Translate

zaterdag 3 juni 2023

YES!!! Na 60.000 handtekeningen en 12 jaar strijd is er een verbod op microplastic in cosmetica: Een belangrijke stap voor het milieu

 


Met ruim 60.000 handtekeningen en twaalf jaar strijd komt er eindelijk een Europees verbod op bewust toegevoegde microplastics. Dat microplastics een risico vormen voor het milieu staat nu definitief vast. Dit is een belangrijke stap en we zijn ontzettend trots op deze overwinning. Begin mei organiseerden wij het eerste Plastic Health Symposium, waar we de noodklok luidden: ‘Stop het Plastic Tijdperk, bescherm onze gezondheid!’. Verder in deze nieuwsbrief gaat de tienjarige Marijn 400 km windsurfen om geld in te zamelen voor Plastic Soup Foundation. Eisen investeerders drastische vermindering van plastic van bedrijven zoals Unilever en Coca-cola. En blijken die vrolijke glitters toch minder onschuldig te zijn. 


Veel leesplezier gewenst.

Liefs,
Plastic Soup Foundation
YES!!! VERBOD OP MICROPLASTICS IN COSMETICA
Na twaalf jaar strijd komt er eindelijk een Europees verbod op bewust toegevoegde microplastics. In 2011 ontdekten we dat microplastics aan verzorgingsproducten werden toegevoegd als ingrediënt. Verschillende soorten plastics vervulden verschillende functies. Zo kun je goed scrubben met bolletjes plastic of zit er plastic glitter in je lipstick. 
Met de campagne Beat the Microbead hebben wij ons hard gemaakt voor een verbod op het gebruik van alle opzettelijk toegevoegde microplastics in producten. En nu twaalf jaar later komt die wet er.

Dit verbod was er niet gekomen zonder jullie steun. Hartelijk bedankt voor het tekenen van onze petitie en de donaties die ons werk mogelijk maken!
TWAALF JAAR – EEN TERUGBLIK
GEACHTE MR. FRANS TIMMERMANS
Begin mei organiseerde wij het eerste Plastic Health Symposium in Brussel, het hart van onze Europese democratie. Een groep wereldtop experts, wetenschappers, juristen, industrie en NGO’s spraken met elkaar over system change, accountability and safe chemistry.

Dezelfde dag luidden we de noodklok in een Open Brief aan Executive Vice President Frans Timmermans. Er is genoeg bewijs dat kunststoffen giftige materialen zijn die onze gezondheid bedreigen en waarin we de Europese Commissie vragen nu te handelen. Ook vragen we beleidsmakers een einde te maken aan ‘Plasticene’ en de gezondheid van EU-burgers te beschermen.
STOP HET PLASTIC TIJDPERK, BESCHERM ONZE GEZONDHEID!

RECENTE ARTIKELEN
____________

INVESTEERDERS EISEN VERMINDERING PLASTICGEBRUIK
Bedrijven moeten het gebruik van plastic drastisch verminderen en de plastic crisis helpen bestrijden, in plaats van veroorzaken. Deze oproep van 185 investeerders richt zich tot alle intensieve gebruikers van plastic verpakkingen, zoals Ahold Delhaize, Unilever en L’Oréal
HUIDIGE AANPAK ONDER DE MAAT
400 KM WINDSURFEN
De tienjarige kanjer Marijn gaat 400 km windsurfen om geld in te zamelen voor Plastic Soup Foundation en de wereld schoner maken. Marijn: ‘De zee moet opgeruimd worden, het is niet goed voor de aarde en natuurlijk voor de oceaan zelf, en alle dieren die daar leven.’ Op zijn eigen pagina lees je alles over de motivatie van Marijn en kun je hem helpen zijn doel te bereiken. 
MARIJN KOMT IN ACTIE
GLITTER = LITTER
Je kunt het zo gek niet bedenken of er zitten glitters in. Glitterverf, glitterzeep, glitterkaarten, glitterpoeder, glitterlijm, glittertattoos ga zo maar door. Glitters zijn overal te koop, in allerlei vormen, kleuren en maten. Maar de buisjes met glitters die je koopt, zijn eigenlijk volledig gevuld met microplastics. Waar blijven al die glitters, waarvan er elk jaar tonnen geproduceerd worden?
FUN MET EEN PRIJS
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube
Website
DONEER EN MAAK HET VERSCHIL
IBAN NL13 TRIO 0198 0475 17
DONEER
Copyright © 2023 Plastic Soup Foundation, All rights reserved.
You are receiving this mail because you opted in at our website through another source.

Ons postadres is:
Plastic Soup Foundation
Sumatrakade 1537
Amsterdam, Noord-Holland 1019 RS
Netherlands

Add us to your address book


update your preferences / unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten