Translate

donderdag 14 oktober 2021

Een eland die twee jaar lang door de heuvels van de Amerikaanse staat Colorado zwierf met een autoband om zijn nek, is eindelijk bevrijd (video)


De stier eland met de autoband werd voor het eerst gespot door Colorado wildlife officers in juli 2019

Een eland die twee jaar lang door de heuvels van de Amerikaanse staat Colorado zwierf met een autoband om zijn nek, is eindelijk bevrijd, zeggen natuurfunctionarissen.

De vier en een half jaar oude stier eland moest worden gekalmeerd en zijn geweien worden verwijderd, zeiden Colorado Parks and Wildlife (CPW) -officieren.

Het was de vierde poging die agenten binnen een week hadden gedaan om de eland te bevrijden.

"Het was strak om het te verwijderen," zei Scott Murdoch, eraan toevoegend dat de nek van de eland een kleine wond had en wat haar miste.

"We hadden liever de band doorgesneden en het gewei verlaten voor zijn bronstactiviteit", zei Murdoch maandag in een verklaring, waarin hij uitlegde dat agenten niet in staat waren om staal in de kraal van de band door te snijden.

Hij zei dat de band zich ook had gevuld met dennennaalden en vuil en dat het veel gewicht zou zijn geweest om mee te nemen.

Nadat hij het zaterdag laat had verwijderd, zei Murdoch dat de eland in verrassend goede staat was: "Ik was eigenlijk behoorlijk geschokt om te zien hoe goed het eruit zag."


Het dier, waarvan officieren zeiden dat het meer dan 600 pond (270 kg) woog, werd later meerdere keren geregistreerd terwijl het tussen Park County en Jefferson County zwierf, maar zou in de winter gedurende lange perioden verdwijnen.

Eerdere pogingen om de stier eland te kalmeren werden belemmerd omdat wildlife officers niet in staat waren om dichtbij genoeg te komen en andere elanden in de buurt waren, maar het bronst - of paringsseizoen maakte het mogelijk, zei Murdoch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten