Translate

zondag 31 maart 2024

Is dit de toekomst? Reserveonderdelen ( spare parts) van varkens voor de mens zoals hart, lever, nier, zou u dat willen?

 Spare Parts



Chirurgen en onderzoekers vierden donderdag de eerste niertransplantatie van varken naar mens als een grote doorbraak, maar dieren zijn geen reserveonderdelen voor mensen, aldus de dierenwelzijnsorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Een 62-jarige man met een nierziekte in het eindstadium ontving op 16 maart een varkensnier in een vier uur durende operatie, volgens artsen van het Massachusetts General Hospital in Boston.

"Varkens hebben hun organen niet alleen totdat mensen ze nodig hebben", zegt Kathy Guillermo, senior vice-president van PETA. Ze sprak haar ontzetting uit over het feit dat mensen ervoor kiezen om afhankelijk te zijn van varkens voor reserveonderdelen, terwijl er alternatieve methoden zijn waarbij geen dieren worden gefokt en gedood.

eGenesis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het gebruik van dierlijke organen voor mensen, leverde de varkensnier. Deze nier was genetisch bewerkt om genen te verwijderen die mogelijk schadelijk zijn voor een menselijke ontvanger. Het bedrijf testte in eerste instantie varkensnieren op apen.

"We hebben gekozen voor het zogenaamde Yucatan Mini Pig. Dit varken weegt, wanneer het volgroeid is, ongeveer 150 pond (68 kilogram), en we hebben het geselecteerd omdat zijn organen de juiste maat hebben om bij mensen te passen", vertelde Mike Curtis, CEO van eGenesis, aan persbureau Reuters.

"We planten deze dieren voort. Ze zijn gehuisvest in schone gebouwen, hun gezondheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden en het zijn gewoon heel gezonde, goed verzorgde dieren", voegde hij eraan toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten