Translate

zaterdag 16 maart 2024

Een 3 meter lange alligator 340 kilo zwaar in de VS in beslag genomen: de alligator woonde al 30 jaar als huisdier bij een echtpaar met kinderen zwom in hun zwembad waar de kinderen hem dan mochte aaien


Een alligator, die al sinds de jaren negentig als huisdier werd gehouden, is in de Verenigde Staten in beslag genomen. Het baasje had geen vergunning voor het enorme beest van 340 kilo en ruim drie meter lang.

Het gaat om de alligator genaamd Albert. Hij werd in een huis in Hamburg gevonden, een stad in de staat New York. Bij het huis was een speciale aanbouw gebouwd voor het dier, schrijft het New Yorkse departement van milieubeveiliging

'Kinderen mochten hem aaien'


Alligator Albert ligt bij het zwembad waar hij samen met de kinderen zwom

Daarnaast was er een zwembad bij de woning, waar de alligator in zwom. Volgens het departement stond het baasje van het beest het toe dat mensen, inclusief kinderen, het water ingingen met de alligator 'om hem te aaien'.


De alligator was er niet best aan toe: hij was blind aan beide ogen en had complicaties aan zijn wervelkolom. Omdat de eigenaar dus geen vergunning had - die was in 2021 afgelopen en werd niet verlengd - werd het dier in beslag genomen. "Dat is gedaan in het belang van de openbare veiligheid en de gezondheid, veiligheid en bescherming van de alligator."

Het dier is overgedragen aan een erkende verzorger. Zodra de alligator fit genoeg is, wordt het beest overgebracht naar een permanente opvang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten