Translate

zondag 31 augustus 2014

India door de kneën ....verbod op productie, import en verkoop van foie gras ( video )


 
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Ganzenlever  Veel informatie over het dwang voederen ( Foie Gras ) van eenden en ganzen

Roger Moore strijd al meer dan 10 jaar tegen de verschrikking van de productie  Foie Gras

Belangrijke Updates

Kom in opstand tegen het mishandelen van vogels op foie gras stallen door een bijdrage over te maken.
 
http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=16756    PETITIE

 Het is geen geheim dat de productie van foie gras zo wreed is, dat Nederland en een heleboel andere landen het verboden hebben. ( Maar we eten het wel!!) Eenden en ganzen die veroordeeld zijn tot foie gras stallen brengen hun leven opgesloten in kleine kooien door en krijgen hun maag meerdere keren per dag volgepropt met grote hoeveelheden graan, wat met geweld door middel van een buis hun keel in geduwd wordt.

The Poeples Ethical Treatment of Animals ( PETA,), Stichting Vier Voeters, de World Animal Protection, zijn grote dierenwelzijnsorganisaties die actie voeren tegen de productie van foie gras. Helpt u mee? Teken dan alstublieft de petitie.
Gelukkig is er nu weer een land dat opkomt voor eenden en ganzen en dat zich heeft aangesloten bij het groeiende internationale protest tegen deze gruwelijke industrie: Het Indiase ministerie van handel heeft een verbod uitgevaardigd op de productie, import en verkoop van foie gras. Dit besluit van het ministerie – als gevolg van het jarenlang campagne voeren door PETA India – maakt dat India het enige land ter wereld is dat een dergelijk volledig verbod op foie gras heeft ingesteld. Deze krachtige verklaring van India op het gebied van wreedheid tegen vogels zou moeten dienen als inspiratie voor alle overheden in de wereld om meer te doen dan alleen het verbieden van de productie van dit barbaarse levensmiddel – het volledig uitbannen van foie gras!

Dwangvoederen....arm dier

We bespeuren ook een groeiend succes – door de inspanningen van PETA UK – waarbij enkele Britse hotels, restaurants en winkeliers, die dit vreselijke product nog steeds hun klanten aansmeren, stoppen met het aanbieden hiervan. Het lijk erop dat elke week een ander bedrijf belooft de verkoop van foie gras te beëindigen. Onlangs heeft het Gordon's Restaurant in Inverkeilor, één van de vier Schotse kandidaten koplopers voor de 'Good Food Guide Restaurant of the Year Award 2015' aangekondigd dat zij foie gras van hun menu verwijderd hebben naar aanleiding van berichten die zij ontvingen van PETA UK.

En natuurlijk ook Nederland  www.peta.nl
Tot slot kan ik u met vreugde vertellen dat 's werelds grootste touroperator voor jongerenreizen, 'STA Travel', is gestopt met het verkopen van excursies naar het 'San Fermín festival' in Pamplona, Spanje.  
 
Gekken en dwazen !
 
Veel toeristen die naar Pamplona vertrekken voor het bijwonen van het jaarlijkse stierenrennen weten niet dat alle dieren die door de geplaveide straten worden gejaagd later op de dag op barbaarse wijze dood neergestoken worden onder toezicht van een joelende menigte. Met dit oordeel sluit STA zich aan bij Thomas Cook, Brittany Ferries en een voortdurend groeiende lijst van meelevende bedrijven die zijn gestopt met het promoten van deze bloedsport. Eerder dit jaar stopte STA met het aanbieden van drie andere wrede attracties: SeaWorld, ritjes op olifanten en de attractie naar de beruchte Tijger Tempel in Thailand. STA Travel telt bijna 2000 medewerkers verspreid over 200 vestigingen in 12 landen en dit barmhartige besluit zet een hogere standaard voor duurzaam toerisme overal in de wereld.

Barbaren !!



 
Waarom Tijger Temple  verbieden? Omdat de dieren het helemaal niet fijn vinden om de hele geaaid te worden door toeristen die maar een doel hebben, op de foto met een tijger.

De tijgers worden gedrogeerd en hebben geen tanden. Die zijn er uitgetrokken.  Mensen Blijf er weg en vertel het door

zaterdag 30 augustus 2014

Rusland wil vlees uit China....eet smakelijk Rusland ( bekijk 3 video's en huiver!!)




Rusland wil voorlopig geen vlees uit Europa meer kopen. Door deze boycot blijkt opnieuw hoe bizar de wereldhandel in vlees in elkaar steekt. Brazilië staat al klaar om de export van industrievlees naar Rusland over te nemen en de Russen willen nu vlees gaan importeren uit …. China!



De plannen van Rusland om vlees te gaan kopen uit China baren ons grote zorgen. Op dit moment produceren Chinese varkenshouders namelijk te weinig vlees om in de behoefte van hun eigen land te voorzien.

Als China de productie opschroeft om aan Rusland te kunnen leveren dreigt voor nog veel méér dieren dan nu een erbarmelijk leven. Al eerder lieten we in een filmpje een enorm Chinees varkensbedrijf zien, dat misschien wel de grootste vee-fabriek van de wereld is. >>> http://bit.ly/VypZRy


Kijk eens naar twee nieuwe filmpjes. In ‘Klein is mooi?’ zie je dat er ook in kleine Chinese boerderijen veel dierenleed is >>> http://bit.ly/1B1CEvm

En dat Chinese varkensbedrijven naast dierenleed ook enorme milieuvervuiling veroorzaken wordt duidelijk in de film ‘Erwtensoep’. >>> http://bit.ly/XZ1cY9.

'Woorden schieten tekort', aldus Philip Lymbery (CEO van Compassion in World Farming) www.ciwf.nl   
.
 
                                                                                     
N
                                                                                  
 
 

donderdag 28 augustus 2014

In vredesnaam wat doet een giraffe in een circus !! Circus giraffe Kenay van de ellende overleden ( video )



Kenen wij mensen geen grenzen meer ? Overschrijden we alle normen n waarden? 
  • image
  • image

  • Giraffe Kenay R.I.P.

    donderdag 28 augustus 2014 13:50
    Giraffe Kenay R.I.P.


    Vandaag is bekend geworden dat giraffe Kenay van Circus Belly Wien op 11-jarige leeftijd is overleden. De giraffe was al enkele dagen ziek en had last van koliek. Vannacht werd hij levenloos aangetroffen door het circuspersoneel. De doodsoorzaak wordt nu onderzocht.


    Een te zotte transportwagen voor een circus giraffe

    Giraffen worden in het wild doorgaans 25 tot 30 jaar oud. Het mannetje Kenay was 1 jaar toen hij in 2004 bij het circus terecht kwam. Wilde Dieren de Tent Uit www.wildedierendetentuit.nl  heeft zich altijd ingezet voor het welzijn van deze giraffe. Directeur Leonie Vestering: “Kenay heeft een speciaal plekje in ons hart. Hij stond symbool voor een van de laatste circusdieren in Nederland. Met het verbod op wilde dieren in circussen in zicht, hadden wij de hoop dat hij terecht zou komen in een opvang bij soortgenoten in zijn eigen klimaat.

    Het heeft niet zo mogen zijn
     

    Defensie moet stoppen met het neersteken en neerschieten van levende varkens ( undercover foto's en petitie )


    Bericht van de Peoples Ethical Treatment of Animals www.peta.nl

    'Varkens doden voor militaire trainingen is verouderd' zegt PETA tegen Hennis-Plasschaert naar aanleiding van nieuwe onderzoeken

    Minister van Defensie wordt aangeraden de overgang te maken naar moderne trainingsmethodes, en het neerschieten en neersteken van varkens te stoppen – waarvan de overheid voorheen ontkende dat het gebeurde


    http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=22795#.U_8pVSwcQ6t

    PETITIE......tekenen alstublieft. Dit is te zot voor woorden. ( hier boven)

    Contact:

    Tim Zijlstra; 0900 235 7382; pers@peta.nl

    Amsterdam – PETA versterkt haar oproep aan het Ministerie van Defensie om te stoppen met het neerschieten, neersteken en opblazen van dieren voor trainingsoefeningen naar aanleiding van nieuwe militaire studies die bevestigen dat moderne simulatoren levensreddende medische slagveld vaardigheden, net zo goed of zelfs beter kunnen onderwijzen dan het opensnijden en doden van varkens en andere dieren. Eerder dit jaar heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert voor de eerste keer toegegeven dat het Nederlandse leger varkens doodt voor deze wrede en verouderde oefeningen – in tegenstelling tot de voorgaande ontkenning van de overheid.



    In een brief, die vandaag is verstuurd naar minister Jeanine Hennis-Plasschaert, benadrukt PETA het onderzoek dat vorige week gepresenteerd werd tijdens het 'Military Health System Research Symposium' – "de eerste wetenschappelijke bijeenkomst van het Amerikaanse ministerie van Defensie (US DOD)" – in Fort Lauderdale, met de volgende punten:

    •    Uit een door de 'US DOD' gefinancierd onderzoek aan de universiteit van Minnesota (UM) blijkt dat medici, die aangeleerd werd bloedingen te stelpen en andere noodprocedures uit te voeren op levensechte simulatoren, net zo bekwaam waren als degenen die dit leerden door middel van het gebruik van dieren en dat beide methodes dezelfde mate van stresslevels veroorzaakten bij de leerlingen.
    Bij deze foto kom ik woorden te kort!

    •    Uit onderzoek gefinancierd door de 'US DOD', uitgevoerd door de universiteit van Minnesota en de universiteit van Michigan, blijkt dat medisch personeel dat getraind is in pediatrische intubatie vaardigheden door middel van simulatoren bekwamer is dan degene die deze aangeleerd kregen door te oefenen op levende katten.
    •    Uit een onderzoek, uitgevoerd door een Canadese militaire gezondheidsorganisatie, blijkt dat een levensechte menselijke patiënt simulator net zo effectief is al het gebruiken van levende dieren voor het onderwijzen van traumatisch letsel management aan militaire medische technici.

    Het dier leeft nog !!

    Afgevoerd weggegooid als een stuk vuil !!

    "Over het algemeen bewijzen deze nieuw militaire onderzoeken dat medisch personeel op een effectieve manier kan leren levens te redden op het slagveld zonder het beschieten, opensnijden en doden van dieren", zegt PETA Nederland persvoorlichter Tim Zijlstra. "Nu het ministerie van Defensie eindelijk haar betrokkenheid heeft toegegeven bij deze wrede en verouderde oefeningen, moet het ze voor eens en voor altijd stoppen."

    EU Richtlijn 2010/63/EU bepaalt dat dieren niet mogen worden gebruikt wanneer er alternatieve opties, zonder het gebruik van dieren, beschikbaar zijn. Het is beschamend dat Nederland één van de slechts zes landen is, van de in totaal 28 NAVO-lidstaten, die nog steeds dieren gebruikt voor militaire medische trainingen.

    Eerder dit jaar publiceerden wetenschappers van de Amerikaanse luchtmacht een onderzoek dat bewees dat levensechte menselijke patiënt simulatoren levensreddende vaardigheden net zo goed onderwezen als methodes met dieren. In 2012 publiceerde het Israëlisch ministerie van Defensie een onderzoek waaruit bleek dat levensechte menselijke simulatoren het vertrouwen in het uitvoeren van noodprocedures van medisch zorgverleners verbeterde terwijl het oefenen op dieren dit niet deed. 

    In 2013 en 2014 voerden het Amerikaanse leger en de Amerikaanse kustwacht nieuwe beleidsmaatregelen in die het gebruik van dieren voor medische trainingsoefeningen beperkten en een toename in het gebruik van simulatoren en andere methoden zonder dieren vereisten. Vorig jaar, in navolging van gesprekken met PETA US, beëindigde de Poolse Strijdkrachten het gebruik van dieren voor medische trainingsoefeningen.

    Eerder dit jaar onthulde PETA verschrikkelijke, nooit eerder vertoonde foto's van vergelijkbare oefeningen in Denemarken, waarin te zien is hoe levende varkens opgehangen worden aan een houten frame en beschoten worden met AK-47's en handpistolen, vervolgens levend geopereerd worden door militair personeel en daarna gedood worden.

    woensdag 27 augustus 2014

    De Mexicaanse Lola gered

    Bericht met dank aan International Fund for Animal Welfare ( IFAW ) www.ifaw.nl

    We geven hierbij graag een update over Lola, een hond die in april werd gevonden naast een supermarkt in het Mexicaanse Playa del Carmen en die op het punt stond om een nest puppy's ter wereld te brengen.
    http://cocoscatrescue.org/  Even kijken mensen ....lieve foto's van kittens. Om te smelten !!

    Lola is een van de ruim 3.000 honden en katten die Coco's Cat Rescue, het plaatselijke partnerproject van het International Fund for Animal Welfare’s (IFAW), dit jaar tot dusver heeft kunnen helpen, en zij staat symbool voor de benarde situatie waarin veel dakloze honden zich bevinden.
    Uiteindelijk liet Lola zichzelf en haar puppy's, die toen een maand oud waren, naar Coco's brengen.Uiteindelijk liet Lola zichzelf en haar puppy's, die toen een maand oud waren, naar Coco's brengen.

    Onze vrijwilligers hadden Lola na de geboorte van haar negen puppy's wekenlang in de gaten gehouden, maar ze konden haar niet helpen omdat Lola uiterst geheimzinnig deed over de precieze locatie waar ze verbleef. Uiteindelijk liet ze zichzelf en haar puppy's, die toen een maand oud waren, naar Coco's brengen.
     
    Lola en haar puppy's hadden snel diergeneeskundige zorg en goed eten nodig.
     
    Toen de familie uiteindelijk werd binnengebracht, leden ze allemaal aan ernstige huidziektes, waren ze ondervoed en werden ze geteisterd door parasieten.
    Helaas zijn twee puppy's gestorven voordat Coco's iets voor hen heeft kunnen doen.
    Een maand later ging het de zeven puppy's in hun pleeggezinnen al stukken beter en waren ze klaar om blijvend te worden geadopteerd.
    Met Lola's lieve karakter, haar flexibele persoonlijkheid en haar slimheid zou ze het goed hebben gedaan als straathond, vooral nu ze gesteriliseerd was en niet meer het ene na het andere nest puppy's had moeten verzorgen en voeden.
    Haar pleegverzorgster Mariana hield echter zoveel van haar dat ze besloot om haar te adopteren.
    Nadat de puppy's naar hun nieuwe pleeggezinnen waren gegaan, kon Lola intrekken bij Mariana en een nieuwe zus. De twee zijn dikke vrienden geworden en zijn hieronder te zien tijdens het zwemmen in de oceaan.
    Ohhhh wat lief !!
     
    In veel landen zijn zwervende dieren niet altijd dakloos, omdat veel honden en katten op straat nog steeds worden verzorgd en gevoerd door één of meerdere baasjes. Dieren die geen baasje hebben, lopen echter het risico dat ze niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Omdat honden en katten gedomesticeerde gezelschapsdieren zijn, zijn ze hiervoor afhankelijk van mensen. Hun basisbehoeften zijn onder meer voldoende voedsel en water, onderdak, beweging en spelletjes en diergeneeskundige zorg, en wanneer ze dit niet krijgen, lijden de dieren hieronder.
     
    Wanneer ze dakloos zijn, lopen dieren ook een verhoogd risico op het krijgen en verspreiden van bepaalde ziekten, ook ziekten die gevaarlijk zijn voor mensen, zoals hondsdolheid. Zonder toegang tot goede diergeneeskundige zorg en zonder jaarlijkse vaccinaties kunnen populaties van dakloze dieren een broedplaats worden van dit soort ziekten en bestaat er het risico dat deze worden verspreid onder dieren die wel een huis hebben, onder plaatselijke wilde dieren en onder mensen.
     
    Via ons werk met mensen en gezelschapsdieren over de hele wereld streeft het IFAW ernaar om goed voogdijschap te bieden aan alle dieren, of ze nu een baasje hebben of niet. We verbeteren de relatie tussen mensen en hun honden of katten, we helpen mensen om goed voor hun dieren te zorgen en we voorkomen dat er nog meer dakloze dieren worden 'geproduceerd'.
    Verhalen zoals dat van Lola en haar puppy's en de geweldige mensen die hen in huis hebben genomen, zijn een inspiratiebron voor ons allemaal.
    Ook u kunt helpen. Wanneer u van plan bent om een dier in huis te nemen, overweeg dan om dat te doen via een asiel bij u in de buurt. En zorg dat u uw huisdieren altijd steriliseert!
     

    Olifantjes worden half doodgeslagen voor de olifantenritten. Roep reisorganisaties ter verantwoording via social media



    Heftige video een waarschuwing is op zijn plaats. Maar soms moeten we wel de verschrikkingen zien om actie te ondernemen.
    Nog steeds olifantenritten in reisaanbod
     
    OPROEP: STOP OLIFANTENLEED VIA SOCIAL MEDIA
     
    Tientallen Nederlandse reisorganisaties bieden toeristen nog steeds olifantenritten aan. Het gaat onder andere om 333TRAVEL en VNC Asia Travel. Deze reisorganisaties geven vooralsnog geen gehoor aan de oproep van World Animal Protection om te stoppen met olifantenritten. World Animal Protection roept iedereen op om de reisorganisaties via social media ter verantwoording te roepen.
     
    Dankzij de campagnes van World Animal Protection besloten veel Nederlandse reisorganisaties in de afgelopen jaren om te stoppen met het aanbieden van olifantenritten. Reisorganisatie Kuoni liet vorige week weten de olifantenritten te schrappen en ook Tiara Tours heeft aangegeven van de olifant af te stappen. Toch bieden naar schatting enkele tientallen reisorganisaties nog steeds olifantenritten aan. Het gaat vooral om kleine en middelgrote (online) reisbureaus en –organisaties.
                                                                                                                      
    Achter de ritjes gaat veel olifantenleed schuil: jonge olifantjes worden illegaal in het wild gevangen en op gewelddadige wijze afgericht. Pascal de Smit, directeur van World Animal Protection:



     “Binnen de reisbranche zijn gelukkig veel organisaties die hun verantwoordelijkheid al hebben genomen. Reisorganisatie Arke is hier een mooi voorbeeld van. Wij vragen nu de laatste organisaties dringend om zo snel mogelijk alle olifantenritten en –shows te schrappen uit hun aanbod. Olifanten zijn wilde dieren die niet thuishoren in de toeristenindustrie.”
     
    De oproep aan de reisorganisaties is onderdeel van de campagne “Stap van de olifant af!”. Via de website www.stapvandeolifantaf.nl kan heel Nederland beloven om nooit (meer) op een olifant te rijden. Tot nu toe deden meer dan 20.000 mensen deze belofte.


    Al vaker heb ik over deze verschrikkingen geschreven. Heeft u even tijd om te lezen?

    http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=olifantenritten

    maandag 25 augustus 2014

    OMG! Elf katten in dichtgeplakte bananen doos


    Dierenambulance vindt 11 katten in dichtgeplakte doos

     
    UTRECHT - Een bizarre vondst voor medewerkers van de dierenambulance in Utrecht. In een bananendoos in de wijk Kanaleneiland blijken negen kittens en twee moederpoezen te zitten.

    De dierenambulance kreeg de melding maandag van een voorbijganger. Die vond een dichtgetapte doos en hoorde daar geluidjes uitkomen.

    APENGAPEN

     Medewerkers van de dierenambulance dachten dat er misschien vijf katten in zouden zitten. "Maar toen we doos optilden, bleek hij toch erg zwaar." Een medewerker zegt: "Het was behoorlijk warm in de doos. Een aantal kittens lag op apengapen."

    De katten en kittens zijn nu op kantoor van de dierenambulance. Daar hebben ze wat eten en drinken gekregen. Het gaat volgens medewerkers relatief goed met ze. Dinsdag worden ze naar het asiel gebracht, waar ze nog een check krijgen van de dierenarts.

    Wie er verantwoordelijk is voor het dumpen van de katten, zal volgens de medewerkers waarschijnlijk nooit bekend worden

    Power to you! De kracht van internet nogmaals bewezen ......




    Actievoeren helpt !

    Universiteit Maastricht schort proeven met labradors op

    De Universiteit Maastricht (UM) heeft proeven met enkele tientallen labradors opgeschort. De UM nam die beslissing na een handtekeningenactie van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). 

     
    Die haalde online meer dan 80.000 handtekeningen op tegen de proeven.
    De UM liet maandagochtend weten zich nader te zullen beraden. ''De UM begrijpt dat er in de maatschappij zorgen leven ten aanzien van het gebruik van proefdieren, zoals honden'', schrijft de universiteit maandag in een verklaring
     
    Wat ging eraan vooraf?
     
     
     
     

    Bijzondere foto's : De 5 verstekeling aapjes 'lifters' nu in quarantaine komen tot rust bij Stichting AAP


    De apen klimmen over de containers van het schip

    Deze 5 Java-apen reisden mee met een vrachtschip vanuit Maleisië. Onderweg werden ze ontdekt door de bemanning van het schip, die ze uiteindelijk wist te vangen en in een vrachtmand heeft geplaatst.

     
    Een van de Java-apen op het schip

    Gedurende de rest van de reis hebben de bemanningsleden zo goed mogelijk voor de dieren gezorgd. Eenmaal in Rotterdam zijn de Java-apen overgedragen aan AAP, en inmiddels zijn ze in onze quarantaine aan het bijkomen van hun wereldreis


    De aapjes nog aan board van het schip



    Hulp is aangekomen  (zie busje van Stichting AAP www.aap.nl  )

    zondag 24 augustus 2014

    Met uitsterven bedreigd door de verwoestende houtkap.de palmboomsindustrue en de jacht



    Af en toe  een oproep voor een donatie is fijn om te mogen doen. Er gebeurd zoveel goeds achter de schermen in de dierenwelzijnswereld. Chapeau Liesbeth, oprichter van Weesaapjes.

    Eind Januari 2012 werd het opvangcentrum gebeld door de eigenaar van chimpansee Billy. Ze woonde als huisdier in een Kameroenees gezin. Billy was zo extreem ziek en had diarree met bloed erin dat de eigenaar bang was dat hij er zelf ziek van zou worden. HIj wilde zo snel mogelijk van Billy af.

    Samen met dierenarts John en hoofd dierenverzorger Jonathan , heeft Liesbeth (Voorzitter en Oprichter van Stichting Weesaapjes) babychimpansee Billy opgehaald .

     
    Hier woonde Billy. De hond van de eigenaar van Billy beschermde het zieke dier. Ik mag u geruststellen door te vertellen dat het hondje ook goed terecht is gekomen.

    Billy was enorm ziek, als ze niet was opgehaald, was ze gestorven zo ziek was ze. Ze was uitgedoogd, vol met teken en kogels van de afslachting van haar ouders, uitgemergeld, met striemen van haar touw waar ze altijd mee vast heeft gezeten en met een GEBROKEN kaak en GEBROKEN vinger. Ze was zo extreem bang voor mannen. Waarschijnlijk is ze gemarteld waarbij haar kaak en vinger gebroken zijn...Het opvangcentrum heeft dringend geld nodig om haar pijnstillers en medicijnen te kunnen geven. Help Billy door haar te adopteren of doneer voor haar een bedrag om haar medicijnen en pijnstillers te kunnen geven. Voor u een klein bedrag voor haar een nieuw leven zonder pijn!
    Vele apensoorten in Afrika en met name in Kameroen worden met uitsterven bedreigd door de verwoestende houtkap, de palmolie industrie en de nietsontziende jacht door stropers. Dit is het allerergst voor de achtergebleven apenbaby’s. Ze zijn te klein om geslacht en opgegeten te worden. Daarom worden ze door de stropers als huisdier verkocht. Uiteindelijk komen de verwaarloosde weesaapjes bang, ondervoed, mishandeld, gewond en getraumatiseerd in het opvangcentrum, het Limbe Wildlife Centre, in Kameroen terecht. Het LWC opvangcentrum zorgt voor 360 apen en iedere week worden er nieuwe slachtoffers binnen gebracht.

     WORD DONATEUR!

    De nood is zeer groot. Deze weesaapjes hebben acute hulp nodig. Daarom zet Stichting Weesaapjes zich met hart en ziel in voor directe noodopvang. Maar geen geld betekent geen opvang! Daarom zamelen wij geld in voor:

     Donatie: www.weesaapjes.nl
    • Eten & Melk 
    • Educatie & projecten om ex-stropers een alternatief inkomen aan te bieden voor het terugdringen van de stroperij
    • Medicijnen
    • Dierenverzorging
    • Materialen om versleten nachtverblijven te vernieuwen . 
    Kijk op www.weesaapjes.nl

     
    Uw hulp is van levensbelang!  U kunt de weesaapjes al helpen met een klein bedrag van slechts 1,50 euro per maand
     

    HET OPVANGCENTRUM


    In het opvangcentrum, worden de weesaapjes goed verzorgd door ervaren dierenverzorgers. Ze krijgen voldoende melk en goed voedsel. Ook krijgen ze de juiste medische hulp. De apenbaby’s kunnen hier tot rust komen en weer leven onder soortgenoten. Het doel is om de weesaapjes uiteindelijk in een natuurreservaat te plaatsen. Zo krijgen ze weer een mooi en veilig leven!

    STICHTING WEESAAPJES


    Stichting Weesaapjes is een jonge en dynamische stichting. Onze stichting werkt uitsluitend op vrijwillige basis en is volledig afhankelijk van uw donaties en giften! Natuurlijk houden wij u hiervan op de hoogte.
     

    VRIENDELIJK BEDANKT!



     
     
    Oprichter & Voorzitter Stichting Weesaapjes

     

         
    Stichting Weesaapjes  |  Morkolf 10  |  5404 MK Uden  |  T: (0413) 71 20 82  |  info@weesaapjes

       
     

    zaterdag 23 augustus 2014

    Maasstricht geeft goedkeuring voor dierproeven op 39 labradors. Moet kunnen of niet ?


     


     
    21aug 14        

    Maastricht geeft goedkeuring voor dierproeven op 39 labradors



    ADC eist de honden op!

    Maar liefst 39 labradors staan op de nominatie om gebruikt te worden in zeer pijnlijke experimenten aan de Universiteit Maastricht. Onderzoekers hebben toestemming gekregen om deze honden te gebruiken. ADC eist de honden op!
    In het zojuist verschenen rapport 'Huisdier of proefdier?' geeft ADC tekst en uitleg over deze experimenten.

    ADC campagneleider Molenaar:
    'er wordt opzettelijk hartfalen opgewekt bij de labradors over een periode van zes weken. Deze experimenten vallen onder de een na hoogste ongerief codering. Met andere woorden: de dieren zullen ontzettend lijden. Zo'n 30% van de honden bezwijken al tijdens het experiment. De rest wordt na afloop afgemaakt.'
    ADC roept de Universiteit Maastricht op om het experiment per direct af te blazen.
    'Wij eisen de honden op!  Wij zijn bereid om de labradors op te vangen bij warme gastgezinnen. Zoals het hoort.'
    ADC is begonnen met een petitie voor de vrijheid van de labradors.
    Teken de petitie op
    www.freethelabradors.org

    Molenaar:
    ‘Stel je eens voor,  een  gezonde labrador die op een operatietafel ligt. Niet om geholpen te worden. Maar om een pacemaker te plaatsen met de bedoeling het hart op hol te jagen.  De kans is groot dat de labrador dit experiment niet overleeft. Sowieso zal de hond na afloop worden afgemaakt en het hart verwijderd. Stel je eens voor, 39 labradors die dit leed moeten ondergaan?’

     

    donderdag 21 augustus 2014

    Kostelijk !! 14 foto's van het meten en wegen van de dieren in London Zoo



    Tijd voor het jaarlijkse meet- en weegmoment van de dieren in London Zoo 14 foto's

    Elk jaar komen in de London Zoo de meetinstrumenten tevoorschijn. Linialen, meetlinten en weegschalen in diverse soorten en maten worden uit de kast getrokken. De dieren in de dierentuin ondergaan een soort medische check waarbij het welzijn van de beestjes wordt afgelezen aan onder meer gewicht en lengte. Soms worden op deze manier bijvoorbeeld zwangerschappen of ziekten opgespoord.
    Bekijk meer foto's over:
     
    London Zoo
    De Filippijnse krokodil op de weegschaal.
    1/14 De Filippijnse krokodil op de weegschaal. Foto Reuters / Toby Melville Deel deze foto…
    navigeer met PageUp/PageDown , zoom in met F11
    De schuimnestboomkikker wordt vastgelegd tijdens de weging.
    2/14 De schuimnestboomkikker wordt vastgelegd tijdens de weging. Foto AFP / Carl Court Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een zeldzame Pertula-slak (links) met de grote agaatslak (rechts).
    3/14 Een zeldzame Pertula-slak (links) met de grote agaatslak (rechts). Foto AP / Kirsty Wigglesworth Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Cid, een rode vari (halfaap), tijdens zijn weegmoment.
    4/14 Cid, een rode vari (halfaap), tijdens zijn weegmoment. Foto AP / Kirsty Wigglesworth Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een zeven weken oude Filippijnse krokodil.
    5/14 Een zeven weken oude Filippijnse krokodil. Foto AP / Kirsty Wigglesworth Deel deze foto…
    zoom in met F11
    De zilverrug gorilla Kumbuka met het voor hem bestemde meetinstrument.
    6/14 De zilverrug gorilla Kumbuka met het voor hem bestemde meetinstrument. Foto AP / Kirsty Wigglesworth Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een doodshoofdaapje doet zich tegoed aan wat voedsel dat is achtergelaten op een weegschaal.
    7/14 Een doodshoofdaapje doet zich tegoed aan wat voedsel dat is achtergelaten op een weegschaal. Foto AFP / Carl Court Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een schuimnestboomkikker wordt gewogen op een lepel.
    8/14 Een schuimnestboomkikker wordt gewogen op een lepel. Foto AFP / Carl Court Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een westelijke laaglandgorilla aan de haal met een liniaal.
    9/14 Een westelijke laaglandgorilla aan de haal met een liniaal. Foto Reuters / Toby Melville Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Turen in de lens door een doodshoofdaapje.
    10/14 Turen in de lens door een doodshoofdaapje. Foto Reuters / Toby Melville Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een lama wordt langs een meetlint gehouden.
    11/14 Een lama wordt langs een meetlint gehouden. Foto AFP / Carl Court Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een van de grootste uilensoorten, de oehoe, op een weegschaal.
    12/14 Een van de grootste uilensoorten, de oehoe, op een weegschaal. Foto AFP / Carl Court Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een doodshoofdaapje grijpt de lens van een fotograaf.
    13/14 Een doodshoofdaapje grijpt de lens van een fotograaf. Foto AP / Kirsty Wigglesworth Deel deze foto…
    zoom in met F11
    Een woudnimf, het op een na zwaarste insect, wordt opgemeten.
    14/14 Een woudnimf, het op een na zwaarste insect, wordt opgemeten. Foto AFP / Carl Court Deel deze foto…