Translate

maandag 29 februari 2016

Dierproeven niet betrouwbaar genoeg: Een nieuw breinmodel kan proefdieren vervangen


 

 
Voor hersenonderzoek wordt nog altijd gebruik gemaakt van dierproeven, maar door een recente ontwikkeling in Amerika wordt dit wellicht verleden tijd. Onderzoekers van de John Hopkins Bloomberg School of Public Health in Amerika hebben een minibrein ontwikkeld dat is opgebouwd uit menselijke cellen en neuronen. Dit breinmodel zal niet alleen zorgen voor betrouwbare resultaten, maar maakt het ook mogelijk om proefdieren te vervangen in hersenonderzoek.


Humaan model

De onderzoekers gebruikten menselijke stamcellen om dit breinmodel te ontwikkelen. Stamcellen kunnen in allerlei typen cellen veranderen, waaronder ook hersencellen. Omdat dit onderzoekmodel bestaat uit menselijke cellen, verwachten de onderzoekers dat dit model betere resultaten op zal leveren dan wanneer er proefdieren worden gebruikt, vooral op het gebied van medicijnonderzoek.

Dierproeven niet betrouwbaar genoeg

Op dit moment worden er nog veel proefdieren gebruikt om de effecten van medicijnen op de mens te  onderzoeken, maar de onderzoekers geven aan dat dierproeven deze effecten niet goed genoeg voorspellen. Om veilige medicijnen te ontwikkelen moet er dus met nieuwe onderzoekmodellen gewerkt worden die gebaseerd zijn op menselijke cellen. Dit breinmodel is een model wat niet alleen betere resultaten op zal leveren, maar er ook voor zal zorgen dat proefdieren in veiligheidstesten vervangen kunnen worden. Een prachtig onderzoekmodel wat beter is voor mens én dier!


Voor meer informatie over dit onderzoek, klik hier.

Europees Parlement neemt motie aan tegen illegale handel huisdieren ( broodfokkers )



        Het Europees Parlement heeft een motie aangenomen die er op termijn voor moet zorgen dat er een einde komt aan de groeiende illegale handel in honden en katten. Het is de bedoeling dat er een Europees registratiesysteem voor huisdieren komt, waardoor het veel moeilijker wordt om illegaal dieren binnen Europa te vervoeren en te verhandelen. De Dierenbescherming heeft via Eurogroup for Animals de campagne voor deze motie ondersteund en is dan ook blij dat er nu serieus werk van gemaakt wordt.


Dat er maatregelen getroffen worden om het vervoer van huisdieren binnen Europa aan banden te leggen, is noodzakelijk omdat er nu vaak misbruik wordt gemaakt van een regeling bedoeld voor mensen die met hun huisdier binnen Europa verhuizen, hun dier meenemen op vakantie of bijvoorbeeld naar dierenshows. Deze regeling is dus uitdrukkelijk niet bedoeld voor handelaren. Van deze handel in dieren wordt geschat dat het op de derde plaats van meest winstgevende illegale handel komt, na wapens en drugs.
Pups op transport voor handel. Archiefbeeld Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming  ( LID )

Dierenleed door handel

De illegale handel in huisdieren, met name hondenhandel, zorgt voor veel dierenleed. In zogenaamde puppyfarms worden puppy’s onder erbarmelijke omstandigheden gefokt. De moederhonden zitten hun leven lang opgesloten in te kleine hokken en zijn eigenlijk constant zwanger om maar zoveel mogelijk 'handel' te produceren. De pups worden vaak te jong, niet gevaccineerd, niet gechipt en niet gesocialiseerd op transport gezet om in andere landen voor dikke winst te worden verkocht. Deze slechte start kan de pups hun leven lang achtervolgen doordat ze bijvoorbeeld gedragsproblemen krijgen. Daarnaast lopen ze een verhoogde kans om ziek te worden of ziekten te verspreiden onder andere dieren en zelfs mensen. Rabiës is hier het bekendste voorbeeld van.

Uitwisseling gegevens binnen Europa

Initiatiefnemer van de motie, parlementslid Renate Sommer vertelt: "Veel lidstaten hebben al een systeem voor identificatie en registratie voor huisdieren (Chip je dier). We willen niet het wiel opnieuw uitvinden, het is niet de bedoeling om een registratie op Europees niveau te organiseren. Wat we nodig hebben, is in elk land dezelfde informatie die vervolgens onderling uitwisselbaar is. Dit zou voor elke lidstaat haalbaar moeten zijn en de Europese Commissie hoeft zich geen zorgen te maken over subsidies."

zondag 28 februari 2016

Huisdieren die uit een huiselijk geweld situatie komen zoeken gastgezinnen ( tijdelijke opvang )


Gastgezinnen gezocht


Gastgezinnen
      
Heeft u altijd een huisdier gehad, en mist u de gezelligheid en uw dagelijkse wandelingetje? Wilt u zelf geen huisdier aanschaffen, maar heeft u wel de tijd en ruimte om tijdelijk een lieve hond, leuke kat of ander huisdier op te vangen? Overweeg dan om u aan te melden als gastgezin bij Blijf van mijn Dier.
 
Huisdieren die uit een situatie komen waar huiselijk geweld regelmatig aan de orde was, kunnen tekenen van angst, stress en andere symptomen van trauma's vertonen. De dieren hebben daarom vooral veel rust, aandacht en tijd nodig om goed te kunnen herstellen. Niet alle dieren vertonen dergelijk gedrag, maar er dient wel rekening mee gehouden te worden. Het zorgen voor een pleegdier en het dier weer te zien herstellen, geeft veel voldoening.
Wilt u zich aanmelden als gastgezin? Wij vragen dat u:
  • over voldoende ruimte beschikt
  • bereid bent veel tijd en aandacht aan uw pleegdier te besteden
  • bereid bent mee te werken aan een behandelingstraject van een gedragstherapeut
  • beschikt over een rustige en veilige ruimte waar het dier zich terug kan trekken
  • er zich bewust van bent dat het om tijdelijke opvang gaat, en het dier uiteindelijk weer terug zal gaan naar de eigenaar
Wanneer een huisdier bij Blijf van mijn Dier wordt aangemeld, dan wordt het dier tijdelijk ondergebracht en krijgt het een medische keuring. Vervolgens gaan wij op zoek naar een geschikt gastgezin. Alle gastgezinnen worden van te voren bezocht en geselecteerd. Mocht er een dier zijn dat we bij u vinden passen, dan nemen wij contact met u op. Wanneer u de zorg heeft voor een dier, dan nemen wij regelmatig contact op om de situatie en de gezondheid van het dier te bespreken. Uiteraard houden wij de eigenaar van het dier op de hoogte. Uw gegevens blijven strikt vertrouwelijk en zijn alleen bij de stichting bekend.
Wilt u zich aanmelden als gastgezin of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Blijf van mijn Dier via blijfvanmijndier@ifaw.org.

 

 
 

vrijdag 26 februari 2016

Schaam U : Nederland wil de waanzin van het klonen van dieren als enige in de EU niet verbieden



Compassion in World Farming
Voor de dieren, tegen de vee-industrie! Het beroemde gekloonde schaap Dolly

DD
 Het klonen van dieren veroorzaakt heel veel dierenleed. Afgebroken zwangerschappen, ernstig misvormde dieren en een hoge sterfte zijn het resultaat van deze wrede techniek.

Een meerderheid in Europa wil het klonen van landbouwdieren helemaal verbieden, maar Nederland ligt dwars. 
klonenDit gekloonde geitje stierf 8 uur na de bevalling naast zijn moeder
Onze regering vindt dat klonen soms toegestaan moet worden en weigert -als voorzitter van de EU- dit onderwerp te bespreken met de andere landen.

Dat is schandalig. Teken de petitie en vraag de regering een Europees verbod van het klonen niet langer te blokkeren.
 Ik doe mee 
Klonen is dierenleed. Bij klonen worden -bijvoorbeeld- koeien die veel melk geven in het laboratorium genetisch gekopieerd. Hun embryo's worden ingebracht in een draagmoeder. Vaak sterft het kalfje nog voordat het geboren wordt en kalfjes die wel levend geboren worden zijn meestal niet gezond. Ze zijn vaak abnormaal groot, waardoor een natuurlijke bevalling niet mogelijk is. En vaak hebben de ze ernstige afwijkingen, zoals hart- en ademhalingsstoornissen, waardoor ze jong sterven. 
klonen
Drie gekloonde biggetjes
           
In de veehouderij kunnen kloondieren gebruikt worden om nog sneller varkens die hard groeien of koeien die veel melk geven te fokken. Maar deze ‘superdieren’ hebben juist vaak gezondheids- en welzijnsklachten. Zo schaadt het klonen niet alleen de draagmoeders en de kloondieren, maar ook hun nakomelingen.
  Europa móét dit dierenleed buiten de deur houden. De Nederlandse regering moet daarvoor nu haar verzet tegen een kloonverbod staken.
Doe jij mee en teken je tegen klonen?
 Ik teken tegen klonen 
Hartelijk dank!
  Met vriendelijke groet,
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland
Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland

Van rashond naar ramphond.....40% heeft een erfelijke aandoening of ziekte

 
De chihuahua van mijn buren. Deze hondjes kunnen ontzettend vals zijn. En het zijn keffertjes dat kunnen wij weten. Het is een dagelijks ellende.

Rashonden heb je letterlijk in alle soorten en maten. De Deense dog kan wel 80 kilo wegen, terwijl chihuahua’s er dankzij Paris Hilton om bekend staan dat ze in een handtasje passen. Al eeuwen bestaan er verschillen tussen hondenrassen, maar de laatste decennia lijkt het gierend uit de hand te lopen. Het uiterlijk wordt extremer en met het originele hondenras hebben veel hedendaagse dieren niets meer te maken.

Vroeger was alles anders

Wie een duik neemt in de geschiedenis, ziet dat het uiterlijk van rashonden in de loop van de jaren ontzettend is veranderd. Een teckel heeft bijvoorbeeld een langere nek en rug gekregen, zijn borst staat meer naar voren en zijn poten zijn veel korter. Bij boxers of bulldogs is voor iedereen te zien dat zij een steeds plattere snuit hebben gekregen.
Door het sterk veranderde uiterlijk hebben veel honden hun oude functie ook verloren. Een Sint Bernhard is tegenwoordig veel te log om nog hard te werken, terwijl het vroeger juist echt een werkhond was.


Door zijn langere nek en rug heeft de teckel grote kans op problemen met de tussenwervel, dit kan leiden tot veel pijn en zelfs verlamming.

Shows als katalysator voor een steeds extremer uiterlijk

De fok op uiterlijk wordt mede beïnvloed door hondenshows. Hier winnen doorgaans de honden met een zo extreem mogelijk uiterlijk. Een mopshond heeft bijvoorbeeld bijna geen snuit meer en de heupen van Duitse herders lijken elk jaar verder te zakken.
De winnende honden op deze shows doen het ook daarbuiten goed. Hun pups zijn erg gewild en dus veel geld waard. De trends op shows worden op die manier steevast door hondenfokkers gevolgd. Hondenshows zijn zo een grote katalysator voor het veranderende uiterlijk van de rashond.
Ondanks dat, zeggen veel fokkers dat zij met het fokken van rashonden het oorspronkelijke hondenras willen bewaken/bewaren en daarmee dus een stukje geschiedenis veilig stellen voor de toekomst. Maar wie op foto’s het verschil ziet tussen honden van nu en van honderd jaar terug, weet dat die redenering geen hout snijdt.


Een herder uit 1904 en de moderne variant. Te zien is hoe zeer de hond door zijn poten is gezakt. Veel herders hebben last van heupdysplasie.

Ziek als een hond

Wat het leugentje over het behoud van de eigenschappen van een ras zo kwalijk maakt, is dat veel honden door het fokbeleid doodziek zijn geworden. De eerder genoemde lange nek en rug bij teckels zorgen voor een grote kans op problemen met de tussenwervel, wat kan leiden tot verlamming. Door de verkeerde bouw van de teckel kunnen de hersenen zo bekneld raken dat dit blindheid kan veroorzaken. De platte snuit van bulldogs zorgt ervoor dat zij veel moeite hebben met ademhaling, hierdoor zijn ze veel eerder uitgeput dan gezond is. Zo is er een hond gefokt die vanwege zijn gezondheid niet te veel mag bewegen. Een absurde situatie als je bedenkt dat het gaat om een achterneef van de wolf.
Inmiddels heeft 40% van alle jonge rashonden een erfelijke aandoening of ziekte. Het ene ras is zieker dan het andere en de klachten zijn divers: van ademhalingsproblemen tot kanker en van chronische hoofdpijn tot hartfalen.


De cavalier van King Charles II zag er een stuk gezonder uit dan de hedendaagse cavalier King Charles spaniel. De honden hebben nu bijna allemaal permanent hoofdpijn, hart- en ademhalingsproblemen.

Door het schadelijke fokbeleid is niet alleen het uiterlijk van de bull terriër fors veranderd; de hond lijdt vaak aan hartproblemen, nieraandoeningen en verschillende verstoringen van het evenwicht en de bewegingscoördinatie.

Bron: www.dierenrecht.nl

 

donderdag 25 februari 2016

Vluchteling kat Kunkush was zijn familie kwijt geraakt op Lesbos en vind ze terug in Noorwegen ( 2 video's )

Sorry, even geen tijd om het te vertalen maar wat een verhaal zeg. WOW heel indrukwekkend en lief !!



Link naar 2 video's  Een MUST SEE :

http://www.care2.com/causes/refugee-cat-traveled-2000-miles-to-be-reunited-with-his-beloved-family.html

This is a story of a pet cat that found its way back home to its family. No, it’s not a Disney movie. This is real life.

Like the thousands before them, Kunkush the cat’s story begins with him and his family fleeing their home in Iraq to travel to Turkey to cross the Aegean Sea to Greece in a small rubber boat.
But when they arrived in Lesbos, the white Turkish Van cat was separated from his family and had to fend for himself on the Streets.

With the help of some aid volunteers, Kunkush was able to survive in the streets.
Kunkush eventually found his way to Berlin where he was fostered by good-hearted people while volunteers started a social media campaign and a GoFundMe page to try to find his family.
 
On February 12, volunteers found Kunkush’s family in Norway.
The cat flew 2,000 miles from Germany to Norway to finally be reunited with family.
 
And that is how happy endings are made. Now, how long do you think we have to wait before this becomes a Disney movie?
 
This post originally appeared on RYOT
Photo Credit: GoFundMe


 


dinsdag 23 februari 2016

Nieuw maatschappelijk project in Mexico: Baasjes en hun huisdieren krijgen voorlichting en veterinaire zorg



Nieuw maatschappelijk project in Playa del Carmen van start
Door zelf de wijk in te gaan kan Erika Flores van het IFAW niet alleen honden en katten helpen die dringend hulp nodig hebben; het is tegelijk ook een gelegenheid voor één-op-één-contact met de eigenaren.Door zelf de wijk in te gaan kan Erika Flores van het IFAW niet alleen honden en katten helpen die dringend hulp nodig hebben; het is tegelijk ook een gelegenheid voor één-op-één-contact met de eigenaren.

 Maatschappelijk project in Playa del Carmen in Mexico: Via dit project worden gratis diergeneeskundig advies en andere hulp beschikbaar gesteld in wijken waar daar dringend behoefte aan is.
 
Via dit project kunnen we de mensen in hun eigen omgeving opzoeken en hoeven we niet af te wachten tot ze zelf naar ons toe komen.
 
Neem bijvoorbeeld het kleine meisje met een puppy in haar armen, dat naar mijn collega, dierenarts Erika Flores, toe kwam voor hulp. Mijn collega nam de hond van haar over en het meisje zei meteen tegen haar dat ze voorzichtig moest zijn met haar poot, omdat ze zich daar gebrand had. Erika vroeg haar wat er gebeurd was. Het meisje legde uit dat er brand was geweest in haar huis terwijl haar puppy nog binnen was. Gelukkig was het haar gelukt om het hondje eruit te halen en heeft ze er niet meer aan overgehouden dan de brandwond.
 
Om meer mensen te helpen, gaan we samenwerken met de gemeentelijke gezondheidsdienst, zodat we een breder gezondheidsconcept kunnen aanbieden voor zowel mens als dier.
Ons gratis mobiele diergeneeskundig adviescentrum wordt opgezet naast de medische wijkcentra in wijken die moeilijk toegang hebben tot diergeneeskundige zorg. Ook bundelen we tijdens de wijkgezondheidsmarkt onze krachten met het gemeentelijk centrum voor dierenwelzijn (CEBIAM). Tijdens dit evenement wordt in wijken binnen de gemeente een brede variatie aan medische zorg voor mensen aangeboden - van preventieve medische voorzieningen als vaccinaties voor kinderen en gynaecologische controles, tot tandheelkundige en psychologische zorg.
 
Vorige week waren we vertegenwoordigd op één van deze gezondheidsmarkten in de wijk Puerto Aventuras. Meer dan 50 honden en katten profiteerden op deze dag van één van de onderstaande diensten die we in het kader van dit programma konden aanbieden:
  • ·         Advies over verantwoorde huisdierzorg voor gezelschapsdieren
  • ·         Algemeen diergeneeskundig advies
  • ·         Rabiësvaccinaties
  • ·         Ontworming en hartwormpreventie
  • ·         Basisadvies over gedrag bij honden
  • ·         Preventiemiddelen tegen vlooien en teken
  • ·         Nagels knippen
  • ·         Promotie van sterilisatie
Dit is een geweldige gelegenheid om niet alleen dringend noodzakelijke hulp te bieden aan honden katten, maar ook om mensen één-op-één te spreken. Zo kunnen we horen waar ze behoefte aan hebben, waar ze zich zorgen over maken, en krijgen we inzicht in hoe ze omgaan met hun huisdieren. En op basis van die informatie kunnen we beter passende oplossingen ontwikkelen.
 
Dit is bovendien een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen overheidsinstanties, lokale organisaties en de gemeenschap. Ik wil de gemeente feliciteren met dit geslaagde initiatief, en ben blij dat het IFAW via deze programma's meer mensen en dieren kan bereiken.
 
Bron: www.ifaw.org

maandag 22 februari 2016

Conclusies Varkensvlees Monitor :Lidl scoort het beste en ALDI het slechtse




Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk. Om te controleren of de supermarkten hun beloften nakomen gaat Stichting Varkens in Nood iedere maand meten hoeveel varkensvlees in de Nederlandse supermarkten het Beter Leven Keurmerk heeft. Dit is de eerste uitgave.

Waarom een VarkensvleesMonitor?

De VarkensvleesMonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven Keurmerk in hun assortiment hebben en of ze progressie boeken. Voor de varkens is dit vanzelfsprekend belangrijk omdat het Beter Leven Keurmerk hen een minder ellendig leven biedt.


Conclusies VarkensvleesMonitor februari 2016

  • Ondanks alle beloften heeft nog altijd slechts 39% van het varkensvlees het Beter Leven Keurmerk.
  • Het aanbod van varkensvleesproducten met keurmerk is in de afgelopen maand toegenomen: van 35% naar 39%.
  • Lidl scoort het beste en Aldi het slechtste.
  • Het Beter Leven aanbod bij Jumbo en Vomar groeide de afgelopen maand met ± 50%.
  • Koploper Albert Heijn blijft achter. Sinds 2014 nauwelijks progressie.
 

Lees meer:
VarkensvleesMonitor

Bron: www.varkensinnood.nl



 
 

Bobby gered in Pakistan van de gruwelijke beer-hondengevechten en dansende beren ( heftige video )


Waarschuwing : Heftige video

Geweldig nieuws! We hebben Bobby, een voormalige ‘dansbeer’, gered van een leven vol leed.

Nog maar zeven jaar oud was Bobby toen hij als jong uit het wild werd geroofd. Nadat hij via de zwarte markt was verkocht, werd hij op een wrede manier getraind om op zijn achterpoten ‘op de maat’ te kunnen dansen. ’s Nachts stond Bobby vastgeketend en overdag werd hij gedwongen te dansen en zelfs deels te nemen aan wrede beer-hondengevechten, één van de bloederigste sporten ter wereld.

Gelukkig kon hij gered worden, allemaal dankzij de donaties van onze supporters. Bobby is overgebracht naar ons berenreservaat in Pakistan, om daar een vredig en veilig leven te leiden.


Alternatieve inkomstenbron

Samen met onze partner, het Bioresource Research Centre (BRC), hebben we Bobby’s voormalige eigenaar zover weten te krijgen om hem aan ons over te dragen. We hebben deze man geholpen een andere, diervriendelijke inkomstenbron te krijgen om zo zijn gezin te kunnen blijven ondersteunen. Op deze manier zal hij nooit meer een andere beer nemen om voor menselijk vermaak te gebruiken.
Eenmaal overgeplaatst naar het reservaat hebben onze dierenartsen Bobby’s gezondheid uitgebreid onderzocht. Ondanks de bijtsporen op zijn snuit door de gevechten met honden, is hij gelukkig in goede conditie. Als symbolisch begin van zijn nieuwe vrijheid, hebben onze dierenartsen de metalen ring om zijn neus, die gebruikt werd om hem onder controle te houden, voorzichtig verwijderd.

Daara

Het team van BRC heeft Bobby overigens een nieuwe naam gegeven om zijn persoonlijkheid en nieuwe leven goed te weerspiegelen. Sinds kort heet hij Daara, wat moedig betekent. Daara houdt van brood en appels en is een uitbundige en sociale beer. Momenteel bevindt Daara zich nog in het quarantaineverblijf, waar onze dierenartsen goed voor hem kunnen zorgen en een oogje in het zeil kunnen houden. Over een paar weken zal hij kennis gaan maken met de andere beren in het reservaat.

Aan iedereen die ons ondersteunt om wereldwijd dieren te kunnen beschermen – dank jullie wel! Door jullie hebben we deze voormalig mishandelde beer een nieuwe kans kunnen geven.
Help ons nog meer beren te bevrijden van een leven vol leed >>
Lees hier de originele blog van Fiona Dunn (Engelstalig) >>
"Door jullie hebben we deze voormalig mishandelde beer een nieuwe kans kunnen geven."

zondag 21 februari 2016

De dieren in de Gaza verhongeren: Hulp voor dieren in ‘ergste dierentuin ter wereld’

Geen eten en en vers drinkwater. Honderden dieren in de Gaza dierentuinen dreigen te verhongeren als niet ingegrepen wordt.




 Bron: www.vier-voeters.nl

Een VIER VOETERS noodhulpteam is onderweg naar Gaza om de dieren zo snel mogelijk te helpen. Voor de Khan Younis en de Rafah dierentuin – twee van de zeven dierentuinen in de Gaza strook – hebben we al voedselpakketten samengesteld, die we de komende dagen gaan afleveren. Maar dit is slechts een druppel op een gloeiende plaat. We hebben uw hulp nodig om ook de dieren in de andere dierentuinen te kunnen helpen.

We moet nu in actie komen, anders gaan deze dieren dood van de honger! Help ons alstublieft!


Eerste dieren Gaza geholpen 

Laziz heeft voor het eerste in lange tijd weer wat te eten
© VIER VOETERS

40 dieren in Khan Younis dierentuin krijgen eindelijk eten

Wekenlang kreeg de uitgemergelde tijger alleen een bevroren kip - als hij überhaupt al iets te eten kreeg. Hij is de enige tijger in de Khan Younis dierentuin in het zuiden van Gaza die overleefd heeft. Veel dieren zijn in de afgelopen weken gestorven van de honger. Er is vrijwel geen voedsel voor de dieren, geen vers drinkwater en geen medicatie.


© VIER VOETERS                                               

Naast de tijger is er een luipaard, er zijn vossen, stekelvarkens, apen, adelaars en andere vogels. Er is nauwelijks voer meer, geen vers drinkwater en er is geen medische zorg. De verzwakte dieren hebben te kampen met zware regenval in een uitzonderlijk barre winter. Door het slechte weer komen er geen bezoekers meer naar Khan Younis Zoo de dierentuin heeft al tijden geen inkomsten meer. Khan Younis is niet de enige noodlijdende dierentuin in de sterk verarmde Gazastrook. In het kleine gebied (45 km²) zijn maar liefst zes particulier gerunde dierentuinen.


© VIER VOETERS

Een duurzame oplossing is het uiteindelijke doel

Afgelopen weekend heeft VIER VOETERS een grootscheeps voedseltransport vanuit Jordanië naar Gaza geleid. Vlees voor de grote katachtigen, graan en mais voor de overige dieren en medicijnen. Zondag kon de eerste lading voedsel over de overlevenden in Khan Younis verdeeld worden.

Inez de Ligt, directeur van VIER VOETERS Nederland: “We hebben nu veertig dieren geholpen. Natuurlijk zouden we het liefst alle in Gaza dieren helpen, maar onze resources zijn niet oneindig. We moeten keuzes maken.” De Ligt realiseert zich dat de noodhulp een druppel op een gloeiende plaat is: “Het is geen duurzame oplossing. Een echte oplossing heeft alleen kans van slagen als alle betrokken partijen in Gaza en Israël samenwerken, zoals de eigenaren en autoriteiten. Daar focussen we ons op.”

 

zaterdag 20 februari 2016

Een pijnlijke dood is onacceptabel......



Compassion in World Farming
Dieren die op het punt staan om geslacht te worden, zijn ontzettend kwetsbaar. Juist in de laatste minuten van hun leven hebben ze bescherming nodig tegen pijn, stress en angst. Maar de Europese Commissie keert de dieren de rug toe. Zij tolereert nog altijd gruwelijke misstanden. 

Laat Brussel weten wat jij daarvan vindt en kom in actie voor de dieren.
 Ik doe mee 
kipslacht
Nog steeds worden miljoenen kippen per jaar niet goed verdoofd, maar op een pijnlijke manier verlamd, voordat ze geslacht worden. Varkens worden verdoofd met een hoge concentratie CO2 gas dat hen het gevoel geeft te stikken. Een afschuwelijke ervaring. En de grote meerderheid van gekweekte vissen ondergaat een pijnlijke slacht zonder verdoving. Bovendien worden nog steeds miljoenen Europese dieren naar landen buiten de EU getransporteerd waar hen veelal een gruwelijke, dieronwaardige dood wacht. Er zijn heel veel problemen in de slachthuizen, maar Brussel toont geen enkel medeleven.
 Stop dit dierenleed 
kipslacht
Al jaren doen wij er alles aan, via lobbywerk en acties, om een einde te maken aan de vreselijke misstanden in de slachthuizen. Maar Brussel lijkt nog altijd onverschillig voor het dierenleed. Daarom vragen we nu jouw hulp. Stuur een e-mail naar de Europese Commissie en roep hen op in actie te komen voor meer humane slachtpraktijken.
 Ik help mee 
Hartelijk dank voor jouw hulp.
  Met vriendelijke groet,

Geert Laugs

Directeur www.ciwf.nl
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland

vrijdag 19 februari 2016

Dieren vriezen dood door extreme weersomstandigheden in Mongolië ( hulp is onderweg video )



      

Met een extreem strenge winter, is het voor Mongoolse vee-eigenaren moeilijk om hun dieren te beschermen tegen de kou. Wij komen in actie voor deze dieren in de rampgebieden.

 
Mongolië kampt met een dzud: een extreem koude winter na een droge zomer. De laatste keer dat het land hiermee te maken had, was in 2010. Wij waren toen ter plaatste en redden tienduizenden dieren.

Dit jaar heeft Mongolië helaas opnieuw te maken met deze extreme weersomstandigheden. Sinds november 2015 wordt Mongolië geteisterd door dit verschrikkelijke fenomeen. Overdag zijn de temperateren rond de min 25 graden Celsius en ’s nachts daalt het kwik naar min 40 graden Celsius. Mens en dier zijn hierdoor erg kwetsbaar. En vanwege de droge zomer, kunnen de dieren niet genoeg voedsel eten om zich te beschermen tegen de winterse kou.


Aanhoudende kou

De verwachting is dat het de komende weken nog kouder wordt. De Mongoolse regering meldt dat de dzud op steeds meer plekken in het land toeslaat, tot wel vijftig graden onder het nulpunt. Ook begint het kalverenseizoen al in februari. Er wordt gevreesd voor velen miskramen en sterfte onder de koeien.

Duizenden dieren zijn al doodgevroren

Op 15 januari kregen wij te horen dat er al ruim vijfduizend dieren waren overleden door de dzud. Wij vrezen echter dat het daadwerkelijke cijfer hoger ligt. Uit ervaring van de dzud in 2010, weten wij dat het sterftecijfer onderschat wordt, omdat niet elk sterfgeval wordt gemeld. Het Mongoolse ministerie van Voedsel en Landbouw heeft onze hulp gevraagd voor de bescherming van de dieren.

De noodzaak voor het beschermen van de dieren

Dieren in Mongolië sterven veelal door het gebrek aan voedsel en op lange termijn door het extreme weer. Vanwege de zomerse droogte krijgen de dieren niet genoeg voedingsstoffen binnen om de winter te overleven. De Mongoolse regering heeft daarom hooi opgeslagen om aan de vee-eigenaren toe te wijzen. Ze zijn daar al mee bezig, maar vanwege het extreme weer, is het moeilijk om de eigenaren te bereiken.

Tijdens de laatste grote dzud, konden duizenden vee-eigenaren er niet voor zorgen dat de dieren beschutting kregen, vooral tijdens de koude nachten. Zij hebben niet het juiste materiaal dat bestand is tegen de wind. Ons team is aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat de eigenaren de juiste materialen krijgen om hun dieren te beschermen. Eind deze maand komen deze aan in Mongolië. Wij werken hierin samen met het Mongoolse Rode Kruis om de situatie te verbeteren.

Met dank aan: www.worldanimalprotection.nl

donderdag 18 februari 2016

Hulp bij herhuisvesting: De hele dag in een bench en nauwelijks naar buiten....


Oh die oogjes! Ik zou het diertje zo willen adopteren. Gelukkig is dat niet nodig er is al een gouden mandje voor haar.
       
Het bejaarde baasje van hondje Daisy kon door een samenloop van omstandigheden niet langer voor haar zorgen. Dat ging al een tijdje niet meer zo goed waardoor  Erik van de dierenpolitie Den Haag en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in beeld kwamen. Mevrouw wilde afstand doen van Daisy zodat deze weer een goed thuis zou krijgen. Erik en Erik gingen aan de slag met de herhuisvesting.

Daisy zat bij haar vrouwtje bijna de hele dag in een bench waardoor ze nauwelijks meer buiten kwam en niet voldoende beweging kreeg. Ze had plekken op haar poten, waarschijnlijk doorligplekken. Dat kon niet langer zo. LID-inspecteur Erik ging binnen zijn netwerk op zoek naar een nieuw thuis voor Daisy en agent Erik belde met dierenkliniek Westland voor een medische check en chip. Een nieuw adres was zo gevonden en de dierenkliniek bood onmiddellijk aan om Daisy gratis te helpen.

Onderweg naar dierenkliniek WestlandDaisy bleek gezond, ge-ent en kreeg een chip. Fantastisch!

Gouden mandje


Na een goede douchbeurt en een nachtje logeren bij een opvangadres bleken de doorligplekken de volgende dag tijdens een wandeling al minder te zijn. Daisy is vervolgens naar haar nieuwe baasje gebracht waar het spreekwoordelijke 'gouden mandje' al op haar stond te wachten.

Voorkomen is beter

Het verhaal van Daisy staat niet op zichzelf. Helaas zijn er in ons land veel meer van dit soort gevallen en lang niet altijd met zo'n mooie afloop. Ken je, of vermoed je dat er mensen in je omgeving in een dergelijke situatie zitten. Biedt dan hulp, spreek ze aan en als er geen hulp of mogelijkheden voor handen zijn, bel dan met meldpunt 144 zodat er hulp gezocht kan worden.

Onderweg naar gouden mandje Daisy kijkt al uit naar haar nieuwe baasje (auto staat stil)


Volg inspecteur Erik ook op twitter: @Erik_LID   Ik volg hem nu u ook?





 


                      


 


woensdag 17 februari 2016

Heel zeldzaam: Gorilla's Malui en Makumba hebben een tweeling gekregen ( video )



Bron: www.wnf.nl
 
Moeder Malui en vader Makumba hebben een tweeling gekregen. Dit is heel zeldzaam want laaglandgorilla's krijgen meestal maar één jong. De tweeling is geboren in het natuurpark Dzanga Sangha (Centraal Afrikaanse Republiek). We wensen ze een lang en gelukkig leven!



De geboorte is een geweldige mijlpaal in de zestien jaar dat het Wereld Natuur Fonds zich inzet voor de bescherming van de bedreigde laaglandgorilla’s in Dzangha Sangha. In dat gebied leven circa duizend gorilla's. De twee baby’s zijn een welkome aanwinst in de familie van zes laaglandgorilla’s.

Laanglandgorilla's

Het natuurpark staat onder druk van onder meer stroperij. WNF werkt samen met de overheid van de Centraal-Afrikaanse Republiek aan duurzaam toerisme en onderzoek naar de laaglandgorilla’s in Dzangha Sangha. Dat biedt ook werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap. Zo’n tachtig parkrangers surveilleren continu door het gebied om de laaglandgorilla’s te beschermen.

dinsdag 16 februari 2016

Al jaren is Felix de kattenkoning van het West Yorkshire-station ( UK ) in 6 hartverwarmende foto's



Al jaren is Felix de onbetwiste kattenkoningin van het West Yorkshire-station in Huddersfield, Engeland. Ze is de beste muizenvanger van Huddersfield en omstreken en zorgt er op onnavolgbare wijze voor dat het station volledig ongediertevrij blijft. De lieve kat doet haar job zo goed dat ze nu zelfs gepromoveerd is tot 'Senior Pest Controller', oftewel chef van het departement ongediertebestrijding. En daar hoort natuurlijk een gepaste outfit én een badge bij.


 
Felix is al meer dan vijf jaar een graag geziene werknemer van het station in Huddersfield, Engeland. Ze was amper negen weken oud toen ze met veel liefde werd opgevangen door het stations personeel.

Ze begon als ratten -en muizenvanger en werd al snel een volwaardige en graag geziene collega. Ze heeft zelfs haar eigen kattenluikje zodat ze ongestoord haar belangrijke functies kan uitoefenen.

Van patrouilleren op het perron en muizen de stuipen op het lijf jagen tot bedelen voor kattensnoepjes, Felix kan het als de beste. Ze doet haar job al die jaren zo goed, dat een promotie niet kon uitblijven. Nu is het dus zover!

Dat Felix heel wat fans heeft, hoeft niet te verbazen. Niet alleen de vele pendelaars aaien haar graag dankbaar over haar kopje, ook het internet is dol op deze coole kat. Op Facebook heeft ze al meer dan 44.000 fans.