Translate

donderdag 23 juli 2020

Nieuwsbericht: Geen toeristen, geen eten... Duizenden zwerfdieren op Bali dreigen te verhongeren




Op Bali zijn zwerfdieren bijna volledig afhankelijk van de toeristen. Zij geven niet alleen de dieren te eten, maar zorgen er ook voor dat de eilandbewoners een inkomen hebben. Daardoor kan de lokale bevolking normaal gesproken ook voor de dieren zorgen. Maar nu er door de coronacrisis geen toeristen zijn, hebben vele duizenden honden en andere zwerfdieren geen eten.

Overal lopen uitgemergelde honden rond die naar de laatste voedselrestjes zoeken tussen het afval. Ze zijn ziek en hebben kale plekken. Het is een triest en luguber gezicht. Als we niets doen, sterven deze arme dieren. Door honger óf door de lokale bevolking. Want er is helaas nog een probleem. Veel honden zijn zo uitgehongerd dat ze voedsel stelen of op vee jagen, waardoor ze in conflict komen met lokale boeren. Dat zorgt ervoor dat nu steeds meer honden worden vergiftigd of op een andere koelbloedige manier worden vermoord. Daarnaast worden steeds meer honden en katten gestolen voor de meedogenloze vleeshandel. Sommige mensen denken zelfs dat hondenvlees hen beschermt tegen ziekten, zoals COVID-19.

De lokale bevolking heeft door de crisis geen inkomen en kan niets doen. Daarom vragen we onze trouwste groep supporters, waaronder jij, om hulp. Samen met onze supporters en lokale partner, de Bali Animal Welfare Association (BAWA), zullen wij de honden en katten  op Bali de komende drie maanden voeden en verzorgen. Jij kunt voor deze dieren het verschil maken tussen leven en dood . Kunnen de viervoeters op jouw steun rekenen?
KLIK HIER
Coco en Cici
Deze pups konden ternauwernood worden gered van de slacht. De eigenaar wilde ze doden omdat ze loops waren. VIER VOETERS heeft aangeboden ze te steriliseren en heeft de eigenaar gewezen op de gevaren van de handel in hondenvlees. Voorlichting en sterilisatie maken ook onderdeel uit van ons project! Meer lezen?
Klik hier
Moli en haar pups
Moli en haar pups waren op sterven na dood toen we ze vonden. Moli zat vastgeketend aan een paal omdat zij al het vee van haar eigenaar had gedood. VIER VOETERS heeft de moederhond en haar uitgemergelde pups meegenomen naar de kliniek, waar ze verzorgd en gevoed worden. Wil jij ons project op Bali steunen?
Klik hier
Handige Links
NIEUWSPAGINA
FACEBOOKPAGINA
REDDINGSACTIES
TWYTIGFB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten