Translate

dinsdag 12 september 2017

Erbarmelijke situatie van 23 zwaar verwaarloosde hondjes bij broodfokker in Brabant in beslag genomen



23 verwaarloosde honden weggehaald uit vieze, natte hokken: 'In- en intriest'

LANDERD - De dierenbescherming en de politie hebben woensdag 23 verwaarloosde volwassen honden en pups weggehaald uit huizen in Heusden en Landerd. De beestjes zijn allemaal van één handelaar. De slechte verzorging van de huisdieren was reden ze direct mee te nemen.
De hondjes zaten in oude paardenboxen, in donkere vuile en natte verblijven. Een dierenarts heeft de honden onderzocht. Toen bleek dat de beestjes vol vlooien en luizen zaten.

"De situatie is in- en intriest", zegt een woordvoerder van de Dierenbescherming tegen Omroep Brabant. "De inspecteur die ernaar toe ging, draait al langer mee. Maar van zo'n situatie schrikt hij nog altijd. Hoe kun je dieren zo houden?"

De zaak kwam aan het rollen door meldingen die binnenkwamen bij het landelijk meldpunt. Er volgde een huiszoeking en toen zagen de instanties al snel dat het goed mis was.

Hondjes naar opvangUiteindelijk zijn er 23 honden door de dierenbescherming en de politie meegenomen. Deze dieren zijn naar een opvangadres gebracht waar ze worden verzorgd en weer op krachten kunnen komen. De kosten voor het opvangen van de dieren komen voor rekening van de hondenhandelaar.

Er volgt een onderzoek naar de belabberde leefomstandigheden van de dieren. De eigenaar moet voor de rechter verschijnen.


Auteur: Edwin Vossen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten