Translate

vrijdag 9 juni 2023

De Nama zoo in Gaza :worstelt om open te blijven :weinig inkomsten, bijna geen voedsel voor de dieren maar waar breng je de dieren naartoe als ze moeten sluiten?


 Een leeuw in kooi in Nama Zoo, Gaza 1 juni 2023, credit: Reuters / Mohammed Salem

De Nama Zoo in Gaza heeft moeite om zijn deuren open te houden, omdat het aantal dieren dat ze hebben langzaam is afgenomen vanwege een gebrek aan financiering en middelen. Ze zouden graag meer dieren willen, maar Gaza mist de medische faciliteiten en soms voedsel om dieren zoals leeuwen en tijgers te behandelen en te voeden.

Een net geboren baby leeuwtje waarom niet bij de moeder? Waarom zoveel mensenhanden?

Soms krijgen we bevroren vlees, soms kip, we proberen te diversifiëren. Soms worden we gedwongen – bijvoorbeeld als een gewonde ezel in Gaza een gebroken voet heeft – wordt deze op de juiste manier geslacht en uitgedeeld aan de leeuwen. Het verstrekken van voedsel voor de leeuwen is vermoeiend", zei Mahmoud Al-Sultan, de medische supervisor van Nama Zoo, tegen persbureau Reuters.

Momenteel heeft de dierentuin vier paren leeuwen, krokodillen, hyena's, vossen, herten en apen, een eenzame steenbok en een solitaire wolf.

In 2019 moest dierenwelzijnsgroep Four Paws dieren redden uit een andere dierentuin in Gaza en ze een nieuw thuis vinden in Israël, Jordanië of zo ver weg als Zuid-Afrika.

"Veel van de dierentuinen in de Gazastrook werden gesloten als gevolg van de omstandigheden - terwijl de rest worstelt om open te blijven, allemaal vanwege moeilijke economische omstandigheden en weinig inkomsten, wat betekent dat de dierentuinmedewerkers niet in staat zijn om voedsel voor de dieren te bieden, en veterinaire diensten die voortdurend nodig zijn," Adham Al-Basyouni, Aldus de woordvoerder van het ministerie van Landbouw.

"In Gaza staan niet alleen mensen onder de blokkade, maar ook dieren. Het gebrek aan toegang tot internationale medicijnen is de grootste blokkade en de grootste schade aan dieren," zei Al-Sultan.

Hij voegde eraan toe dat wanneer een dier sterft in de dierentuin, het dier niet kan worden vervangen omdat "de meeste dieren die de Gazastrook in het algemeen en de Nama Zoo in het bijzonder zijn binnengekomen, in de afgelopen periode door de tunnel zijn gesmokkeld."

"Tegenwoordig is het erg moeilijk om een nieuw dier naar de tuin te brengen vanwege het gebrek aan middelen en de hoge prijzen. Zelfs als daar een kans of mogelijkheid voor is, zal het moeilijk zijn", zei hij.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google News en schrijf je hier in voor onze wekelijkse dierennieuwsbrief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten