking is wél een probleem:  Humanistisch Verbond




Geen opmerkingen:

Een reactie posten