Translate

vrijdag 22 maart 2024

Vrienden van de Olifant Nederland steunt het Natuur Park Thailand waar 100 gewonden, mishandelde, getraumatiseerde Olifanten worden verzorgd

 Vrienden van de Olifant

Nieuwsbrief
Elephant Nature Park, een uniek project in Thailand


Mae Mai aan een ketten vastgebonden en nu

De olifanten die mishandeld en getraumatiseerd zijn door het werken in de illegale houtkaphandel, olifantenritjes, circusattracties of voor een cultureel doel werden gebruikt, zijn niet meer in staat om terug te keren naar de natuur. Als zij in een natuurgebied vrij gelaten zouden worden, zullen zij het niet overleven. Dit heeft te maken met het feit dat ze als babyolifantje zijn weggehaald bij hun moeder en nooit hebben kunnen leren hoe ze in de natuur  moeten overleven.
 

Vrienden van de Olifant steunt het project Elephant Nature Park (ENP) waar gewonde, mishandelde en getraumatiseerde olifanten vanuit de toeristenindustrie en illegale houtkaphandel worden verzorgd en begeleid met hun traumatisch verleden.

ENP is een uniek project in de provincie Chiang Mai. Een reservaat, omringd door een rivier en beboste bergen waar de olifanten een zo vrij mogelijke leven kunnen leiden. Inmiddels verblijven er rond de 100 olifanten in het park samen met honden, katten, buffels en andere zwerfdieren. De olifanten leven in verschillende groepen. Groepjes van oude olifanten, maar ook jonge babyolifantjes samen met hun moeders en tantes.

De linker foto is gemaakt in het olifantenkamp waar Mae Mai vastgeketend staat en haar baby Wan Mai, die in zeer slechte conditie is, op de grond ligt. De rechter foto is vier jaar na hun redding, in ENP, waar ze genieten van het contact met soortgenoten en van een zo vrij mogelijk leven.

Geredde olifanten worden met een truck naar het opvangreservaat gebracht. Wanneer ze in ENP arriveren worden de olifanten door de dierenarts onderzocht en krijgen zij de medische verzorging die zij nodig hebben. Tot aan hun redding was hun leven een grote lijdensweg, gebaseerd op angst, geweld en ondervoeding om de olifanten te dwingen om menselijke bevelen op te volgen. Na hun redding krijgen de olifanten een nieuwe naam én een verzorger om zo letterlijk en symbolisch de banden met hun wrede verleden te verbreken. Wanneer de olifant er aan toe is begint het proces om het trauma te verwerken en een nieuwe start te maken.

Wist je dat jij de mogelijkheid hebt om olifanten zoals Mae Mai en Wan Mai te adopteren? Neem een kijkje op onze website en geef een van deze olifanten een mooie nieuwe toekomst.

Inge Lenior,
secretaris
M A A K⠀K E N N I S
M E T⠀...
Mae Mai & Wan Mai
W E B W I N K E L
⠀⠀Houtsnijwerk⠀⠀ € 17,50
L E E S⠀M E E R
O V E R⠀...
Elephant Nature Park
Binnenweg 4
2132 CT Hoofddorp
Telefoon: 023 7370558
E-mail: info@olifanten.org
Website
Facebook
Instagram
YouTube
Deze e-mail is verstuurd aan eevanderploeg@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten