Translate

dinsdag 12 november 2019

Brandbrief aan minister Schouten: "Haal de 76 proefdierapen uit die vreselijke loods ze hebben genoeg geleden " ( video niet geschikt voor kinderen )



Afgelopen donderdagavond zijn maar liefst 76 apen van het beruchte Duitse proefdiercentrum LPT naar de Nederlandse apenhandelaar Hartelust vervoerd. Robert Molenaar van Animal Rights: “LPT ligt onder een vergrootglas van de autoriteiten sinds de afschuwelijke undercoverbeelden naar buiten kwamen. LPT is letterlijk op de vlucht en heeft de apen gestald in Tilburg.”
Fotocredit: Soko Tierschutz/ Cruelty Free International


Transport onderweg

Donderdagavond kreeg Animal Rights de tip van onze collega’s van Soko Tierschutz dat er twee witte bestelbussen de poort uit reden van LPT. Vrijdag zagen we een van de twee busjes voor de ingang van Hartelust in Tilburg staan. De nummerplaat kwam overeen. Volgens Soko Tierschutz gaat het om 76 apen.
Molenaar: “Apen zijn de duurste proefdieren die er zijn. Van de aanschaf tot verzorging kost veel geld. Nu wil LPT af van de apen en zijn ze ondergebracht in de Tilburgse apenloods.”



Brandbrief aan minister Schouten


Wat er nu met de apen gaat gebeuren is onduidelijk. Worden ze opnieuw verkocht aan een ander proefdiercentrum? Of gaan ze weer terug naar LPT? Animal Rights heeft een brandbrief gestuurd naar minister Schouten: we willen dat de apen worden ondergebracht bij een gespecialiseerd opvangcentrum. We roepen de Nederlandse overheid op om de handel in proefapen te stoppen.
Molenaar: "haal de 76 apen uit de loods en breng ze naar een opvangcentrum waar de apen met pensioen mogen. Ze hebben genoeg geleden."


Teken de petitie

Animal Rights voert campagne voor stopzetting van apenexperimenten en de handel in proefapen, het vervangen van dierproeven en het uitplaatsen van ex-proefapen naar een opvangcentrum. Met 40.000 handtekeningen roepen we de politiek op om de apen te redden uit de laboratoria. Teken nu.
"

1 opmerking:

  1. Het is bij de beesten af in deze tijd niet meer normaal,zoals vele malen gezegd dieren leer ik aardig te begrijpen maar van mensen steeds minder om dat ze voor mij nog lager en gemener worden als dieren

    BeantwoordenVerwijderen