Translate

zaterdag 18 juli 2020

Weer een actiegroep erbij: 50 man met nepbloed tegen de vee-industrie kunnen zo meedoen in een low budget horrorfilm




Protest met (nep)bloed tegen veehouderij op Museumplein

Activisten van Animal Rebellion voerden zaterdagnamiddag op het Museumplein actie tegen de vee-industrie en klimaatverandering. Gaan ze opnieuw bloed in de fontein gieten?
BEELD DINGENA MOL

Animal Rebellion staat in kringetjes in het grasveld van het Museumplein. “Ik ben Eveline, en ik heb er zin in.” Ton heeft er ook zin in, Liselotte ook, Debby kan maar een uurtje blijven.

Simone Bouwmeister spreekt haar kring toe. “Als je je even niet oké voelt, kun je eruit stappen. Als je denkt dat je flauwvalt, kun je iets gaan eten.”
Daarna studeren ze liedjes in, bijvoorbeeld ‘Animal Rebellion’ op de wijs van Seven Nation Army. Er zijn vier kringen.
Ze zijn hier om te demonstreren tegen de vee-industrie die dierenleed en klimaatverandering veroorzaakt en de overheid die dat allemaal subsidieert en stimuleert. Wie een wit t-shirt heeft meegenomen, geeft toestemming om helemaal met bloed te worden besmeurd, maar alleen bloed op het gezicht en de handen is ook goed. Het gaat om de symboliek: de regering heeft bloed aan haar handen.
Het is geen echt bloed, benadrukt Bouwmeister voor de zekerheid, maar verf, afwasbaar en biologisch afbreekbaar. “Het kan wel zijn “Het kan wel zijn dat je handen vanavond nog een beetje rood blijven. Dus als je nog een date hebt…”

Veehouderij = pandemie

De actie gaat beginnen. Sommigen krijgen subtiele strepen in het gezicht, een aantal draagt witte pakken bezaaid met handafdrukken en bij een jongeman in pak en met boekhouders bril loopt het bloed uit een mondhoek. Die kan zo in een low budget horrorfilm.
‘Veehouderij = pandemie’ staat op een rood spandoek, ‘Plant-based food system’ staat op een geel spandoek.
Met zijn vijftigen gaan ze een tijdje voor dood in het gras liggen. Maar wordt nu nog het beloofde bloed in de fontein gekieperd?
Bouwmeister: “Nee, dat hebben onbekende rebellen vorige week al gedaan. Als we dat nu zouden doen, worden we gearresteerd en we willen vanmiddag een peacefull bijeenkomst.”
Tussen Animal Rebellion en de fontein staan inderdaad een stuk of zes agenten, relaxed naast hun mountainbike.

1 opmerking:

  1. Doe dat voor ambassades van landen waar ze buitengewoon slecht zijn voor dieren, en die landen waar door hun sadisme, hun wreedheid en walgelijke manier van dieren op de markt in kooitjes op elkaar gestapeld, in elkaars uitwerpselen laten staan, er inmiddels al de ene na de andere ziekte is uitgebroken met hun 'bushmeat'
    Hier de allerbeste boeren vd wereld wegjagen, boeren die continu proberen te innoveren en voor wat? Om boeren elders die aan geen enkele regel voldoen, niet aan dierenwelzijn (hebben ze nog nooit van gehoord) niet aan milieu eisen, niet aan welke regel dan ook.

    Onnadenkend en kortzichtig en een pathetische vorm van zelfverheerlijking. Bah. De hype regeert.
    Ga daar protesteren waar het werkelijk nodig is. En door hier de boeren weg te jagen, zorg je alleen maar voor nog veel meer dierenleed.

    BeantwoordenVerwijderen