Translate

vrijdag 22 maart 2024

Kinderboerderij Enschede in shock: man verkracht koe Laura maandenlang, wordt betrapt door eigenaar "broek op de enkels"



Geschokte reacties bij kinderboerderij 't Wooldrik in Enschede. Een man uit die plaats wordt ervan verdacht dat hij koe Laura van 't Wooldrik over langere tijd meermaals zou hebben verkracht. Het wetboek is daar heel duidelijk in: seks met dieren is strafbaar.
De zaak staat overigens niet op zichzelf, want er blijken mensen rond te lopen met een bepaalde seksuele voorkeur voor dieren. Of bestialiteiten, zoals ontuchtige handelingen met dieren ook worden genoemd.

Broek op enkels

Zoals RTV Oost gisteren meldde, kregen medewerkers van de kinderboerderij argwaan toen ze telkens allerlei spullen in de stal zagen liggen. Nadat een bewakingscamera werd opgehangen, was op videobeelden te zien hoe een man met hooi de koeien de stal in lokte, waarna hij na enige tijd met zijn broek op de enkels weer naar buiten kwam.

Ponypletters

En het is niet voor het eerst dat dierenliefhebbers worden geconfronteerd met bizarre vormen van dierenleed.
Zo werd ons land ooit opgeschrikt door zogenoemde ponypletters: veelal corpulente dames die gekleed in lingerie op veel te kleine Shetland pony's gingen zitten en zich dan lieten filmen. Waarbij ze de weerloze pony's met zweepjes mepten. De video's gingen vervolgens in een schimmig circuit rond.

Kicken op hoeven

Enkele jaren later dook er tussen Enschede en Hengelo een hoevenfetisjist op. De man kreeg een seksuele kick van hoeven van vooral Shetlanders. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij met een pony onzedelijke handelingen bij zichzelf uitvoerde.
En vorig jaar werd een 30-jarige man uit Olst veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor het seksueel misbruiken van een pony in een weiland in Raalte.

Koe Laura

Het was met name Erwin, beheerder van kinderboerderij 't Wooldrik, die al een half jaar de zaak niet vertrouwde en daarom begon met het verzamelen van bewijzen. Waaronder het ophangen van de bewakingscamera. Beheerder Erwin is vooral opgelucht dat het is gelukt de vermoedelijke dader te pakken te krijgen. "Het liefst zou je zo iemand zelf goed aanpakken, maar dat mag natuurlijk niet. Maar het doet pijn, want die dieren zijn net je kinderen."
Nadat de politie de vermoedelijke koeienverkrachter in de boeien had geslagen, stond de fiets - waarmee hij naar de kinderboerderij was gekomen - nog enige tijd tegen het hek.
De fiets waarmee de vermoedelijke koeienverkrachter naar de kinderboerderij was gekomen, stond nog enige tijd tegen het hek.
De fiets waarmee de vermoedelijke koeienverkrachter naar de kinderboerderij was gekomen, stond nog enige tijd tegen het hek.© Robert Hoetink
Intussen is koe Laura het gesprek van de dag onder de bezoekers van de kinderboerderij. "We krijgen vandaag extra veel bezoek. Mensen die komen om hun steun te betuigen. En we krijgen veel telefoontjes van mensen die ons een hart onder de riem willen steken." Volgens hem gaat het naar omstandigheden goed met koe Laura. "Ze staat er gelukkig ongedeerd bij. Al houdt de dierenarts haar wel goed in de gaten."
Ook op sociale media regent het reacties. Al zijn dat volgens de beheerder vooral reacties van mensen die de meest afschuwelijke straffen voor de verdachte in gedachten hebben.

Veel media-aandacht

Na het verhaal bij RTV Oost maandagmiddag krijgt de kinderboerderij vooral veel media over de vloer. "Er is erg veel aandacht. Onder meer Hart van Nederland kwam langs voor een reportage. Het wordt nu in heel Nederland opgepakt, al is het allemaal wat groter geworden dan de bedoeling was. Maar morgen is het klaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag."
De zedenzaak rond kinderboerderij 't Wooldrik werd lange tijd stilgehouden. De politie gaf er bewust geen ruchtbaarheid aan. Reden: de politie is in zedenzaken doorgaans uiterst terughoudend. Zeker als er ook nog eens dieren in het spel zijn. En wat meespeelt: seks met dieren is bepaald niet uniek.
Ontuchtige handelingen met dieren worden strafbaar gesteld in artikel 254 van het Wetboek van Strafrecht en er staat een celstraf op die kan oplopen tot anderhalf jaar of een geldboete van de vierde categorie. Een verbod erop is er echter nog maar relatief kort. Het duurde zelfs tot 2010 voor de wet werd gewijzigd.

Beul van Twente

Tot dan toe werd dierenmishandeling gezien als vandalisme en stond het gelijk aan bijvoorbeeld het vernielen van een bushokje. Maar na de spraakmakende affaire rond de Beul van Twente werd de roep steeds luider om dierenbeulen harder te straffen.
In het dossier rond de Beul van Twente draait het om de genezen verklaarde tbs-patiënt Rudolf K., die rond de eeuwwisseling tientallen dieren op beestachtige wijze had mishandeld. Daarbij sneed hij de geslachtsdelen weg om er vervolgens thuis seksuele experimenten mee uit te voeren. Uiteindelijk kreeg hij levenslang, behalve voor de reeks dierenmishandelingen ook voor de moord op zwerver Frank Storm en het neersteken van twee willekeurige vrouwen die toevallig voorbij fietsten.

Klopjacht

De Enschedeër Henk ten Napel speelde met zijn stichting Zinloos Geweld tegen Dieren destijds een belangrijke rol bij de wetswijziging. Nadat zijn paard Wenga was toegetakeld, ontketende de Enschedeër een ware klopjacht op de Beul van Twente en toonde hij zich fel pleitbezorger van strengere straffen op dierenmishandeling en bestialiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten