Translate

maandag 10 oktober 2022

Dierenactivisten Wayne en Paul niet schuldig bevonden door een jury in de VS van inbraak in de grootste producent van varkensvlees ter wereld en het redden van 2 heel zieke biggetjes


Dierenrechtenactivisten Wayne Hsiung en Paul Darwin Picklesimer zijn zaterdag niet schuldig bevonden. De twee werden geconfronteerd met inbraak en diefstal voor het betreden van een varkens fabriek in de Verenigde Staten en het redden van twee zeer zieke biggen, Lizzie en Lily.

In 2017 gingen Hsiung, Picklesimer en drie andere activisten naar Utah's Circle Four Farm om de omstandigheden in de faciliteit te filmen. De boerderij is eigendom van Smithfield Foods, 's werelds grootste producent van varkensvlees.

Toen de activisten de enorme fabriek binnengingen, vonden ze het gevuld met rijen zwangere varkens die in de kratten waren gekooid waarvan het bedrijf zei dat het het niet meer gebruikte.

De groep vond dode biggen in de fabriek en zichtbaar zieke en gewonde exemplaren zoals Lizzie en Lily.

"De onderzoekers filmden de gruwelijke omstandigheden binnen in 360º virtual reality en redden twee biggen: Lily, die een ernstige beenblessure had, en Lizzie, die ondervoed was en borstvoeding gaf aan een versnipperde tepel," zei Direct Action Everywhere (DxE), een internationaal grassroots-netwerk van dierenrechtenactivisten.


Op basis van de video identificeerden onderzoekers vijf verdachten; drie activisten sloten pleidooien. Picklesimer en Hsiung hadden tot vijf en een half jaar gevangenisstraf kunnen uitzitten als ze waren veroordeeld.

Tijdens hun proces, dat een week duurde, voerden ze aan dat er niets van waarde was gestolen omdat de 3 weken oude biggen erg ziek waren en waarschijnlijk zouden sterven.

"Telkens als ik denk aan de toestand waarin Lily verkeerde, en de wanhoop die we voelden toen we haar daar zagen, worstelend en zo klein en zo ziek, een kleine baby op zo'n vreselijke, vreselijke, brutale plek," zei Hsiung, "we wilden haar er gewoon uithalen."

Hsiung en Picklesimer hoopten de jury ervan te overtuigen dat het geen zin had om mensen op te sluiten voor het redden van lijdende dieren.

"Tegen het advies in van mijn medeadvocaat en vrijwel alle advocaten met wie ik heb gesproken, ga ik je precies vertellen wat we op de bewuste avond hebben gedaan, omdat ik geloof in de mensen van dit land en de mensen van Utah om de juiste keuze te maken," Wayne Hsiung, die een advocaat is en zichzelf vertegenwoordigde, vertelde de jury.

"Dierenredding" is niet het ergste deel van ons als mens. Het is het beste van ons."


Dierenrechtenactivisten beschreven het niet-schuldige vonnis als een keerpunt voor de dierenrechtenbeweging, die de deur opende naar een wettelijk 'recht op redding'.

"Ze lieten gewoon een man die een fabrieksboerderij binnenliep en twee biggen eruit haalde zonder toestemming van Smithfield vrij de rechtszaal uitlopen," vertelde Hsiung aan verslaggevers. "Als het in het zuiden van Utah kan gebeuren, kan het overal gebeuren."

"Vandaag is een goede dag voor iemand in het bijzonder, en dat zijn Lily en Lizzie, twee varkens die op dit moment hun beste leven leiden in de zon (in een opvangcentrum), die onbetaalbaar zijn," zei Picklesimer na het vonnis.

"Ze kregen het recht om vandaag gered te worden. Er zijn miljarden dieren die dat recht nog niet hebben, en we zullen voor hen blijven werken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten