Translate

zondag 18 juni 2023

Bijzondere beelden: Amerikaanse kustwacht redt hond nadat ze 100 meter van een klif viel (VIDEO)

 

De Kustwacht van de Verenigde Staten (USCG) heeft een hond gered die van een klif in een afgelegen rotsachtig strand was gevallen, zo bleek uit videobeelden die donderdag door de USCG werden vrijgegeven.

Het incident gebeurde op Cannon Beach, Oregon, waar de Duitse herder ongeveer 300 voet (91 meter) van een klif was gevallen op een afgelegen strand dat ontoegankelijk was vanaf het nabijgelegen wandelpad.

Als reactie op de noodhulpoproep stuurde de USCG een reddingsploeg naar het gebied. De vrijgegeven beelden toonden de intensiteit van de situatie en legden het moment vast waarop een reddingswerker dapper vanuit een helikopter in de turbulente oceaan beneden abseilde om het gestrande dier op het rotsachtige strand te bereiken.

"De kustwacht van de Verenigde Staten is toegewijd aan het waarborgen van de veiligheid van alle levende wezens in onze operationele gebieden," zei een uscg-woordvoerder. "Onze dappere teamleden ondergaan een rigoureuze training om te reageren op verschillende noodsituaties, waaronder het redden van dieren in nood."

Na een moeilijke operatie werd de hond gered en herenigd met haar eigenaar toen de bemanning de kust bereikte. Na een spoedbezoek aan de dierenarts meldde de eigenaar dat de hond goed herstelde.


De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren. Volg The Animal Reader op Google News en schrijf je hier in voor onze wekelijkse dierennieuwsbrief!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten