Translate

maandag 3 oktober 2022

Grote demonstratie tegen dierenmishandeling in Bolivia : Honderden mensen de straat op om te protesteren (video)


Honderden demonstranten marcheerden met hun honden, konijnen en zelfs cavia's door de straten van La Paz in Bolivia om te protesteren tegen dierenmishandeling. De mars werd georganiseerd nadat video's van schoonmaakmedewerkers die honden doodden met stokken en stenen viraal gingen.


De lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar schoonmaakbedrijf Compañia de Limpieza e Ingenieria Ambiental. Een voormalige werknemer van het bedrijf zei dat hij gedwongen was om wilde honden te doden op een stortplaats.

"Ik had twee honden en ze stierven, dus ik heb ze begraven. Deze (hond) is als een zoon voor mij. Hij staat altijd aan mijn zijde. Hij slaapt in onze slaapkamer. Hij is als een zoon en hij maakt deel uit van de familie. We houden veel van hem", zei demonstrant Yolanda Vargas.

"Ze maken deel uit van de familie. We beschouwen ze niet als huisdieren of alleen als het bewaken van dieren zoals anderen ze zien. Voor ons zijn het net baby's. We behandelen ze als zodanig en zorgen voor hen. Dit is wat we allemaal zouden moeten doen," zei een andere demonstrant, Ximena Rivas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten