Translate

zondag 4 februari 2024

12 tijgers en 3 luipaarden hun hele leven in gevangenschap doorgebracht, zijn gered door de Nederlander Erwin Wiek oprichter van Wildlife Friends Foundation Thailand

 


Uitgemergeld , afgebeuld, arm dier  Alle foto's van WFFT

De geheime tijgerfaciliteit in gevangenschap in het noorden van Thailand werd op 16 december bezocht door overheidsfunctionarissen na juridische stappen wegens vermeende illegale handel in wilde dieren. Veterinaire teams en natuurexperts van Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) waren aanwezig om de in beslag genomen dieren te redden, in het eerste deel van de grootste tijgerreddingsoperatie door een NGO in de geschiedenis van Thailand. We hebben goede hoop dat er uiteindelijk in totaal 35 tijgers van de boerderij zullen worden gered.

De eerste redding was moeilijk en intensief, waarbij de eerste vijftien dieren werden gekozen op basis van wie de meest dringende medische zorg nodig had. Twaalf oudere tijgers en drie zieke luipaarden werden geselecteerd, voordat ze werden verdoofd, een eerste gezondheidscontrole kregen en in kooien werden vervoerd die in dierenambulances werden geladen.

De uitgemergelde, bejaarde tijger Salamas was een van de eersten die werd gered. Terwijl de meeste andere tijgers werden verdoofd zodat ze veilig in transportkooien konden worden geplaatst, zorgde de zorgwekkende toestand van Salamas ervoor dat het veterinaire team dit afraadde vanwege het risico dat ze niet wakker zou worden van de verdoving.

Ons reddingsteam bracht in plaats daarvan uren door met het zachtjes aanmoedigen van de twintigjarige tijger met voedsel, zodat ze van haar betonnen verblijf naar de transportkooi zou lopen. Er werd gevreesd dat ze te zwak was om te lopen, maar uiteindelijk verzamelde ze haar kracht en strompelde naar de kooi. Ze kon vervolgens naar de gespecialiseerde dierenambulance worden gebracht die de twaalf uur durende nachtelijke rit naar het opvangcentrum voor wilde dieren maakte. Hoewel ze alarmerend mager is en met enorme stukken vacht die over haar hele lichaam ontbreken, hebben reddingswerkers goede hoop dat Salamas nu zal beginnen te herstellen.

Andere grote katachtigen die zijn gered, zijn onder meer een timide vrouwelijke tijger die de boerderij eenvoudigweg "A-1" noemt, een twintigjarige mannelijke tijger genaamd Rambo die ademhalingsmoeilijkheden heeft, en drie luipaarden.

Deze dieren worden al hun hele leven in kleine, betonnen omheiningen gehouden, waarbij velen van hen meer dan twintig jaar in gevangenschap doorbrengen. Er wordt daarom aangenomen dat hun nieuwe toevluchtsoord bij WFFT de eerste keer zal zijn dat veel van deze dieren gras onder hun poten en zonlicht op hun vacht hebben gevoeld.

De geredde tijgers en luipaarden krijgen nu dringende medische zorg in ons Wildlife Hospital. Helaas zullen ze nooit meer in het wild kunnen terugkeren, maar we kunnen ze het op één na beste bieden: een veilig toevluchtsoord waar ze door bebost land kunnen zwerven, socializen met andere tijgers en in het meer kunnen zwemmen. De nieuwste aanwinsten zullen samenleven met onze negen andere tijgers, die allemaal eerder werden gered toen een beruchte Thaise dierentuin tijdens de pandemie werd gesloten.

Na maanden van planning zijn we verheugd om deze prachtige dieren nu eindelijk een nieuw leven te geven in het Tiger Rescue Centre van WFFT. We zijn het Department of National Parks and Wildlife (DNP) van de Thaise regering dankbaar voor het ondernemen van actie tegen de illegale handel in wilde dieren en voor de samenwerking met ons om deze tijgers de tweede kans te geven die ze verdienen.

De redding van deze 15 grote katachtigen zou niet mogelijk zijn geweest zonder de vrijgevigheid van onze supporters over de hele wereld. We kunnen je niet genoeg bedanken. We willen in het bijzonder Brigitte Bardot FoundationOlsen Animal TrustAnimal Survival InternationalLUSH ThailandFor Tigers en oude vrienden, Mike en Trude, bedanken voor alle ongelooflijke steun. Bedankt!

Kun jij ons helpen meer dieren te redden van de Tiger Farm?

Donate by Bank Transfer

Wildlife Friends Foundation
TMB Thanachart Bank Public Co. Ltd.
Account: 521-1-07737-4
Branch: Robinson Petchaburi Branch

Address: Moo 1, number 162, Samo Phlue, Ban Lat, Phetchaburi 76150

SWIFT code : TMBKTHBK

Wildlife Friends International
(registered foundation in The Netherlands)
“Wildlife Friends International”
ING Bank / account-number: 7243182
Haarlemmerdijk 97
1013 KD Amsterdam
The Netherlands
IBAN: NL12INGB0007243182
Paper form: NL12 INGB 0007 2431 82
BIC: INGBNL2A



De eerste twaalf tijgers en drie luipaarden zijn gered, maar er zijn er nog veel meer die op de boerderij wachten om gered te worden. Het WFFT-team is wanhopig om zo snel mogelijk terug te keren om hen te redden, maar als NGO zonder overheidsfinanciering zijn we uitsluitend afhankelijk van donaties om deze reddingsmissies te realiseren. Als je kunt, steun ons dan op wfft.org/donate om de resterende dieren van deze tijgerboerderij te helpen redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten