Translate

vrijdag 17 juli 2020

Bring The Elephant Home presenteert een nieuw, bijzonder project om olifanten te beschermen en Thaise boeren te helpen




Te pittig voor olifanten!

Bring The Elephant Home presenteert een nieuw, bijzonder project om olifanten te beschermen en Thaise boeren te helpen: het Tom Yum project. Het draagt bij aan onze missie, een wereld waarin mensen en olifanten in harmonie kunnen samenleven.

Niet voor niets draagt het project de naam van de pittige, gezonde Thaise soep: olifanten hebben een hekel aan álle ingrediënten ervan. Pepers, knoflook, citroengras, galangal, kaffir limoen, ui en koriander: een olifant moet er niets van hebben.

Boeren die deze gewassen gaan verbouwen, blijven op hun traditionele manier leven en werken, maar in plaats van olifanten aan te trekken, stoten ze hen nu op een natuurlijke en diervriendelijke manier af. De gewassen kunnen in de Tom Yum soep verwerkt worden, maar ook voor allerlei  unieke producten als Thaise citroengras massage-olie, gember-geelwortelthee, honing-geelwortelzeep, peperjam, citronella kaarsen … de mogelijkheden zijn eindeloos... De boeren nemen zo bovendien afstand van het gebruik van pesticide en beginnen door de inzet van permacultuur een economisch robuuste, klimaatbestendige, milieuvriendelijke landbouw en een biodivers landschap. Het Tom Yum project is goed voor olifanten, natuur en mensen!

Lees meer over dit nieuwe project en hoe je erbij kunt helpen.

Heel veel dank voor je steun en betrokkenheid!

Team Bring The Elephant Home


PS Als dank voor een donatie (vanaf 20 euro) aan dit fantasievolle, spicy project ontvang je een een Tom Yum kruidenpasta en het soeprecept dat in Thailand van generatie op generatie wordt doorgegeven.

 
Video update juli: Bekijk de (Nederlandstalige) update van Antoinette van de Water vanuit Zuid Afrika. Met beelden van olifanten!

 
Tip: Maak Tom Yum soep voor je familie en/of vrienden, vertel over het project en deel het op je social media met link naar www.tomyumproject.org #tomyumproject #tomyum4elephants. Je kunt ook deze projectpagina op social media delen.

Met het Tom Yum project kunnen we bijdragen aan een vreedzaam samenleven van olifanten en mensen.
 

Steun je dit project? 

Als dank voor je donatie (vanaf 20 euro) ontvang je een Tom Yum kruidenpasta, en het soeprecept dat in Thailand van generatie op generatie wordt doorgegeven. Door een foto van je zelfgemaakte olifant vriendelijke Tom Yum soep op social media te plaatsen, met een linkje naar www.tomyumproject.org, steun je het project dubbelop! 
Help je mee het Tom Yum project tot een succes te maken?
Biedt Covid-19 kansen op een betere toekomst voor Thaise olifanten in gevangenschap?

Lees ons artikel in The Revelator over een transformatie naar een duurzame en diervriendelijke toekomst met oog voor de natuur, olifanten èn mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten